iPhone 3GS nu ‘officieel’ bij Vodafone

Het is eindelijk zover: een tweede Nederlandse mobiele telecomaanbieder verkoopt de iPhone officieel, nou ja, bijna. Eerder berichtte OMT al dat Vodafone de iPhone zou gaan aanbieden, zij het vooralsnog alleen de 3GS via zogenaamde parallelle import. Nu Staat de iPhone daadwerkelijk prominent aangekondigd op de Vodafone website.

Vodafone heeft nog geen contract met Apple gesloten, waardoor de iPhone 4 vooralsnog buiten bereik ligt. Klanten moeten het doen met een iPhone 3GS, die overigens wel simlockvrij is.

Vodafone biedt maar liefst vijf verschillende contracten, variërend van 200 tot 650 belminuten. Alle varianten hebben onbeperkt internet, al hanteert Vodafone, in tegenstelling tot T-Mobile, hierbij een fair-use beleid. Komt je internetgebruik chronisch boven de gemiddelde druk op het netwerk, dan wordt je 3,6 Mb 3G verbinding afgeknepen tot een mager GPRS-lijntje. Ook de abonnementsprijzen hebben kleine lettertjes. De eerste 6 maanden betaal je half geld, maar de rest van je twee-jarig contract vraagt Vodafone prijzen die net iets boven de abonnementen van T-Mobile liggen, zij het met meer belminuten.

Overigens wordt alom aangenomen dat een officieel contract tussen Apple en Vodafone niet lang meer op zich zal wachten. Daarmee mag verwacht worden dat ook Vodafone-klanten die liever een iPhone 4 willen op termijn aan hun trekken zullen komen.

Reageer op artikel:
iPhone 3GS nu ‘officieel’ bij Vodafone
Sluiten