Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 5 juli 2010

iPad verslaat Kindle op eigen terrein

“De Kindle van Amazon is de doodsteek voor het boek.” “De iPad is de Kindle killer.” “In de toekomst lezen mensen uberhaupt geen boeken meer.” Allemaal aannames! Voorlopig is de boekenwereld nog een wereld waarvan niemand weet hoe deze er over 10 jaar uit ziet. Usability deskundige Jakob Nielsen wilde desondanks weten wat nu het beste leest: een boek, een PC, een iPad of een Kindle?

Nielsen liet 24 personen een kort verhaal van Ernest Hemingway lezen met een iPad, een Kindle, een PC en met een ouderwets boek. Uit de resultaten blijkt allereerst dat het oude vertrouwde boek het snelste leest. Over Hemingway op de Kindle deed men 10.7% langer. Op de iPad deed men 6.2% langer over het verhaal. Daarmee lijkt de Kindle op eigen terrein verslagen te worden door de iPad.

Nielsen wil aan deze resultaten wel de volgende opmerking maken:

Thus, the only fair conclusion is that we can’t say for sure which device offers the fastest reading speed. In any case, the difference would be so small that it wouldn’t be a reason to buy one over the other.

Toen deelnemers gevraagd werd naar hun tevredenheid over de verschillende leesmethoden, bleek het lezen op een PC resoluut afgewezen te worden. De iPad, de Kindle en het boek scoorden alledrie redelijk hoog.

Lees jij nog? En zo ja, waarmee?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iPad verslaat Kindle op eigen terrein
Sluiten