Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 2 juli 2010

Apple reageert op ontvangstproblemen iPhone 4

Apple heeft een open brief geplaatst op haar website waarin het reageert op de klachten over de slechte ontvangst van de iPhone 4. Uit het relaas blijkt dat Apple na intensief onderzoek achter het probleem is. Althans, zo lijkt het. Volgens Apple is er iets mis met de weergave van de ontvangststreepjes. Deze streepjes geven een te positief beeld van de werkelijke ontvangst.

iPhone 4 gebruikers die 5 streepjes zien, denken dat er een sterk signaal is. Echter, door een softwarefout van Apple blijkt dat de ontvangst veel zwakker is dan de 5 streepjes doen vermoeden. Iedereen die last had van wegvallend signaal bij de iPhone 4, wonen dus in een gebied met slecht ontvangst.

Apple gaat binnen enkele weken een update uitbrengen voor de iPhone 4, maar ook voor de iPhone 3GS en de iPhone 3G.

Upon investigation, we were stunned to find that the formula we use to calculate how many bars of signal strength to display is totally wrong. Our formula, in many instances, mistakenly displays 2 more bars than it should for a given signal strength. For example, we sometimes display 4 bars when we should be displaying as few as 2 bars. Users observing a drop of several bars when they grip their iPhone in a certain way are most likely in an area with very weak signal strength, but they don’t know it because we are erroneously displaying 4 or 5 bars. Their big drop in bars is because their high bars were never real in the first place.

Reageer op artikel:
Apple reageert op ontvangstproblemen iPhone 4
Sluiten