Apple onthult nieuwe Mac Pro

Door: Anth - 19 reacties

We hebben er even op moeten wachten, maar in augustus lanceert Apple de nieuwe Mac Pro. De computer is tot 50% krachtiger dan z’n voorganger, die in maart 2009 geïntroduceerd werd.

De Mac Pro kan volledig naar eigen wens worden uitgebreid en is uit te rusten met maximaal 12 verwerkingscores. Daarnaast bevat de  Mac Pro de nieuwste Quad-core en 6-core Intel Xeon-processors.

Volgens Philip Schiller, senior vice president worldwide product marketing van Apple is de Mac pro de snelste en meest uitbreidbare Mac tot nu toe:

“Met maximaal 12 cores is de nieuwe Mac Pro tot 50 procent sneller dan het snelste systeem van de vorige generatie, en nu er meer dan een miljard configuraties mogelijk zijn, kunnen onze klanten een systeem samenstellen dat op elk punt aan hun eisen voldoet.”

De Mac Pro wordt grafisch ondersteund door de ATI Radeon HD 5770 met 1 GB geheugen. De grafische kaart kan bij het bestellen ook vervangen worden voor de krachtigere ATI Radeon HD 5870 met 1 GB geheugen.

De quad-core Mac Pro heeft 3 GB intern geheugen aan boord, dit is uit te breiden tot 16 GB. Standaard zit er een harde schijf van 1 TB in de computer, dit is uit te breiden tot maar liefst vier harde schijven. Er kan voor het eerst ook gebruik worden gemaakt van 512 GB SSD schijven, zodat het systeem en programma’s nog beter kunnen presteren. De quad-core Mac Pro heeft een adviesprijs vanaf 2.399 euro.

De 8-cores Mac Pro heeft 6 GB intern geheugen, in dit model is het geheugen uitbreidbaar tot 32 GB. Ook deze Mac Pro beschikt over  1 TB opslagruimte, uitbreidbaar tot vier harde schijven. De 8-cores Mac is verkrijgbaar vanaf 3.399 euro.

Apple biedt voor de Mac Pro vele maatwerkopties om de computer volledig naar eigen wens te configureren.De Mac Pro wordt geleverd met een numeriek toetsenbord en de Magic Mouse, het Magic Trackpad is apart verkrijgbaar.

Reacties

19 reacties
 • Profielfoto
  florisappelaar

  Werd tijd!!! Nu nog de MBA

 • Profielfoto
  in absentia

  50% krachtiger dan z’n voorganger

  wow,… mijn Mac Pro dateert alweer van (eind) 2006… Ben benieuwd hoe de verhouding dan ligt qua performance…

 • Profielfoto
  Grave

  Jaja 50% als je zeker 2 6 cores van 6000+ euro neemt :sarcastic:

  Geef mij maar gewoon real world benchmarks waar je wat aan hebt ipv cijfer geneuzel waar je niks aan hebt.

  Wat me opvalt is dat de instap Mac Pro elk jaar weer een paar honderd euro duurder schijnt te worden. Volgend jaar het instap model voor 4000 euro ipv 3400? In dit tempo iedergeval wel.

 • Profielfoto
  iGert

  Verschrikkelijk mooie nieuwe machine. Zelfde kast als die naast me staat, maar zoveel sneller. Alles netjes afgewerkt, zoals altijd, en volledig klaar voor een 64 bits workflow.

  Maar wat jammer….USB2…en nog steeds geen ondersteuning voor BluRay.
  Ja, je kunt een drive aansluiten of inbouwen. Maar waarom kunnen we die disks nog steeds niet afspelen op een Mac? Het is te gek voor woorden!

  Verder hoop ik van harte dat er een update of nieuwe versie van Final Cut Pro wordt uitgebracht. Dan kan deze machine ook echt gebruikt worden. Met mijn 8-core machine is CS5 Production Premium echt VEEL sneller. Daar ligt dus duidelijk een uitdaging voor Apple.

  Ik wil absoluut geen ‘rubber oplossing’ hebben voor deze uitdagingen.

 • Profielfoto
  djneo

  Usb 3.0 komt pas volgend jaar kont omdat intel het niet in hun chipset bouwt tot 2011

 • Profielfoto
  donut

  Ik heb een Macpro uit 2008 met 8 cores die draaien op 2,8 khz

  twee en een halfjaar later is er weinig geupgrade aan de Macpro- de kloksnelheid is lager en de cores worden door de meeste software niet goed gebruikt…
  Alleen de grafische kaart is duidelijk beter, maar dat is voor mij onbelangrijk.

