Statenweg
Statenweg Nieuws 17 juli 2010

Concurrentie reageert op uitspraken Steve Jobs

Steve Jobs reageerde gisteren op het ontvangstprobleem van de iPhone 4 door te stellen dat geen enkele smartphone perfect is. Om deze uitspraak kracht bij te zetten liet hij zien dat met toestellen van RIM (Blackberry), HTC en Samsung hetzelfde kan gebeuren. En dan vraag je natuurlijk om een reactie van deze bedrijven.

Om te beginnen Research in Motion (RIM). Steve Jobs toonde met een filmpje hoe de signaalsterkte van de populaire Blackberry Bold 9700 afneemt, zodra je het toestel dicht in je handpalm klemt. Volgens Mike Lazaridis en Jim Balsillie van RIM doet Apple daarmee een poging om de concurrentie te betrekken bij zijn eigen problemen. Zij benadrukken dat RIM al 20 jaar vooroploopt als het gaat om het ontwerpen van goede antennes en roepen Steve Jobs op om verantwoording te nemen voor zijn eigen design-beslissingen. Een hoesje om probleemloos te kunnen bellen met een Blackberry is volgens RIM niet nodig.

Ook Nokia, die niet in Apple’s vergelijking voorkomt, reageert door te stellen dat het Finse bedrijf een leidende rol heeft op het gebied van interne antennes en dat het ontwerpen daarvan een van Nokia’s voornaamste kwaliteiten is. Wel geven zij toe dat het vasthouden van een smartphone invloed kan hebben op het ontvangstsignaal. Naar eigen zeggen prefereren zij de prestaties van de antenne boven het uiterlijk van het toestel, mocht daar een conflict tussen ontstaan. Hiermee beweren zij impliciet dat het goede design van de iPhone mogelijk ten koste gaat van de functionaliteit.

Hebben deze bedrijven een punt of proberen ze te voorkomen dat zij meegesleurd worden in de ‘antennagate’?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Concurrentie reageert op uitspraken Steve Jobs
Sluiten