Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 30 juli 2010

Apple zoekt hulp voor ‘revolutie’ in OS X

Wil jij iets totaal nieuws creëren? Iets dat nog niet eerder gedaan is en iedereen zal verrassen? Word jij blij van het idee dat je hebt meegeholpen aan iets dat miljoenen Apple-aars dagelijks zullen gebruiken? Dan kan je solliciteren naar een baan bij Apple in Cupertino. Bovenstaande tekst komt (vrij vertaald) namelijk uit een onlangs geplaatste vacature voor het Mac OS X software engineering team. Men is op zoek naar een programmeur voor een geheime nieuwe functie in de volgende versie van Mac OS X: 10.7.

De vacature, die op de radar kwam van AppleInsider, blinkt uit in vaagheid maar belooft toch grootse dingen voor Mac OS X 10.7. Er wordt gesproken over een revolutionaire nieuwe functie in de fundamenten van Mac OS X.

We have something truly revolutionary and really exciting in progress and it is going to require your most creative and focused efforts ever.

De enige hint richting deze ‘revolutie’ is de eis dat kandidaten goed bekend moeten zijn met HTTP en andere netwerkprotocollen. Het ligt voor de hand om dan aan cloud computing te denken, maar welke revolutie Apple daarin wil gaan ontplooien is nog even gissen. Wel is zeker dat Apple eind dit jaar de bouw af wil ronden van een mysterieus gigantische datafarm. Wellicht vormt dit de ruggengraat van de grootse plannen met Mac OS X 10.7

Waar zal de revolutie volgens jou in zitten?

Reageer op artikel:
Apple zoekt hulp voor ‘revolutie’ in OS X
Sluiten