Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 27 juli 2010
Leestijd: 1 minuut

Jailbreaken mag nu officieel

Alle jailbreakers kunnen uit hun grotten komen. Het is weer veilig! Jailbreaken is namelijk door het ‘Copyright Office and Librarian of Congress’ legaal bevonden. De Electronic Frontier Foundation had de kwestie hier aangekaart om helder te krijgen of Apple mensen mag verbieden hun iPhone te jailbreaken.

Om een app buiten Apple’s App Store om te installeren moet het iOS aangepast worden. Dit aanpassen van het systeem heet jailbreaken en Apple vindt dit een schending van hun copyright op het iOS.

Het ‘Copyright Office and Librarian of Congress’ heeft bepaald dat je weldegelijk het iOS mag aanpassen met als doel om een app te installeren buiten de App Store om. “The modifications that are made purely for the purpose of such interoperability are fair uses.”

Ga jij vanmiddag nog je iPhone jailbreaken?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Jailbreaken mag nu officieel
Sluiten