FacePlant laat zien of je vrienden beschikbaar zijn voor FaceTime

12 reacties

FaceTime op de iPhone 4 werkt, zoals we van Apple gewend zijn, moeiteloos. Geen gedoe moet vriendenlijstjes zoals bij Skype en iChat. Je belt iemand, waarna je met één druk op de knop het gesprek mèt beeld kunt voortzetten. Maar het ontbreken van zo’n lijstje heeft ook nadelen. Zo heb je geen informatie over de ‘status’ van de andere persoon voordat je gaat bellen. Heeft hij wel tijd voor mij? Heeft hij de beschikking over een wifi-verbinding? En – misschien wel het voornaamste – heeft hij eigenlijk wel een iPhone 4? Allemaal noodzakelijk voor een videogesprek met FaceTime.

De app FacePlant biedt binnenkort een oplossing. Hoe? Nou, met een vriendenlijst. Voordeel is wel dat je niet zelf vrienden hoeft toe te voegen. Hiervoor maakt FacePlant gebruik van je contacten op de iPhone. Ze worden automatisch zichtbaar zodra zij eveneens FacePlant installeren (let op: er moet een account worden aangemaakt).

Van vrienden die in de lijst staan kun je zien wie wel of niet over een wifi-verbinding beschikt. Een FaceTime-gesprek begin je direct vanuit de app, zonder eerst op te bellen en dan FaceTime te starten. Als je niet lastig gevallen wilt worden kies je voor privacy mode.

Video message
Je wilt iemand spreken maar diegene heeft op dat moment geen wifi-verbinding, dan kun je een eenvoudige videoboodschap opnemen met de camera aan de voor- of achterzijde van de iPhone 4. De ander wordt op de hoogte gebracht van de boodschap door middel van een push-bericht.

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  XeroX

  De app FacePlant biedt binnenkort een oplossing. Hoe? Nou, met een viendenlijst.

  Klein foutje, ik veronderstel dat het vriendenlijst moet zijn;)

 • Profielfoto
  Koetjesreep

  Nu eerst eens de iPhone 4;)

 • Profielfoto
  Lexis

  Irritant, moet je alsnog een account aanmaken…

 • Profielfoto
  Luidspreker

  Dan is er ook eigenlijk geen voordeel meer ten opzichte van de Skype app.

 • Profielfoto
  Xcode

  Nu eerst eens de iPhone 4;)

  Inderdaad… volgens mij is dit nieuwsbericht gewoon onderdeel van het voorprogramma joh.:grin:

 • Profielfoto
  KingChaos

  Stel je voor, over een jaar of 3, 4 is dit misschien al echt goed in de maatschappij! Over 2 jaar zou in principe iedereen op zijn minst een iPhone4 moeten hebben en geef T-Mobile enzo nog 2 jaar en het kan gewoon over het gewone netwerk. Dan is videobellen net zo normaal als whatsapp enzo nu is! Awesome:D

 • Profielfoto
  Hasoweh

  Ik bekeek de keynote van de iPhone 4 laatst nog eens en toen hoorde ik steve zeggen: ” we want 10 million Facetime devices at the end of this year ”

  De iPhone 4 zijn er pas 3 miljoen van verkocht. Dus het is nu al een feit dat de iPad en iPod ook Facetime zullen krijgen.

 • Profielfoto
  n8n

  ‘Facemail’ klinkt wel goed:nerd:

 • Profielfoto
  n8n

  Ik bekeek de keynote van de iPhone 4 laatst nog eens en toen hoorde ik steve zeggen: \’\’ we want 10 million Facetime devices at the end of this year \’\’

  De iPhone 4 zijn er pas 3 miljoen van verkocht. Dus het is nu al een feit dat de iPad en iPod ook Facetime zullen krijgen.

  Het is een open systeem, HTC of elk ander is vrij dit te implementeren

 • Profielfoto
  ecnerual

  @ Eple & n8n: Jullie hebben het beiden niet helemaal juist verstaan. Steve Jobs zei: “Apple will ship tens of millions of FaceTime devices this year.”

 • Profielfoto
  Undaunted

  Ik kan de app niet vinden in de store. Is de naam veranderd?

 • Profielfoto
  wimbers

  hartstikke fantastisch dat facetime, maar wanneer wil je zo’n gesprek opzetten.. als je iets wilt laten zien. dat is meestal als je niet thuis bent, en dus geen wireless verbinding tot je ebschikking hebt..
  is 3G beperking te omzeilen met een jailbreak? anders gaat het nooit stoer gebruikt worden..

  (zelfs airvideo werkt voor mij redelijk over 3G, dus waar zeuren we over..)