Consumentenbond VS: koop geen iPhone 4

55 reacties

Consumer Reports, de Amerikaanse equivalent van de Consumentenbond, heeft zich bedacht. Eerst blogden ze nog dat het antenneprobleem dat de iPhone 4 achtervolgt geen reden is om het apparaat niet te kopen. Vandaag komen ze na een uitgebreide test met drie iPhone’s 4, een iPhone 3GS én een Palm Pre tot een ander oordeel.

Ook zij hebben gemerkt dat, wanneer de telefoon linksonder aan de zijkant wordt vastgepakt, het signaal significant daalt en de verbinding zelfs verbroken kan worden. Volgens Consumer Reports kan de verklaring van Apple, die het probleem wijdt aan een foutieve berekening van de signaalsterkte, daarom niet kloppen.Maar de Amerikaanse Consumentenbond komt ook met een praktische oplossing: plak een stukje ducktape of een ander niet geleidend materiaal over de onderbreking in de antenne of koop een hoesje.

Paradoxaal genoeg staat de iPhone 4 wel met stip bovenaan hun laatste smart phone-test. Dit is te danken aan de tweede camera, het prachtige scherm, de betere batterij, de beste videocamera die ze ooit in een mobiele telefoon hebben gezien en IOS 4. Toch krijgt het kleinnood door het antenne-euvel geen aankoopaanbeveling. Consumer Reports is pas bereid deze te geven wanneer Apple met een permanente en gratis oplossing komt. Tot die tijd adviseren ze de iPhone 3GS.

Zou jij een iPhone 3GS kopen om het antenneprobleem te omzeilen?

Reacties

55 reacties
 • Profielfoto
  Afroman

  nee, wachten op een nieuwe revisie. Wie volgt mij?

 • Profielfoto
  julesp

  Uhm? De consumentenbond? ‘nuff said?

 • Profielfoto
  iGert

  Ik wacht het ook rustig af tot ze een goed werkende versie hebben. Dit probleem is met gemak op te lossen. In de afgelopen week heb ik mijn enige ergernis op de 3GS weg genomen door over te stappen van T-Mobile naar Vodafone. Geen signaal problemen meer en prima tevreden over de 3GS.

  Zodra de nieuwe iPhone4 ontvangst problemen opgelost zijn haal ik er meteen een op. Ik vind het verder een geweldig product. Maar ik wil er wel zonder problemen mee kunnen bellen.

  Misschien nog wel even een extra opmerking: ik heb tot nu toe nog geen Nederlandse test online gezien met de iPhone4. Het zou heel goed kunnen dat de situatie hier in Nederland geheel anders is qua ontvangst. Maar goed, tijd genoeg en ik wacht het rustig af.

 • Profielfoto
  Froggle

  Uiteraard. Net als dat ik de 3G heb laten wachten voor de 3GS, laat ik de iPhone 4 wachten voor de volgende. Toevallig komt dat ook mooi uit wat betreft m’n abonnement.

 • Profielfoto
  Pete.Z

  Ik maak me geen zorgen, veel te weinig mensen die dit probleem melden om van een echt probleem te kunnen spreken.
  De omstandigheden waaronder het valt te reproduceren zijn zo specifiek, dat ik me daar niet druk over wens te maken, ik koop dus direct een 4G als hij in Nederland verkrijgbaar is. Sta zelfs al op een reserveringslijst.

 • Profielfoto
  Moriarty

  En toch heeft mijn iPhone 4 ook last van eht terugvallen van het signaal…

  Je moet hem echter specifiek op die manier vasthouden om het probleem te reproduceren en schijnt idd alleen op te treden op plaatsen met een matig tot slecht bereik…

  Zou ik hem achteraf niet gekocht hebben vanwege dit probleem?

  ABSOLUUT NIET! Ik zou hem zo weer kopen als ik nog voor de aankoop stond, het werken met de iPhone 4 is een absoluut genot, het scherm is van bizar goede kwaliteit en hij is zoooooooo snel!

 • Profielfoto
  Yggdrasil

  Jezus, precies dat vervloekte ‘Testaankoop’ hier in België… Nonsens. Ik koop ‘m toch!

 • Profielfoto
  maijlow

  Ik snap die waardering wel. Koop je een telefoon van ± 600 euro en dan moet je er ducktape op plakken om ermee te kunnen bellen.

