Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 20 juli 2010
Leestijd: 1 minuut

FFC keurt ‘Magic Trackpad’ goed

De Amerikaanse Federal Communications Commission (FCC) heeft z’n goedkeuring gegeven voor een Bluetooth trackpad van Apple, zo meldt Engadget. Wat het apparaat precies kan, hoe het er uit gaat zien en hoe het gaat heten weten we nog niet, maar er zijn de afgelopen maanden een aantal geruchten opgedoken die samen een aardig beeld schetsen.

Zo heeft Apple in februari van dit jaar een trademark aangevraagd voor de naam Magic Trackpad. Een maand geleden lekten er vlak voor de WWDC van start ging foto’s uit van een trackpad met de form factor van Apple’s aluminium toetsenbord. Het modelnummer A1339 dat op deze foto’s te lezen was komt overeen met het nu uitgelekte rapport van de FCC.

Apple moet goedkeuring vragen voor alle apparaten die draadloze signalen uit kunnen sturen maar verzoekt de FCC gewoonlijk om de resultaten pas te publiceren nadatof vlak voor het product aangekondigd is. Dat zou dus betekenen dat we de Magic Trackpad zeer binnenkort aangekondigd zou worden. Rest de vraag: wat moeten we ermee? Een multitouch trackpad voor je desktop of een remote voor een nieuwe Apple TV of…?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
FFC keurt ‘Magic Trackpad’ goed
Sluiten