Apple onderzoekt slechte prestaties iPhone 3G na installeren iOS 4

Door: Statenweg - 87 reacties

Vorige maand bracht Apple iOS 4 uit voor de iPhone 3G, iPhone 3GS en natuurlijk voor de nieuwe iPhone 4. In het oog springende nieuwe functies waren multitasking en folders.

De iPhone 3G moest het vanwege de verouderde hardware al stellen zonder multitasking, maar desondanks lijkt het apparaatje het zwaar te hebben onder iOS 4. Sinds de update klagen verschillende gebruikers dat de iPhone traag is geworden en regelmatig oververhit raakt. Ook zou de batterij sneller leeglopen dan voorheen. Sommigen noemen de telefoon ‘onbruikbaar’.

Reden genoeg natuurlijk om in de rij te gaan staan voor de iPhone 4, maar vervelend als je van plan bent de 3G nog een tijdje te gebruiken, als reserve bijvoorbeeld. Volgens de Wall Street Journal onderzoekt Apple momenteel de problemen en werkt het bedrijf aan een oplossing. Zou Apple nog meer functies moeten schrappen op de iPhone 3G? Tot er een oplossing komt lijkt het verstandig om iOS 4 nog maar even niet te installeren, mocht je dit nog niet gedaan hebben. Downgraden naar een eerdere versie is na installatie namelijk niet zomaar mogelijk.

Reacties

87 reacties
 • Profielfoto
  DNibbeling

  Blij dat ik een 3GS heb. Zou echt balen als ik een 3G had gehad!
  Succes allemaal als jullie last hebben van dit probleem.

 • Profielfoto
  Neptunus

  Apple komt hier lekker op tijd mee… Ik vraag me af hoeveel van de apparaten die iOS 4 kunnen draaien nog niet ge√ľpgraded zijn…

 • Profielfoto
  Appintosh

  Hopelijk Werkt de update dan ook voor de iPod touch 2g… Bij mij is die namelijk ook zwaar sloom, wat niet verwonderlijk is‚Ķ

 • Profielfoto
  Wess..

  Ik heb een 3G, hopelijk binnen dit en een week niet meer..
  maar ik heb er ook last van.. vooral de SMS en iPod app zijn traag!
  je kan ook niet meer muziek afspelen en andere dingen doen op je iPhone, je muziek blijft voortdurend hangen, had hij eerst niet..

  ook je instellingen wijzigen is niet in 1-2-3 gebeurd..

  maar ik dacht dat 4.1 veel zou verhelpen?

 • Profielfoto
  XaRaI_001

  No Worries.

  Je kan zo weer terug naar de IOS3 versie.

  Er zit een klein addertje onder het gras.
  Het restoren van de IOS3 versie geeft aan het einde een foutmelding.

  Via het programa RECBOOT (zoek op met google) haal je de de iphone uit de restore-stand en alles werkt daarna weer als vanouds.
  Zelfs de composite AV cable doet het ineens weer.

  Succes.

 • Profielfoto
  Pete.Z

  Ik heb niet de indruk dat mijn 3G trager geworden is, als geheel genomen, misschien scheelt het per toestel, afhankelijk van aantal apps of zoiets?

 • Profielfoto
  Jasse

  ik heb er ook erg last van op mijn 3G, dacht eerst dat ik het alleen was.

  bij deze sluit ik mij aan bij √©√©n of andere facebookgroep, wss iets in den trend van: ‘en daar hebt ge dan zoveel geld voor betaald!’

 • Profielfoto
  Statenweg

  Ik heb niet de indruk dat mijn 3G trager geworden is, als geheel genomen, misschien scheelt het per toestel, afhankelijk van aantal apps of zoiets?

  Misschien doet het probleem zich minder voor als je minder specifieke functies gebruikt van iOS 4, zoals folders. Heb je die?

 • Profielfoto
  KingChaos

  Ik ben ook niet zo tevreden over iOS4… Heb een 3Gs maar een aantal apps blijft maar crashen en voor de rest lijkt hij soms iets wat trager te zijn. Batterijleven is er niet op achteruit gegaan. Beetje jammer. Dat multitasken is nou ook niet echt geweldig ofzo. Apps moeten toch echt weer opnieuw opstarten enzo. Zonde. (hoewel het gezeik over het ontbreken van multitasken eindelijk is opgehouden :P)

 • Profielfoto
  Lavoro

  Mijn 3G is zo traag na installatie van iOS4 als dikke poepe stront. Het woord onbruikbaar dat je gebruikt komt redelijk dicht in de buurt.