 • Profielfoto
  Statenweg

  Ik koop ‘m toch. Dan maar niet bellen.:grin:

 • Profielfoto
  Lexis

  @Pete.Z
  Zo denk ik er ook over!
  Bovendien ben ik rechtshandig en bestuur ik hem met m’n rechterhand.
  Ik heb m’n iPhone nog nooit zo idioot vast gehouden als ze laten zien tijdens die tests. Meestal tijdens het bellen met een paar vingers…

 • Profielfoto
  Little Idiot

  lijkt me vrij simpel: de bumper er gratis bij doen, werkt ook als ducktape.
  En kost hooguit en paar dollarcent om te maken. die belachelijke prijzen voor die siliconenhoesjes net zo. Die kosten ook maar een paar cent.

  wel slordig zo’n ontwerpfout; beter opletten meneer Ivy;-)

 • Profielfoto
  strigoi

  Gratis bumper erbij en klaar! Ook al wil ik er liever geen hoesje omheen..

 • Profielfoto
  1984

  Ja ja . bumber,hoesje,jongens jonges , daar kun je je elke smartphone in doen.en je ziet het verschil niet meer
  When creating iPhone 4, Apple designers and engineers didn’t start with a clean sheet of paper. They started with three years of experience designing and building the phones that redefined what a phone can do. iPhone 4 is the result of everything they’ve learned so far. And it’s all contained in a beautiful enclosure a mere 9.3 millimeters thin, making iPhone 4 the world’s thinnest smartphone.

 • Profielfoto
  Soulshaker

  3 jaar “experience” met resultaat dat je er nu ducktape op moet plakken , nou lekker zo :crazy:

 • Profielfoto
  THX-1138

  Het is gewoon een waardeloos ding. Een apparaat met als hoofdfunctie bellen en dat vervolgens niet doet, kan de prullenbak in. Ik verbaas me overigens over de mensen die ‘m ondanks de waarschuwingen, toch aanschaffen.

 • Profielfoto
  Rano

  Ik heb hem gisteren ook even getest. Je moet hem wel heel mongolide vasthouden wil je signaal verliezen.

 • Profielfoto
  pinkie

  En hier is Apple’s reactie daarop.

 • Profielfoto
  iAlwin

  Allemaal paniek terwijl de telefoon hier nog niet eens is. Het signaal zal hier wel heel anders zijn als in de US of A. Ik wacht wel even af wat hier de ervaringen zijn. Want om nou ducktape te gaan lopen plakken op een apparaatje van 600+ euro. Dan maar een abo van 1 jaar nog voor een 3GS.

 • Profielfoto
  kwartel

  Ik heb zojuist de 3GS gekocht. Om de simpele reden dat zo wat iedere eerste versie van Apple producten eigenaardigheden hebben. Pas na de eerste revisie ga ik nadenken over 4.

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  De andere iPhones verloren toch ook de hele tijd signaal in de VS dankzij AT&T? Hier in Europa nog geen enkele iPhone-gebruiker meegekregen met zo’n probleem.

  Zal voor de iPhone 4 ook wel zo zijn. Alle reviews van Europeanen zeggen dat je de telefoon wel heel erg debiel moet vastnemen om vervolgens een streepje bereik af te krijgen. Nou, dat kan ik met mijn Nokia-dumbphone ook.

 • Profielfoto
  nielsmarijn

  ik ben echt een Apple adept en kan niet wachten op de iPhone4, toch zal ik hoogstwaarschijnlijk niet de eerste versie kopen. Een ontvangstprobleem lijkt mij de reden genoeg om te wachten met het kopen van een telefoon.

 • Profielfoto
  maconly

  consumentenbonden zijn commerciele bedrijven die met sensatieverhalen de aandacht van de consument proberen te lokken.

  Ik ga er van uit dat Apple de problemen wel op lost en ik vraag me af hoe groot het probleem daadwerkelijk is , misschien iets voor OMT om te testen , alhoewel zij appeltje c appeltje v prefereren.

 • Profielfoto
  Ludo

  Er word maar wat geroepen links en rechts, “een apparaat van 600 euro waar je niet eens mee kunt bellen” en meer van dat soort onzin. Er is één manier waarop de ontvangst minder is en dat is als je contact maakt tussen de twee uiteinden van de antenne aan de linker onderhoek van de iphone. Als je dit niet doet dan functioneert het apparaat gewoon naar behoren. Kwestie van goed vasthouden dus. En ja, dit is idd. niet optimaal, maar er is geen enkel ander toestel dat qua opties en gebruiksgemak aan de iphone kan tippen, dus wat willen we nou?
  Het “probleem” word enorm uitvergroot door de diverse media. Pure afgunst is hier het voornaamste Leitmotiv imho.