  Upgraden met SSD ( raid) en meer Ram geeft een veel grotere boost voor veel minder geld.

  We wachten op echte innovatie – bv Light Peak van Intell

 • Profielfoto
  Triumph

  Met hetzelfde zit ik, ik heb een 3.2 GHz 8 core
  Deze nw macpro heeft nog een trager geheugen dan een iMac 1066 iMac heeft 1333

 • Profielfoto
  McLoe

  @donut: kloksnelheid zegt helemaal niets… Wacht de real life results eerst eens af.
  Wat Raid en meer geheugen betreft ben ik het wel met je eens.

 • Profielfoto
  juliantomoriati

  Kwijl…. Als 2399 mensen mij nou eens een euro willen doneren:razz:

 • Profielfoto
  snipper

  Ik heb een Mac Pro 2008 eight-core en heb er vorige week zelf maar een Blu-Ray brander in gezet. Blijft triest dat Blu-Ray films kijken domweg niet ondersteund wordt door OS X na al die jaren.
  .
  Verder is deze update inderdaad niet heel spectaculair; Snellere specs voor CPU, RAM en dergelijke hebben al lang op zich laten wachten.
  .
  Vier harde schijven kunnen er ook al jaren standaard in. Ik gebruikt de softwarematige RAID optie al even lang, bevalt prima.

 • Profielfoto
  ReneeJ

  Ik vind BlueRay echt vet overgewaardeerd en totaal onnodig.
  Verder vind ik het mooie bakken als altijd. Alleen de prijs he:lol:

 • Profielfoto
  Nickalicious

  Echt geweldig om te zien hoeveel 1 bedrijf kan uitbrengen in1 dag haha. Maar ik ben nog steeds benieuwd hoe OSX aanvoelt met deze specs wellicht ,pet ik even gaan sparen haha

 • Profielfoto
  Jesper

  Met maximaal 12 cores is de nieuwe Mac Pro tot 50 procent sneller dan het snelste systeem van de vorige generatie, en nu er meer dan een miljard configuraties mogelijk zijn, kunnen onze klanten een systeem samenstellen dat op elk punt aan hun eisen voldoet.

  En dat model kost waarschijnlijk ook 2x zoveel als z’n voorganger…

 • Profielfoto
  ---

  Niceeeeeee.

 • Profielfoto
  Cenobyte

  BluRay is inderdaad al dood als standaard. Geen nieuwe ontwikkelingen meer en betere standaards zijn er al lang (holodisc) en liggen klaar om in stelling te worden gebracht.

 • Profielfoto
  thomasbelgium

  BluRay is inderdaad al dood als standaard. Geen nieuwe ontwikkelingen meer en betere standaards zijn er al lang (holodisc) en liggen klaar om in stelling te worden gebracht.

  Blu-ray is vandaag de norm bij uitstek voor de veeleisende filmliefhebber. Intussen hebben de prijzen van de spelers een niveau bereikt dat vergelijkbaar is met dat van de dvd-spelers van een jaar paar geleden. Ook de schijfjes worden geleidelijk aan goedkoper. De stelling dat er qua blu-ray geen nieuwe ontwikkelingen meer zouden zijn is, onzin. Zo is onlangs 3D blu-ray gelanceerd.

  Dat er al betere standaarden (meer capaciteit) klaarliggen is een feit, maar dat wil niet zeggen dat blu-ray dood zou zijn als standaard. Het is immers niet meer dan normaal dat er voortdurend gesleuteld wordt aan nieuwe, betere standaarden. Dit is zo’n beetje hetzelfde als stellen dat OS X dood is als standaard, omdat Apple aan OS XI werkt.

 • Profielfoto
  thomasbelgium

  Wel raar dat de nieuwe Mac Pro’s nog niet in de online Apple Stores (Be en Nl) te zien zijn, en de rest van de nieuwigheden al wel…

 • Profielfoto
  Jesper

  Wel raar dat de nieuwe Mac Pro\’s nog niet in de online Apple Stores (Be en Nl) te zien zijn, en de rest van de nieuwigheden al wel…

  In het artikel staat dat de Mac Pro in augustus gelanceerd word, even wachten dus nog :sarcastic:

 • Profielfoto
  maconly

  Altijd soortgelijke machines gebruikt , maar ik vond m’n laatste macpro tegenvallen in prestaties.

  Werk nu op een imac en die voldoet beter.