  Voornamelijk het openen van de bel en sms app gaat tergend langzaam. Bij andere apps vind ik het niet erg eventjes te wachten, bij eerder genoemde word ik knetter gek!

  Hup hup Apple, snel een oplossing!

 • Profielfoto
  reven

  Het ook enorme problemen met 3G since update – traaag…

  Downgraden naar een eerdere versie is na installatie namelijk niet zomaar mogelijk.

  ze bij het artikel even een manier voor de mensen die willen downgraden…
  of denk ik nu teveel ‘out of the box’…

 • Profielfoto
  mac osx rules

  Apple komt hier lekker op tijd mee… Ik vraag me af hoeveel van de apparaten die iOS 4 kunnen draaien nog niet ge√ľpgraded zijn…

  Hey, weet je; het enige bedrijf waar ik ervaring mee heb als het gaat op snelle update’s, gratis en makkelijke reparaties (maakt niet uit waar je het gekocht hebt), goede service en klant vriendelijkheid, en goede producten op de markt heeft, is Apple.

  Niet zeuren dus, wees blij dat je geen Samsung hebt ofzo.

 • Profielfoto
  me.com

  Misschien een tip om de 3G sneller te maken:

  Ga naar Instellingen – Algemeen – Thuisknop – Spotlight-zoekacties en vink daar alles uit.

  Doordat Spotlight constant aan het indexeren is, is de iPhone 3G wat trager. Hiermee lost het voor een deel op, althans bij mij wel.:)

 • Profielfoto
  p@s

  Mijn iPhone 3G is ook ontzettend traag. Jammer dat het niet mogelijk is om terug te gaan naar een ouder type iOS.

  Weet iemand waar je de klachten kunt melden?

  Grtz Pascal

 • Profielfoto
  wimbo

  Ik ben gewend van Apple dat bij ieder nieuw OS de boel weer wat rapper/snappier maakt. Jammer dat ze dit niet presteren met de mobiele variant van het OS.
  Mijn 3Gs is duidelijk langzamer.

 • Profielfoto
  Jeffry

  @mac osx rules: volgens mij houd jij er een mooi gekleurde visie op na. Met iOS4 is het dus niet beter geworden op de 3G. En juist doordat Apple bekend staat als een bedrijf dat verbeterd gaat iedereen snel over. Dan is het toch niet zo gek dat mensen gaan klagen, als het niet goed werkt.

  Bovendien… waarom mag je niet zeuren als je klachten hebt? Omdat ik blij moet zijn dat er geen Samsung op mijn telefoon staat? Mag ik je er wel even op wijzen dat Apple zo’n beetje de enige in NL is die geen 2 jaar garantie geeft op zijn telefoon. En stuur je iPhone voor de grap eens op voor reparatie… dat duurt echt lang, dus jouw verhaal rondom service is vooral gebaseerd op de computerkant.

 • Profielfoto
  MrHammond

  Het upgraden was een pain in the a**, maar inmiddels werkt alles weer prima sinds een tijdje. Ik heb iig geen last van traagheid of zo…

 • Profielfoto
  MACniffecent

  downgraden? werelds

 • Profielfoto
  flyinghigh

  3g inderdaad superrr traaag na update naar iOS4. Als ik dit vooraf had geweten, dan had ik het de softwareupdate niet uitgevoerd. Soms kan een herstart van de iphone alles weer even sneller maken, maar na verloop van tijd wordt het steeds weer langzamer.

  Applicaties zoals SMS, WhatsAp (chat) zijn heel traag) Typen werkt slechts met een vertraging. Programma’s worden regelmatig automatisch afgesloten. Het is dus hopeloos.

  Ik dacht dat Apple misschien een strategie voert, waarbij de 3G zo traag en onprettig werkt dat mensen snel willen/zullen switchen naar 3GS of 4!

  In ieder geval goed om te weten dat er wordt gewerkt aan een oplossing.

 • Profielfoto
  McLoe

  Downgraden ging hier prima, maar m’n 3G heeft sindsdien wel problemen met wifi. De ene keer werkt het wel, de andere keer niet. Syncen met MobileMe krijg ik ook niet meer aan de praat. Zwaar balen!

