Statenweg
Statenweg Nieuws 16 juli 2010

Apple probeerde Palm te kopen

In april wist HP smartphonebouwer Palm in te lijven voor $1,2 miljard. De maker van de Palm Pre gooide vorig jaar nog hoge ogen met het toestel, maar kwam eind 2009 in de problemen door tegenvallende verkopen.

Volgens Businessinsider was Apple eveneens geïnteresseerd in de onderneming, maar bood het niet genoeg geld. Apple zou vooral uit zijn geweest op de patenten die het bedrijf bezat.

Bij Palm werkten veel oud-medewerkers van Apple, waaronder CEO John Rubinstein, die ooit aan het wieg stond van de iPod.

Apple zou het noodlijdende bedrijf hebben willen voortzetten in zijn huidige vorm. Dit zou betekenen dat het geld moest bijleggen om Palm draaiende te houden.

Omdat de toestellen van Palm beschikken over een fysiek toetsenbord, zou Apple daarmee concurrent Research in Motion kunnen dwarszitten. RIM’s populaire Blackberry-toestellen bevatten eveneens een ‘plastic’ toetsenbord, anders dan de iPhone.

Naast Apple en HP hadden ook Research in Motion, Lenovo en Google interesse in Palm. Google scheen echter afgehaakt te zijn toen zij ervan overtuigd waren dat Apple geen serieuze poging deed om Palm te kopen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple probeerde Palm te kopen
Sluiten