Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 29 juli 2010

Duur foutje voor Apple in Taiwan

De webmaster die verantwoordelijk is voor de Taiwanese online Apple Store zal vast een paar slapeloze nachten hebben gehad.

Een copy-paste foutje met de prijs van de nieuwe Mac mini kost het bedrijf namelijk maximaal 26,9 miljoen euro.

Taiwanese regelgeving gebied namelijk om tegen de weergegeven prijs uit te leveren, ook al was deze fout. Met dank aan de snelle verspreiding via blogs op internet hebben 41.500 Taiwanezen, in de korte tijd dat de fout nog niet was hersteld, de Mac mini met BTO 8 GB RAM voor 19.900 in plaats van 47.000 Taiwanese dollar besteld.

Een schrale troost voor Apple dat de fout in de educatieve store stond, waardoor aspirant kopers een gedegen check in het vooruitzicht hebben waarin ze moeten bewijzen dat ze ook echt in aanmerking komen voor de speciale onderwijsprijs.

Uit een vergelijkbare zaak uit 2006, waarbij postorderbedrijf OTTO Philips flatscreen TV’s verkocht voor de prijs van een wandsteun, leren we dat we in Nederland niet op dit soort voordeeltjes hoeven te rekenen. De rechter liet toen de algemene voorwaarden van OTTO prevaleren boven het verlies voor de consument.

bron: 9to5Mac

Reageer op artikel:
Duur foutje voor Apple in Taiwan
Sluiten