Anth
Anth Nieuws 27 juli 2010

Nieuwe iMacs vanaf vandaag verkrijgbaar

Zoals verwacht heeft Apple zojuist de iMacs van een upgrade voorzien. De all-in-one desktops zijn nog steeds is de formaten 21.5″ en 27″ verkrijgbaar, vernieuwingen zijn dan ook vooral onder de motorkap te vinden.

Zo is de 21.5″ instap-iMac voorzien van een 3,06 GHz Intel Core i3 processor, de voormalige Core 2 Duo processors hebben het veld moeten ruimen.

Het instapmodel beschikt daarnaast standaard over 4 GB intern geheugen en 500 GB aan opslagruimte. De duurdere iMac 21.5″ heeft een 3,20 GHz Intel Core i3 processor aan boord, een upgrade naar de 3,60 Intel Core i5 processor is mogelijk.

De goedkoopste 27″ is ook standaard voorzien van een 3,20 GHz Intel Core i3 processor, ook in dit model is een upgrade naar een i5 mogelijk.
De duurste 27″ iMac beschikt over een 2,8 GHz Quad-Core Intel Core i5 processor, voor een meerprijs  van 180 euro vervangt Apple deze voor een 2,93 GHz Quad-Core Intel Core i7 processor.

Ook de grafische processors hebben een fikse opfrisbeurt gehad. Het instapmodel van de iMac 21.5 heeft een ATI Radeon HD 4670 256 mb aan boord. De duurdere variant 21.5 wordt voortaan grafisch ondersteund door een ATI Radeon HD 5670 met 512 mb  geheugen.

Apple biedt bij de 27″ iMac de mogelijkheid er naast een reguliere harde schijf een SSD in te bouwen. Deze secundaire harde schijf zorgt ervoor dat het systeem en programma’s sneller worden gestart.

Toch bevinden niet alle verbeteringen zich aan de binnenkant van de computers. Zo ondersteunt de sleuf voor SD-kaarten voortaan ook de SDXC-technologie, waardoor de meest recente geheugenkaarten probleemloos kunnen worden gebruikt in combinatie met de iMac.

Ook het eerder uitgelekte Magic Trackpad is vanaf vandaag verkrijgbaar. Op het trackpad kunnen dezelfde multitouch-bewegingen worden toegepast als op de notebooks van Apple. Het Magic Trackpad is afzonderlijk verkrijgbaar voor 69 euro.

De goedkoopste iMac 21.5 inch is verkrijgbaar voor 1.199 euro, de 21.5 inch met betere processor, meer opslagruimte en krachtigere grafische processor kost 1.499 euro.
De iMac 27″ in verkrijgbaar vanaf 1.699 euro,  de meest krachtige iMac 27″ is te koop vanaf  1.999 euro.

In de Apple Online Store wordt vermeld dat het instapmodel van de 21.5″ iMac nog voorzien is van de NVIDIA GeForce 9400M grafische processor. Persberichten en Online Stores in het buitenland laten echter zien dat het model is uitgerust met de ATI Radeon HD 4670 256 mb.

Reageer op artikel:
Nieuwe iMacs vanaf vandaag verkrijgbaar
Sluiten