 • Profielfoto
  tvcke

  ’t is bij mij ook van dat….
  Als je de “oorspronkelijke instellingen hersteld” in iTunes, ben je d√†n weer gedowngraded ?

 • Profielfoto
  i.am.will

  het werd eens gvd tijd!

 • Profielfoto
  Nelis Infra

  Ik overwoog laatst om mijn Nokia 3310 aan te slingeren en mijn iPhone 3G louter als iPod te gebruiken…

  Zegt dat genoeg?

 • Profielfoto
  jabesse

  Supertraag hier, o.a. bij SMS, Calendar en settings. En die laatste heb ik nu regelmatig nodig om te zorgen tat hij weer via bluetooth kan verbinden met apparaten; ook dat gaat sinds iOS4 opeens problematisch. Maar… ik lijk in de eerste aflevergroep voor de iPhone 4 te zitten… dus binnenkort probleem verholpen!:-)

 • Profielfoto
  qazwsxedc

  Hopelijk Werkt de update dan ook voor de iPod touch 2g… Bij mij is die namelijk ook zwaar sloom, wat niet verwonderlijk is‚Ķ

  Die van mij is ook zo goed als onbruikbaar geworden. Niet omdat hij traag is, maar sinds iOS4 erop staat trekt hij de batterij zo’n beetje in een dag leeg in standby modus (ook al gebruik ik hem niet). Met de vorige versie was 1 √° 2 keer per week opladen genoeg, afhankelijk van het gebruik. Ik heb nu al een paar keer gehad dat ik hem uit mijn tas pak en hij leeg is.

  Gezien de batterijduur van mijn iPod touch 2G (van nog geen jaar oud) wordt mijn volgende telefoon in ieder geval géén iPhone. Werkt allemaal leuk en aardig, maar ik wil wel een telefoon een paar dagen kunnen gebruiken zonder op te laden. Bij mijn huidige (simpele) Nokia laat ik rustig de lader thuis als ik een paar dagen weg ben.

 • Profielfoto
  macoky

  Goed nieuws ! Het opstarten van mijn iPhone 3G duur met IOS$ heel erg lang. En het openenen van programm’s is bijna zelfs vervelend. Dit duur gem. 6 a 10 sec. Nu ik mijn ipad heb merk je helemaal dat de iPhone 3G erg sloom is. Ook de tekstinvoer is erg vertraagd. Ik heb toch sterk het vermeoden dat IOS4 gewoon veel te zeaar is voor de 3G. Dus een oplossing van Apple zou erg welkom zijn zodat ik als ik de iPhone 4 heb mijn iPhone 3G weg met een goed gevoel weg kan geven.

 • Profielfoto
  marchel

  Mijn 3G is helemaal top na ios4
  mijn batterij gaat 2x zo lang mee dan voor ios4
  en hij is lekker snel geworden
  ik ben er blij mee

 • Profielfoto
  Cenobyte

  “Onbruikbaar” is zwaar overdreven, maar ik heb inderdaad mijn 3G al een paar keer in de vuilbak willen smijten :sarcastic:
  Maar even serieus: de 3G is nog goed bruikbaar. Internetten en e-mailen gaat gewoon “ouderwets” snel, evenals de meeste apps, maar de camera bijvoorbeeld start erg langzaam op (vaak 5 tot 10 seconden). Ook reageren op een Whatsapp bericht duurt tergend lang (rond de 10 seconden opstarttijd voordat je kunt reageren). Vooral die ergernissen maken de hele 3G ervaring nu vervelend, omdat het voorheen altijd een kwieke smartphone was.

 • Profielfoto
  RoelFloor

  Downgraden verliep als een zonnetje. Ik geniet nu weer van een rappe 3G op ios3.1.3. Bijna de hele procedure verloopt via iTunes. Alleen het opstarten van de iPhone vanuit Firmware-modus gaat via een tooltje. Easy as pie!
  Indien het Apple lukt om een ios4 versie te maken die deze problemen oplost, ga ik weer over naar de nieuwe firmware. Goed om te lezen dat ze er iig mee bezig zijn.

 • Profielfoto
  gngstr

  Misschien een tip om de 3G sneller te maken:

  Ga naar Instellingen – Algemeen – Thuisknop – Spotlight-zoekacties en vink daar alles uit.

