Anth
Anth Nieuws 27 juli 2010

Apple onthult nieuwe Mac Pro

We hebben er even op moeten wachten, maar in augustus lanceert Apple de nieuwe Mac Pro. De computer is tot 50% krachtiger dan z’n voorganger, die in maart 2009 geïntroduceerd werd.

De Mac Pro kan volledig naar eigen wens worden uitgebreid en is uit te rusten met maximaal 12 verwerkingscores. Daarnaast bevat de  Mac Pro de nieuwste Quad-core en 6-core Intel Xeon-processors.

Volgens Philip Schiller, senior vice president worldwide product marketing van Apple is de Mac pro de snelste en meest uitbreidbare Mac tot nu toe:

“Met maximaal 12 cores is de nieuwe Mac Pro tot 50 procent sneller dan het snelste systeem van de vorige generatie, en nu er meer dan een miljard configuraties mogelijk zijn, kunnen onze klanten een systeem samenstellen dat op elk punt aan hun eisen voldoet.”

De Mac Pro wordt grafisch ondersteund door de ATI Radeon HD 5770 met 1 GB geheugen. De grafische kaart kan bij het bestellen ook vervangen worden voor de krachtigere ATI Radeon HD 5870 met 1 GB geheugen.

De quad-core Mac Pro heeft 3 GB intern geheugen aan boord, dit is uit te breiden tot 16 GB. Standaard zit er een harde schijf van 1 TB in de computer, dit is uit te breiden tot maar liefst vier harde schijven. Er kan voor het eerst ook gebruik worden gemaakt van 512 GB SSD schijven, zodat het systeem en programma’s nog beter kunnen presteren. De quad-core Mac Pro heeft een adviesprijs vanaf 2.399 euro.

De 8-cores Mac Pro heeft 6 GB intern geheugen, in dit model is het geheugen uitbreidbaar tot 32 GB. Ook deze Mac Pro beschikt over  1 TB opslagruimte, uitbreidbaar tot vier harde schijven. De 8-cores Mac is verkrijgbaar vanaf 3.399 euro.

Apple biedt voor de Mac Pro vele maatwerkopties om de computer volledig naar eigen wens te configureren.De Mac Pro wordt geleverd met een numeriek toetsenbord en de Magic Mouse, het Magic Trackpad is apart verkrijgbaar.

Reageer op artikel:
Apple onthult nieuwe Mac Pro
Sluiten