Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Geruchten 8 juli 2010
Leestijd: 1 minuut

iPod touch met FaceTime in september?

Tijdens onthulling van FaceTime voor de iPhone 4 vorige maand deed Steve Jobs een opmerkelijke uitspraak:

Een opvallende uitspraak, aangezien Apple’s videoconferencingtechniek tot nu toe alleen op de iPhone 4 werkt. En ook al zijn er daar in de eerste dagen al meer dan 2 miljoen van over de toonbank gegaan, Steve’s keuze voor het woord ‘devices’ doet vermoeden dat Apple meer FaceTime-apparaten voor ons in petto heeft om aan die tientallen miljoenen te komen.. Nieuwe geruchten doen vermoeden dat de iPod touch als eerst aan de beurt is.

In China worden inmiddels onderdelen verkocht voor de volgende generatie iPod touch. Het meest opvallende hierbij is een gat, middenboven het beeldscherm dat hoogstwaarschijnlijk bedoeld zal zijn voor een camera. Eerder doken al prototypes op waarbij een camera op de zelfde hoogte geplaatst was, zij het aan de achterkant van het apparaat.

Verder valt uit de opgedoken onderdelen weinig op te maken over de nieuwe iPod touch. Gelukkig heeft MacRumors nog meer geruchten rond de iPod touch. De site schrijft dat een Britse winkelketen details beweert te hebben over de aanstaande iPod touch update. Er zou 5 MP camera (met flits) in zitten waar ook HD video mee geschoten kan worden, net als bij de iPhone 4. Diens gyroscoop zou ook te vinden zijn in de nieuwe iPod touch net als de A4 processor die ook in de iPad te vinden is.

De nieuwe iPod touch zou in september uitgebracht worden. Dat laatste kan sowieso verwacht worden, aangezien die maand al sinds jaar-en-dag iPod-update maand is bij Apple.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iPod touch met FaceTime in september?
Sluiten