Frauderende ontwikkelaar verbannen uit App Store

3 reacties

Twee dagen geleden deed zich een vreemde situatie voor in de App Store. De top 50-lijst met boeken stroomde vol met onbekende titels van de Vietnamese ontwikkelaar Thuat Nguyen. Wat bleek? De ontwikkelaar wist toegang te krijgen tot de iTunes-accounts van klanten om hiermee zijn verkoopcijfers een duwtje in de rug te geven.

De apps zijn inmiddels verwijderd en de fraudeur is voorgoed verbannen. Apple benadrukt dat ontwikkelaars geen vertrouwelijke gegevens ontvangen van klanten na aankoop van een app. Het misbruik was waarschijnlijk het gevolg van van ‘phishing’, waarbij gegevens van slachtoffers afhandig zijn gemaakt.

Apple raadt getroffen klanten aan om contact op te nemen met hun bank of creditcard-maatschappij. Om te voorkomen dat onbevoegden toegang krijgen tot je iTunes-account is het verstandig een veilig wachtwoord te kiezen en deze regelmatig aan te passen.

The developer Thuat Nguyen and his apps were removed from the App Store for violating the developer Program License Agreement, including fraudulent purchase patterns.

Developers do not receive any iTunes confidential customer data when an app is downloaded.

If your credit card or iTunes password is stolen and used on iTunes we recommend that you contact your financial institution and inquire about canceling the card and issuing a chargeback for any unauthorized transactions. We also recommend that you change your iTunes account password immediately. For more information on best practices for password security visit http://www.apple.com/support/itunes.

Update: Apple heeft inmiddels laten weten dat de fraude slechts 400 accounts betrof (op een totaal aantal van 150 miljoen ). De iTunes-servers zijn niet gehackt, zo benadrukt Cupertino. Desalniettemin gaat Apple de veiligheidsmaatregelen rond creditcard-betalingen aanscherpen. Ook blijkt uit de vacatures op Apple.com dat het bedrijf op zoek is naar een ‘iTunes Fraud Prevention Specialist’.

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  topaj

  jammer voor die man:D

 • Profielfoto
  LighScan

  jammer voor die man:D

  Wellicht zal hij er zowieso al niet veel aan verdiend hebben aangezien zijn titels erg onbekend waren.:wink: Hij had waarschijnlijk niets te verliezen.

 • Profielfoto
  BigAL

  Apple is tegenwoordig zo groot dat sprake is van phishing…Tijd voor een obscuur OS.