 • Profielfoto
  Pete.Z

  En vergeet vooral de “problemen” rond de 3G niet, ook die had een hele slechte antenne, en absoluut geen ontvangst.
  Of viel dat nou achteraf best mee?
  Een vergelijking tussen de netwerken in Amerika en die bij ons zou nuttiger zijn voor een zuiver beeld, GSM ontvangst is daar in hele streken afwezig, of zeer matig,ook iets wat zal bijdragen aan de klachten.
  Maar goed, modder vooral door met een Samsung of z`o, des te meer iPhones blijven er in de winkel voor de rest van ons.:thumbsup:

 • Profielfoto
  Vodka

  Zou jij een iPhone 3GS kopen om het antenneprobleem te omzeilen?

  Neen! Hoewel ik ook nog even afwacht met het aankopen van de 4. Kat-uit-de-boom kijken tactiek.

 • Profielfoto
  Cenobyte

  Ik koop de 4 ook gewoon, al was het alleen maar omdat ik steeds sjaggerijniger wordt van mijn 3G, die na de update naar iOS4 TERGEND traag is geworden.

  En ik ben er ook zeker voor dat mensen die ook maar een spoortje van twijfel hebben, zichzelf tegoed doen aan de toestellen van een concurrent. Zo heb ik inderdaad sneller een iPhone:lol:

 • Profielfoto
  TRA

  Ik vind de 3G opeens zo lomp en lelijk.
  Serieus.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik vindt dat Apple met een oplossing moet komen: een kleine plastic overbrugging tussen de antennes moet toch een kleine moeite zijn en dat tast ook het design niet aan en is niet zo lelijk als een hele rand.

 • Profielfoto
  Aidovive

  Nog een jaartje m’n abo uitzitten met de 3GS, daarna overstappen op een goedwerkende iPhone 4GS met iOS 4.1.2 erop:razz:

 • Profielfoto
  iDog

  Maar goed, modder vooral door met een Samsung of z`o, des te meer iPhones blijven er in de winkel voor de rest van ons.:thumbsup:

  Je wordt er moe van dat ze de iPhone 4 bashen begrijp ik, maar vindt het vervolgens geen probleem om “Samsung of z`o” [sic] af te zeiken ?

  Heb je uberhaupt al eens zo’n 1Ghz Samsung Galaxy S of HTC Desire vastgehad ? Ik ben ook altijd pro Apple en iPhone geweest, maar heb geen oogkleppen op..

 • Profielfoto
  MacFundamentalist.nl

  Mijn stelregel is altijd geweest, nooit een /Rev.A kopen. Blijkt maar weer.

 • Profielfoto
  gijski

  Heb een iPhone 4 uit Frankrijk gehaald en geen problemen met ontvangst.

  Er zal vast wel een klein probleem zijn als je hem precies op de verkeerde manier vasthoudt of zo. Maar in de praktijk echt geen problemen er mee en absoluut gen reden om hem niet te kopen!

  Kortom, zwaar overtrokken. Gewoon kopen dus, maak je geen zorgen.

 • Profielfoto
  Ree

  Ik sluit me aan bij de early adopters.
  Zodra ik kan neem ik een iPhone 4 32GB/White
  Geen bumper want dan past-ie niet meer in de carkit van TomTom (en ik heb geen zin in ‘bumper aan bumper uit’).
  Als je de hoeveelheid klachten afzet tegen de verkoop cijfers valt het probleem al reuze mee, neem daarbij de hoeveelheid klachten bij _NORMAAL_ vasthouden t.o.v. alle klachten, kun je het probleem bijna (met nadruk op bijna) non-existant bestempelen.
  Is dat struisvogel-gedrag? Is dat in je eigen straatje praten om niet af te zien van dat geweldig mooie stukje electronica? Vast wel:)
  Auto’s met piepende deuren, rammelende lagers, laptops met donkere vlekken in het beeld, elk apparaat heeft wel iets waar je moet leren omgaan.
  Voor mij dus gewoon de iPhone 4.

 • Profielfoto
  ernst.

  @Moriarty

  En dat noem ik nu gewoon dom.
  Dus als ik het goed begrijp koop jij liever een 1/2 goed functionerend
  produkt voor veel geld en hecht je meer waarde aan het uiterlijk vertoon
  dan zijn daadwerkelijke kwaliteit,in deze dus het kunnen bellen?