  Doordat Spotlight constant aan het indexeren is, is de iPhone 3G wat trager. Hiermee lost het voor een deel op, althans bij mij wel.:)

  Deze truc loste bij mij ook veel problemen op. Mijn 3G is nog niet terug op de oude snelheid, maar in ieder geval is ie niet meer ‘useless’.

 • Profielfoto
  erjee52

  #G van mijn vrouw heeft er ook behoorlijk last van: ze riep al dat ze nu toch echt een iPhone 4 moest hebben, dit kon echt niet meer! Viel haar wel tegen toen we dit bericht lazen.
  Maar goed, stevig balen met al die traagheid. Nu maar hopen dat het snel wordt opgelost en anders maar terug naar de oude versie. Maar, hoe doe ik dat?

 • Profielfoto
  RoBotje

  Mijn 3Gs lijkt ook wel wat sneller leeg te zijn sinds iOS4.
  Eerst laadde ik om de 2 dagen op en nu bijna elke dag terwijl
  ik hem hetzelfde gebruik…

 • Profielfoto
  iBrammes

  Je kan “simpel” terug naar versie 3.1.3 volgens deze instructies. Heb het zelf ook gedaan, en het is best wel simpel.
  Let wel op dat je wat kwijt kan raken..

 • Profielfoto
  iAN

  Heb een herstel gedaan via iTunes.. en dan niet een oude backup pakken, maar zelf alles opnieuw toevoegen en instellen…
  Nu start de camera in een paar seconde op i.p.v. een paar minuten.. alles is weer zoals het was.

 • Profielfoto
  johvdbroek

  Niet echt slechter als voorheen, ik heb apps in mappen ingedeeld, gaat prima.
  3G iPhone is nu eenmaal langzamer als 3GS en 4.0.

  Nog een paar maandjes en dan de iPhone 4

 • Profielfoto
  debuckboy

  supertraag geworden sinds de update,
  bijna irritant…

 • Profielfoto
  NicoJ

  Bij de tips over het downgraden naar 3.1.3. is het misschien raadzaam om te vermelden dat het enkel mogelijk is vanaf een IntelMac, op PPCmacs draait dat programmaatje RECBOOT niet.

 • Profielfoto
  Maverick9898

  Bij OS 2.0 was hetzelfde probleem. Toen deed zelfs de net gerealsde iPhone 3G het niet goed. Het komt wel goed;).

 • Profielfoto
  Catbert

  Reden genoeg natuurlijk om in de rij te gaan staan voor de iPhone 4, maar vervelend als je van plan bent de 3G nog een tijdje te gebruiken, als reserve bijvoorbeeld

  Hallo? Als vervanging? Het is typerend dichtgetikt Apple-adept gedrag om dit met zo’n opmerking af te doen. Consumptiemaatschappij ten top. Apple levert een onwaarschijnlijke wanprestatie door zulke recente hardware niet meer van fatsoenlijke software te kunnen (willen; want je creeert hiermee vraag) voorzien. Producenten van universele besturingssystemen komen hier misschien nog mee weg, want zij hebben geen invloed op de specs van de hardware. Apple daarentegen weet precies voor welke producten de software toegepast gaat worden en wist dus ook dat de software niet lekker zou gaan draaien. Dit toegezegde ‘onderzoek’ is een zoethoudertje. De resultaten die misschien wel of niet gepubliceerd gaan worden, lagen al bij release in de spreekwoordelijke bureaulade om daar onder geen beding meer vandaan gehaald te worden.

 • Profielfoto
  NI3LS

  Sinds iOS 4.0 gebruik ik mijn iPhone minder. Het is niet leuk meer om te sms’en of te pingen.

  iOS 4.0.1 is een lichte verbetering, maar het is nog altijd een drama!

  Gelukkig vangt mijn iPad nu wel wat op, maar bellen wil ik normaal kunnen!

 • Profielfoto
  filenox

  iOS 4.0.1 heeft niets verbeterd aan de performance, dus die “snelheidsboost” zit tussen je oren…

  About iOS 4.0.1 Software Update for iPhone
  This update contains bug fixes and improvements, including the following:
  Improves the formula to determine how many bars of signal strength to display

 • Profielfoto
  ralphm

  Het is na 4.0.1 iets beter geloof ik, maar hij was nagenoeg onbruikbaar inderdaad. Werd van de week in de auto gebeld terwijl TomTom aanstond. Tegen de tijd dat de telefoon door had dat er een belletje binnenkwam had de beller al opgehangen. Tja, dan is het ding toch een beetje z’n essentie kwijt! Ik zeg, kom maar door met die #4!

