“Binnenkort films en muziek streamen, draadloos synchroniseren”

20 reacties

Al maanden wordt gespeculeerd over wat Apple van plan is met het in december overgenomen Lala. Op 31 mei trok Cupertino de stekker uit deze site. Reden genoeg om aan te nemen dat de dienst binnenkort geïntegreerd wordt in iTunes.

Boy Genius citeert ‘betrouwbare’ bronnen die menen dat we inderdaad niet lang meer hoeven te wachten. Zij verwachten binnenkort de mogelijkheid om aangekochte muziek en films te streamen vanaf Apple’s servers naar vrijwel elke Apple-gadget met wifi (Mac, iPhone, iPad, iPod touch). Dit scheelt schijfruimte en bovendien heb je overal toegang tot je muziek- en filmcollectie.

Staat je favoriete film of muziekalbum op je computer thuis? Geen probleem. Het via internet streamen van media vanaf je computer naar bijvoorbeeld je iPhone behoort ook tot de mogelijkheden.

Een veelgevraagde feature voor de iPhone en iPad is het draadloos synchroniseren met iTunes. Kabeltjes zijn taboe in 2010. De nieuwe dienst zal in deze behoefte voorzien, aldus Boy Genius. Koop je een app op de iPhone, dan staat deze automatisch ook in iTunes. Ook notities, kalenders en contacten worden overgezet. Waarom nog betalen voor Mobile Me?

Reacties

20 reacties
 • Profielfoto
  woout

  zo hier verlang ik al naar sinds ik een mac heb en draadloos syncen zou ipod en iphone en ipad helemaal af maken

 • Profielfoto
  vizjuul

  Goed bezig daar! Ik laat me verrassen..

 • Profielfoto
  maluku-nick

  Mobile Me is toch een cloud oplossing voor een backup van je Mac, iPhone, iPod en iPad?

  Nog niet zo heel lang geleden deden er geruchten de ronde dat Mobile Me gratis zou worden ;P Als ze dit zo doorzetten, lijkt wat mij betreft Mobile Me overbodig te worden :$

 • Profielfoto
  Siri

  Als ze dat combineren met Mobile Me, en dat dan gratis maken, zou dat helemaal mooi zijn.

 • Profielfoto
  Siri

  Is dat trouwens niet net zowiets als iTunes home?
  Bij mij op m’n mini doet ‘ie dat trouwens niet, maar op de windowslaptop van m’n zus volgens mij wel, heel raar.

 • Profielfoto
  NI3LS

  Gok ik nu op een iPhone 16GB? Of toch maar een iPhone 32GB?

 • Profielfoto
  knekkie

  welkome toevoeging

  maar dan wel betaald onder mobile me.

 • Profielfoto
  NTG

  Het zou ook leuk zijn als ze iTunes 10 gewoon eens wat sneller maken. iTunes 9 is veel te traag geworden sinds iTunes 8.

 • Profielfoto
  voor een apple en een ei

  Als ze dat combineren met Mobile Me, en dat dan gratis maken, zou dat helemaal mooi zijn.

  Daar dacht ik nou ook net aan!:D

 • Profielfoto
  Evil Otto

  draadloos syncen: About bloody time that is!

 • Profielfoto
  andrevdvries

  draadloos syncen zou het einde zijn.. dan stappen er nog meer mensen over op een ipod.. (als er nog mensen zijn met een zune doosje)

 • Profielfoto
  Harrie86

  Maar hoe gaat dat dan straks? Ik wil bijv. een 1080p film draadloos syncen vanaf mijn mac of apple-server. De file is bijv. 10gb… Hoe lang ben je dan in godsnaam bezig met het binnenhalen hiervan op je iphone/ipod?

 • Profielfoto
  ln.XSOcam

  En waarom zou ik dat willen syncen en niet gewoon lokaal op mijn iP*d / iPhone hebben en houden? Als de reden is: “niet genoeg opslagruimte” dan zie ik liever daar een verandering in…. en zie ik LalaMe als een tussenstap ….

 • Profielfoto
  StarDesign

  lol, ik zit toch nog steeds te kijken voor een 32 G iphone, dus wat maakt het uit waar mijn muziek staat, zolang alles ermaar op kan.

 • Profielfoto
  MausB

  Kan een mooie toevoeging worden in het MobileMe pakket. Alleen al het in sync houden van mijn iPad, iPhone en MacBook Pro is fantastisch!

 • Profielfoto
  Lexis

  @Harrie86
  Het is ook nooit goed hè?

 • Profielfoto
  niels

  Draadloos syncen is een sprookje. Er zit een enorm snelheidsverschil tussen USB2.0 en WiFi (zelfs 802.11n). Terwijl we normaal gesproken altijd alles sneller willen laten verlopen zetten we hier in op een 60% snelheidsverlies (syncen duurt dus 2,5x zo lang!) alleen omdat we te beroerd zijn om het kabeltje in de iPhone te duwen? Not to mention de teruglopende batterijduur, terwijl bij bedrade synchronisatie de telefoon meteen oplaadt loopt de batterij nu alleen maar verder leeg.

  Vergelijking snelheden:

  Ook het streamen klinkt te mooi om waar te zijn. Dat de iPhone ertoe in staat is om een paar MP3’tjes van m’n harde schijf thuis kan kopiëren geloof ik graag. Dat-ie er echter in staat is om een complete speelfilm te streamen vanuit huis in een rijdende trein, daar geloof ik niks van. Daar gaat t-mobile nooit in mee.

 • Profielfoto
  Harrie86

  @Lexis

  Het is juist wel goed, op de manier zoals het nu werkt. Ik probeer me alleen voor te stellen hoe het in de praktijk werkt…

 • Profielfoto
  Pete.Z

  Lijkt me typisch iets wat alleen zal werken over wifi, en dan nog frusterend langzaam.
  Ik hou het wel bij een dock.

 • Profielfoto
  Mac Marcel

  Ik vraag me al jaren af wanneer we radio-on-demand zullen krijgen. Dus heb ik al jaren een Mac mini in de stereo-kast staan waarop ik alleen muziek heb staan die ik leuk vind zonder gepraat van DJ’s of reclame. Nu lijkt het erop dat we het daadwerkelijk gaan krijgen, maar eh… ik ben niet roomser dan de paus dus ik geloof niet dat ik de 11.000 tracks op m’n Mac Mini alsnog even in de iTunes music store ga kopen voor zo’n 10.000 euro. Daar kan ik echt heel veel opslagruimte voor kopen plus een aantal iPhones met 32GB.

  Ik begrijp dat Apple niet zomaar mijn collectie gaat hosten, maar alleen in iTunes store gekochte songs is het andere uiterste.