  Een mobiele telefoon is als eerste instantie bedoelt dat je ermee kan
  bellen.
  Niet een sms versturen,of naar je muziek luisteren of twitteren of foto’s
  maken,dat is allemaal bijzaak en geen hoofdzaak,bellen is waar een
  mobiele telefoon in eerste instantie voor gemaakt is.

 • Profielfoto
  MacPower_TheOriginal

  Wat is het toch fijn,
  om een T-Mobile klant te zijn. :slant:

  Maar ik wil nu die f*cking iPhone G4 hebben

 • Profielfoto
  prullenbak

  Wat is het toch fijn,
  om een T-Mobile klant te zijn. :slant:

  Maar ik wil nu die f*cking iPhone G4 hebben

  4! Niet G4, en ook niet 4G! Gewoon 4!

 • Profielfoto
  zulu

  Mooi, dan hoef ik niet in de rij te staan.
  En kritiek is altijd goed, dan maakt Apple nog betere versies. want kent iemand een ander bedrijf dat ook luistert naar klachten? Het duurt soms even maar dan krijg je ook wat.

 • Profielfoto
  heartburn

  Nee ik zou hem hiervoor niet laten liggen. Misschien nog een paar maanden wachten tot de kinderziekten opgelost zijn?

 • Profielfoto
  Ludo

  @ Ernst; anderen dom noemen getuigt niet van veel wijsheid en als je dan ook nog eens slecht leest, tsja..
  Moriarity is juist heel tevreden over z’n toestel en kan er 100% prima mee bellen
  BEHALVE als het toestel op een bepaalde manier vastgehouden (lees afgeschermd van signaal) word. Iets wat ook opgaat voor alle andere mobiele telefoons.

 • Profielfoto
  Pete.Z

  Maar goed, modder vooral door met een Samsung of z’o, des te meer iPhones blijven er in de winkel voor de rest van ons.:thumbsup:

  Je wordt er moe van dat ze de iPhone 4 bashen begrijp ik, maar vindt het vervolgens geen probleem om “Samsung of z`o” [sic] af te zeiken ?

  Heb je uberhaupt al eens zo\’n 1Ghz Samsung Galaxy S of HTC Desire vastgehad ? Ik ben ook altijd pro Apple en iPhone geweest, maar heb geen oogkleppen op..

  Ja, beide geprobeerd, en, hoewel niet slecht, onvergelijkbaar met een iPhone.Trage bediening en reacties, eigenlijk gewoon slechte iPhone kopie.

 • Profielfoto
  KingChaos

  Is het internet bereik wel altijd goed? Want dat is uiteindelijk (wanneer de providers overal goede dekking geven) toch het enige wat je zult gebruiken.

 • Profielfoto
  gijski

  Is het internet bereik wel altijd goed? Want dat is uiteindelijk (wanneer de providers overal goede dekking geven) toch het enige wat je zult gebruiken.

  Geen problemen ermee.

  Berichten over maar half functionerende telefoon, etc zijn zwaar overtrokken. Ik durf te wedden dat diegenen die hier in de reacties negatief zijn, niets eens een iPhone 4 hebben… alleen maar napraterij. Ik heb een iPhone 4 en in de praktijk geen problemen ermee en wil voor geen goud m’n 3GS terug.

 • Profielfoto
  iDog

  Maar goed, modder vooral door met een Samsung of z\’o, des te meer iPhones blijven er in de winkel voor de rest van ons.:thumbsup:

  Je wordt er moe van dat ze de iPhone 4 bashen begrijp ik, maar vindt het vervolgens geen probleem om “Samsung of z`o” [sic] af te zeiken ?

  Heb je uberhaupt al eens zo\\\’n 1Ghz Samsung Galaxy S of HTC Desire vastgehad ? Ik ben ook altijd pro Apple en iPhone geweest, maar heb geen oogkleppen op..

  Ja, beide geprobeerd, en, hoewel niet slecht, onvergelijkbaar met een iPhone.Trage bediening en reacties, eigenlijk gewoon slechte iPhone kopie.

  Trage bediening en reacties ?? Android 2.1 op een 1ghz processor en dan traag ? Mijn Desire laat mijn iPhone in het stof bijten, maar goed, zal wel aan mij liggen. De oogkleppen zijn nog niet af vermoed ik. Hoeft ook niet, je zit niet voor niks op dit forum:)

 • Profielfoto
  KR1275

  Beter niet kopen, zou ook mijn advies zijn. Die organisaties hebben natuurlijk groot gelijk. Wat moet je met een pronkstuk dat niet goed werkt? Laat Apple nu maar eens over de brug komen en zorgen voor een serieuze oplossing. Waarschijnlijk moeten de geleverde toestellen worden vervangen en de productie worden aangepast. Als een consumentenorganisatie positief is, wordt het steeds als bron gebruikt. Is het negatief, dan klopt er ineens niets van de testen. Graag een beetje nuance. Er zijn voldoende testen en reviews, waaruit blijkt dat er aan de hardware van de G4 daadwerkelijk iets mankeert. En dat moet Apple oplossen. De spaarrekening biedt voldoende ruimte om een tegenvallen op te vangen.

 • Profielfoto
  wouwout

  Wat een oogkleppen op dit forum. Één vinger op het isolatiestreepje, linksonder, en de ontvangst vermindert aanzienlijk. Dus geen rare manier van vasthouden. Er is maar één klein ‘fout’ stukje huid nodig.

  Dat is gewoon een ontwerpfout!

 • Profielfoto
  Jandejoop

  Volgens Consumer Reports kan de verklaring van Apple, die het probleem wijdt aan een foutieve berekening van de signaalsterkte, daarom niet kloppen.

  Duhhh, dat wist iedereen al!

  En ik wacht nogsteeds op een iphone 4, alleen dan de iphone 4 met minimaal 64 GB en zonder antenneprobleem…

 • Profielfoto
  iStevie

  Statenweg 19 uur geleden
  Ik koop ‘m toch. Dan maar niet bellen.

  Bangelijk, inderdaad om te bellen heb ik een iPhone 3G :lol::grin::sarcastic::lol:

 • Profielfoto
  yabbanoname

  Nee, ik zou geen 3 GS kopen vanwege dit probleem want ik heb al een 3GS.
  Nee, ik koop geen iPhone 4 omdat deze nog niet te koop is, en wellicht ook niet als deze te koop is omdat deze wellicht al direct uitverkocht is op het moment dat de verkoop start in NL/BE.
  Mensen, koop de iPhone 4 aub NIET zodat ik m gewoon kan bestellen …

  (wie belt r op dit moment nog met een telefoon, da’s zo ouderwets)

 • Profielfoto
  puccini

  Gewoon wachten op een goed werkende versie, wat voor belang zou Consumer Reports hebben om de Iphone 4 in een ongunstig daglicht te plaatsen ?

 • Profielfoto
  MauZ

  iemand de nog futurama gezien?

 • Profielfoto
  ernst.

  @ Ernst; anderen dom noemen getuigt niet van veel wijsheid en als je dan ook nog eens slecht leest, tsja..
  Moriarity is juist heel tevreden over z\’n toestel en kan er 100% prima mee bellen
  BEHALVE als het toestel op een bepaalde manier vastgehouden (lees afgeschermd van signaal) word. Iets wat ook opgaat voor alle andere mobiele telefoons.

  Nou ik noem mensen dom niet omdat ze dom zijn maar omdat ze dom gedrag vertonen en niet logisch nadenken.

  Er staat toch duidelijk te lezen wat zijn frustratie is en eigenlijk zet hij dat opzij omdat het een iPhone is en tja, dan strijken wij met onze hand over ons hart.
  Onzin, en dom dus omdat het een gewoon gebruiksartikel is zoals allerlei andere electronica en is het dus normaal dat je bij je zinnen bent en ervoor zorgd dat je een perfect werkend produkt krijgt.

  Alleen maar omdat er een Apple logo opstaat moet je je anders opstellen tegenover Apple? Wat een emotioneel dom gelxxx is dat. Apple is een zakelijk bedrijf dat ook als zodanig moet worden benaderd. Tis geen familie,tis geen zakelijke partner, tis gewoon een zakelijk commericeel bedrijf.

 • Profielfoto
  Facundo

  Apple is hufteriger geworden dan Microsoft ooit is geweest. Dat kunnen ze zich ook veroorloven zolang ze een hele schare kritiekloze supporters hebben die zich dagelijks zit te masturberen voor een poster van Holy Steve.

 • Profielfoto
  ydg

  Ik koop ‘m toch. Dan maar niet bellen.:grin:

  Wat een onzin! wie koopt er nou een telefoon als je er niet mee kunt bellen. Dat iets mooi is, oké, maar het moet ook functioneel zijn. Zeker voor dat geld!