Brabantse bibliotheken krijgen iPad

21 reacties

Alle Brabantse bibliotheken krijgen een iPad. Helaas nog niet voor het publiek om mee te spelen, maar wel om medewerkers kennis te laten maken met dit nieuwe apparaat. Het Brabantse Bibliotheken Netwerk wil zo de medewerkers uitdagen om applicaties uit te proberen ter verbetering van het inlichtingenwerk.

De honderd bibliotheken in Noord-Brabant ontvangen hun iPad alleen nadat zij een workshop hebben bijgewoond waarin ook het installeren van apps uit de App Store wordt behandeld. Voor de beste App-ideeën kunnen bibliotheken extra iPads winnen, die hopelijk wél voor het publiek worden ingezet.

Heb jij nog een goed idee voor een bibliotheek-app op de iPad?

Reacties

21 reacties
 • Profielfoto
  brandrob

  We zullen zien.

 • Profielfoto
  Maikelw

  Een workshop voor het installeren van een app?

  Duurt zeker 3 seconde:

  Open Appstore, Tap in een app “Installeren” wachtwoord en klaar :S

  Nja, wel leuk om te horen dat het apparaat zo goed wordt ontvangen.

 • Profielfoto
  Hasoweh

  Dus die zullen ongeopend de kast induiken. Alsof die 65+ medewerkers met zo’n ding zullen werken. :slant:

 • Profielfoto
  E.Rhijnsburger

  Hè een beetje meer eerbied voor mensen die boven de 25 zijn aub,want gepensioneerd zijn bibliotheekmedewerkers nog zeker niet. Ik gebruikte al een Apple computer toen Eple nog niet eens geboren was schat ik zo in. En dit bericht is verstuurd vanaf mijn iPad in de USA gekocht

 • Profielfoto
  Maverick9898

  Volgens mij zijn voornamelijk mensen boven de 25 plus die een iPad kopen:P. De meeste mensen die iets nieuws kopen en gebruiken zijn tussen de 25 en de 40. Kijk maar naar een medium als Twitter. Meeste mensen van mijn leeftijd (19) gebruiken het niet maar ik ken een heel groot aantal mensen in de 30 die het wel doen. Zo zou het ook met iPad gebruikers kunnen zijn.

 • Profielfoto
  peterfoliant

  Een app waarmee ze met een druk op de knop “sssst” kunnen zeggen en een knop voor “STILTE!!!!” als “sssst” niet werkt.:lol:

 • Profielfoto
  Julian Gijsen

  Ik heb er eentje. Eentje waarop ze alle boeken online kunnen invoeren zodat bibliotheken over een paar jaar volstrekt onnodig zijn…

 • Profielfoto
  Cenobyte

  Wellicht kunnen bibliotheken zich aanpassen aan dit soort media en kun je bijvoorbeeld digitale boeken lenen door met je iPad een abo bij de bib af te sluiten en boeken te kunnen downloaden die je dan enkele weken mag “bewaren”.

 • Profielfoto
  brabant

  en mij vertellen ze niks!

 • Profielfoto
  MACniffecent

  mmm misschien een app die je leesgeschiedenis bijhoudt…welke blz je gebleven bent..digitaal gezien dan…. of een app die zorgt voor een paperclip op die blz…////?/?:ftim:

 • Profielfoto
  Qaox

  Binnenkort maar eens naar de bieb hier in Breda om ze te spotten!

 • Profielfoto
  ramrod

  Wat een onzinnige uitgave met onze belasting centen voor een onzinnig product voor een biep

 • Profielfoto
  Festen

  De Nederlandse overheid heeft blijkbaar nog geld teveel, om dit soort fratsen te financieren.

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  Een manier om gemakkelijk de catalogus bij te houden, notities te maken en dat soort zaken?

  Het lijkt mij best bruikbaar in een bibliotheek.

 • Profielfoto
  iPhowned

  hier wil ik miss wel een app voor maken!

 • Profielfoto
  HerrF

  Op Schiphol achter de douane worden er ook al iPads gebuikt in de Airport Library.
  Deze zijn wel voor de gebruiker/lezer werkt perfect

 • Profielfoto
  mac osx rules

  Een programma met een plattegrond door het gebouw, waar op staat waar de boeken te vinden zijn. Meteen zou je de achterkant alvast kunnen lezen voordat je het boek gevonden hebt. Natuurlijk met dergelijke informatie zoals de prijs.

  Wordt dit trouwens betaald met het geld waar wij deze crisis zo nodig op moeten bezuinigen? Want als dit het geval is, heb ik zojuist nog een manier gevonden om te bezuinigen.

 • Profielfoto
  MACniffecent

  mmm misschien ook de Ipadfinder?
  als die dingen niet aan een slot komen te zitten vrees ik het ergste nl..
  :lol:

 • Profielfoto
  digibieb

  De onemorething bezoekers/ gebruikers hebben schat ik in een hoog “apple”-vaardigheidsvermogen. Er zijn een aantal bibliotheken in NL die hun gebouw met Apple uitrusten (oba Amsterdam/ Delft/ Rosmalen enz), op een aantal plekken wordt de Apple gebruikt maar het is beslist nog niet overal in de bibliotheekwereld.
  Het ipad project heeft vooral tot doel om bibliotheekmedewerkers aan te zetten tot het “nieuwe werken” en te stimuleren om de ipad te gebruiken tijdens het werk. De tabletpc is de ideale tool om bibliotheekbezoekers te begeleiden tijdens hun vragen . Bibliotheken krijgen geen kadootjes maar moeten hiervoor hun medewerkers laten scholen, projecten uitvoeren en nieuwe bedenken.
  Ik heb nu 2 maanden al een ipad en ik ontdek nog iedere keer nieuwe knopjes, mogelijkheden en nieuwe toepassingen. Ik verwacht niet dat mensen die geen technofreak zijn even snel een ipad doorhebben. Okey basiszaken zijn erg logisch en handig. We moeten nu mensen weer afleren om met een muis om te gaan, contentgevoelige plekken te ontdekken en “een knop” te gebruiken.
  Ik verwacht dat de komende jaren we nog veel bezig zijn met multitouch schermen. Als vervolg op dit plan kan ik nu alvast aankondigen dat ook rondom het googletablet een project opgezet gaat worden. Want naast het bedieningsgemak zal ook de beschikbare content in combinatie met gebruikerscontent bepalend zijn welke “pad” de toekomst heeft. Maar misschien is het wel een “en en”…

 • Profielfoto
  mymac

  Wellicht kunnen bibliotheken zich aanpassen aan dit soort media en kun je bijvoorbeeld digitale boeken lenen door met je iPad een abo bij de bib af te sluiten en boeken te kunnen downloaden die je dan enkele weken mag “bewaren”.

  Kijk, dat is een goed idee wat mij betreft. Maar dan kunnen we net zo goed een Nationale bieb gaan beginnen, waarmee je digitale boeken tegen een kleine vergoeding kunt lenen. Na een bepaalde tijd verstreken inderdaad, dus ook geen gedoe meer met boetes en ‘te laat ingeleverd’:grin:

 • Profielfoto
  iPrincess

  @MACniffecent
  Dat kan GoodReads ook :innocent:

  En waarom zouden die mensen bij een bieb een iPad moeten hebben. Die mensen hebben al nauwelijks het vermogen om een boek te verlengen, laat staan met een iPad werken :sealed: