Apple zoekt hulp voor ‘revolutie’ in OS X

Door: Koen van Tongeren - 19 reacties

Wil jij iets totaal nieuws creëren? Iets dat nog niet eerder gedaan is en iedereen zal verrassen? Word jij blij van het idee dat je hebt meegeholpen aan iets dat miljoenen Apple-aars dagelijks zullen gebruiken? Dan kan je solliciteren naar een baan bij Apple in Cupertino. Bovenstaande tekst komt (vrij vertaald) namelijk uit een onlangs geplaatste vacature voor het Mac OS X software engineering team. Men is op zoek naar een programmeur voor een geheime nieuwe functie in de volgende versie van Mac OS X: 10.7.

De vacature, die op de radar kwam van AppleInsider, blinkt uit in vaagheid maar belooft toch grootse dingen voor Mac OS X 10.7. Er wordt gesproken over een revolutionaire nieuwe functie in de fundamenten van Mac OS X.

We have something truly revolutionary and really exciting in progress and it is going to require your most creative and focused efforts ever.

De enige hint richting deze ‘revolutie’ is de eis dat kandidaten goed bekend moeten zijn met HTTP en andere netwerkprotocollen. Het ligt voor de hand om dan aan cloud computing te denken, maar welke revolutie Apple daarin wil gaan ontplooien is nog even gissen. Wel is zeker dat Apple eind dit jaar de bouw af wil ronden van een mysterieus gigantische datafarm. Wellicht vormt dit de ruggengraat van de grootse plannen met Mac OS X 10.7

Waar zal de revolutie volgens jou in zitten?

Reacties

19 reacties
 • Profielfoto
  macnick

  Ik denk dat de revolutie zit in het Apple logo
  wtf

 • Profielfoto
  LHJ

  Complete gebruikersprofielen syncen met MobileMe? Of al je App’s? Of misschien wel eindelijk een MSN met ondersteuning van Camfunctie? …

 • Profielfoto
  Waffle ಠ_ಠ

  App Store for Mac? Ik denk aan iets zoals Safari geïntegreerd met Finder, of een cloud based Finder.

 • Profielfoto
  scottish

  OS X 10.7 staat niet meer op de Mac geïnstalleerd maar ‘draait’ vanuit de cloud

 • Profielfoto
  KingChaos

  Ik word een beetje moe van die revolutie shit de hele tijd. Niemand zal je tegenspreken dat de iPod een revolutie was en de eerste iPhone en toen de AppStore.
  Maar echt niet alles wat Apple doet zijn revoluties hoor. Als je het woord “Revolutie” gebruikt verwachte ik wel echt echt echt iets groots. Tenminste. Dat was voordat Apple het bij elk product gebruikte. Nu betekend “Revolutie” dat er een paar leuke updates bij gekomen zijn.

 • Profielfoto
  Eddbd

  Ik hoop niet dat het cloud-based mac-OS zal zijn. als je geen internet heb zit je ermee!
  Ik denk persoonlijk een soort mac OS app store of mogelijkheid om iOS naast mac OS te draaien/samengesmolten tot 1

 • Profielfoto
  StephanNL

  Safari in de Finder, dat doet Microsoft toch met Internet Explorer en Windows Verkenner, geen groot succes. Web-cam functie in MSN Messenger is niet Apple’s taak. Een computersysteem van enkele GB’s opstarten met een +-20mbit internetverbinding, uh nee.

  Zoek het eenvoudiger. In plaats van disk images downloaden en dan moeten mouten worden de .dmg bestanden direct gemount vanaf de download locatie. Dus niet eerst Safari het laten downloaden maar direct mouten, een rechte verbinding via computer en server. Duidelijke uitleg hoe je het programma installeert, slepen naar je App map en automatisch het .dmg sluiten.

 • Profielfoto
  So Klear

  Ik vermoed dat de grenzen tussen de Mac en iPad / iPhone zullen vervagen op het gebied van gebruiksgemak. Zou voor de meeste klanten een genot zijn! Wel moet Apple goed opletten dat ze de power-users niet in de weg gaan zitten, maar dat verwacht ik niet! Apple is sinds een aantal updates het Mac OS juist wat opener aan het maken! We’ll see…

 • Profielfoto
  aminozuur

  Ben erg benieuwd naar wat het gaat worden. Als ze maar ook met een nieuwe Finder komen, de huidige Finder stinkt al sinds 10.0. Het zijn kleine dingetjes die me irriteren. De cloud-theorie krijgt wel een duwtje in de rug gezien de grote datafarm servers.

 • Profielfoto
  defores

  De dock mag van mij wel eens wat abstracter worden en meer functionaliteiten bevatten (met de optie tiger-dock look).

  Compiz intergratie met OSX zal bij mij van harte welkom zijn.
  Altijd handig als je eigen look and feel kan instellen in een OS.

 • Profielfoto
  Oldekamp

  Aangezien Apple nog steeds weinig games heeft die zijn geoptimaliseerd voor mac (ga er maar tegenin maar het is zo!) misschien integratie van OnLive? Of een dergelijke service? Vast niet maar niet volkomen onlogisch: bent geen dikke hardware setup nodig en kunt elk spel spelen mits je snelle internetverbinding hebt.

  Only time will tell..

 • Profielfoto
  snipper

  Apple wil graag onafhankelijk zijn van Google’s zoekgebeuren, vooral naarmate ze meer en meer tegenover elkaar komen te staan vanwege de advertentie- en mobile OS’en. Gaan concureren lijkt kansloos gezien de enorme voorsprong van Google. Anderzijds leek dat ook zo voordat Google met zijn eigen OS kwam Misschien denkt Apple op haar beurt Google op haar eigen terrein aan te kunnen…

 • Profielfoto
  oldsmelly

  Yep ik denk dat het een apple zoek machine wordt……

 • Profielfoto
  KingChaos

  Tjah. Microsoft heeft het ook gedaan.

 • Profielfoto
  ctxppc

  Ik word een beetje moe van die revolutie shit de hele tijd. Niemand zal je tegenspreken dat de iPod een revolutie was en de eerste iPhone en toen de AppStore.
  Maar echt niet alles wat Apple doet zijn revoluties hoor. Als je het woord “Revolutie” gebruikt verwachte ik wel echt echt echt iets groots. Tenminste. Dat was voordat Apple het bij elk product gebruikte. Nu betekend “Revolutie” dat er een paar leuke updates bij gekomen zijn.

  Apple is geen klein bedrijf, maar heeft een hele marketingteam. Dankzij die woorden wordt jij onbewust naar hun (al dan niet reseller) winkels gestuurd (of niet?).

  Ik denk echter wel dat ze revoluties gedaan hebben. Ik zeg niet dat ze altijd gelijk hebben, maar de Mac, iPhone en iPad waren wel degelijk revoluties (IMHO). De Mac heeft de GUI naar voren gebracht en zo de hele wereld veranderd (iedereen gebruikt computers!), de iPhone heeft de hele smartphone-industrie veranderd (everyone is touch now) en de iPad is populairder dan alle netbooks bij elkaar (kijk naar de cijfers!) en zal waarschijnlijk de veelgebruikte notebook aantasten bij velen (alle bedrijven gebruiken notebooks). iTunes en iPod is volgens mij geen revolutie, maar eerder een evolutie. iTunes heeft het tapes-medium vlotter laten evolueren naar internetmedia en iPod deed hetzelfde: CD’s werden harde schijven en Flash-disks. Plus, beide hebben de wereld gedomineerd en dat is nog steeds het geval. Een revolutie voor Apple, een evolutie van de wereld.

  Alleen de Apple TV en tientallen andere producten zijn eerder flops dan (r)evoluties. Hoewel de Apple TV de televisiemarkt heeft geholpen beter GUI’s te bouwen, is het niet verder gekomen dan een hobby.

  Zo dat was mijn mening.

 • Profielfoto
  Fishstick

  Ik trek mijn twijfels bij Apple-aars

 • Profielfoto
  hendrik ijzerbroot

  Gezien de gevraagde kennis van HTTP en een “mysterieuze datafarm” moet ik ook aan cloud computing denken. Maar “revolutionair”? Ik denk het niet, want het cloud computing concept bestaat al sinds de jaren ’60. Safari wordt echt niet geïntegreerd met het OS zoals sommige denken. Anders zitten wij straks ook opgescheept met een keuze scherm net als Windows.

  Ik denk eerder dat de datafarm (of database) allerlei Mac gerelateerde sites, data en programma’s bevat die via een soort van semantische zoekmachine benadert kunnen worden en dan verschijnen in een soort van “top sites” achtige weergave met Google achtige “ranking” en WolframAlpha achtige features.

 • Profielfoto
  BigAL

  OS XI

 • Profielfoto
  NTG

  Alstublieft geen volledige cloud-based omgeving AUB. Ik hoop op een nieuw soort MobileMe dat alles, maar dan ook alles synced en dat de Finder en Safari niet meer wordt ervaren als een programma met vensters, maar als iets wat zich overal bevind en echt een deel van het systeem vormt.