 • Profielfoto
  Pepijn Koning

  Ik heb geen problemen ook niet met de batterij. Na 4.0.1 is hij zelfs weer wat sneller geworden! Enige vervelende bug op de 3G die ik ondervind is de verkeerde weergave van de batterijlading, ik kan er nu vaak niet op vertrouwen of hij vol of leeg is. Op een gegeven moment bleef hij zelfs altijd op leeg staan terwijl hij helemaal vol was.

 • Profielfoto
  mvdenberg

  Ik wacht altijd met updates: van versie 2 naar 3 waren er ook (kleine) problemen. Zo te lezen heb ik hier verstandig aan gedaan.
  Mijn 3G heb ik nog tot feb 2011, dus even upgraden naar iPhone 4 zit er voorlopig niet in (overigens nog dik tevreden met m’n 3G).

 • Profielfoto
  cailin coilleach

  Misschien een tip om de 3G sneller te maken:

  Ga naar Instellingen – Algemeen – Thuisknop – Spotlight-zoekacties en vink daar alles uit.

  Doordat Spotlight constant aan het indexeren is, is de iPhone 3G wat trager. Hiermee lost het voor een deel op, althans bij mij wel.:)

  Deze truc loste bij mij ook veel problemen op. Mijn 3G is nog niet terug op de oude snelheid, maar in ieder geval is ie niet meer \’useless\’.

  Deze post nog maar eens in de herhaling. Bij mij hielp dit ook heel aardig.

 • Profielfoto
  KR1275

  Goed om te horen. Mijn 3G is ook niet vooruit de branden. OS2 paste prima. OS3 maakte ‘m al trager, maar sinds OS4 wordt alles met een vertraging van 1 tot 2 seconden verwerkt. Zelfs het verzenden van sms…

 • Profielfoto
  Warped

  Mijn 3G is ook zo traag als dikke s#$t in de winter sinds iOS4.

  De laatste update (iOS4.01) heeft dat enigzins verholpen, maar geweldig is het nog steeds niet.

  Blij te horen dat het in ieder geval onderzocht wordt..

 • Profielfoto
  KingChaos

  Dat er serieus mensen zijn die reageren met “Hij is nu wel echt traag… dan maar een iPhone4 halen!” dat meen je toch niet :S Een oude telefoon mag traag blijven, maar niet traag worden. Geen excuus. Apple moet die shit gewoon fixen. Ze zijn zo’n beetje het enige bedrijf op aarde dat maar rekening hoeft te houden met 3 modellen hardware en dan nog kunnen ze niet zorgen dat het voor elkaar komt? Echt jammer hoor.

 • Profielfoto
  Evil Otto

  Dat heb ik ook met mijn iPod touch 2G, zelfde hardware. Programma’s crashen vaker en iBooks werkt al helemaal niet, het duurt 5 minuten om een pagina om te slaan.

 • Profielfoto
  MacBeer2

  Naast het uitzetten van Spotlight kun je er ook voor zorgen dat er geen website actief is in Safari. Als je Safari afsluit zorg ervoor dat er alleen een witte pagina actief is. Kennelijk slurpen websites een behoorlijke portie van het -al magere- RAM op de 3G op. Werkt bij mij vrij goed.

 • Profielfoto
  Grave

  Na iOS4 is het inderdaad zo traag als poep. En wat ik nog het irritantste vind is dat om de paar minuten dat mn iPhone 30 seconden helemaal nergens op reageert, niet op touch, niet op de home knop, nergens op. Je zal maar een belangrijk telefoontje moeten doen of een inkomend gesprek krijgen die erg belangrijk is. Ook als iemand je belt, reageert ie soms niet op “opnemen” en weet je niet of je al hebt opgenomen of dat het scherm gewoon weer lagged, dus hou je steeds je telefoon aan je oor en weer op het knopje drukken omdat je niet weet wat je iPhone aan het doen is of dat ie weer vastgelopen is.

  En ze kunnen mij niet voor de gek houden dat Apple hier nu pas achter is gekomen. Hebben ze dit nooit getest, of is iedereen bij Apple al over naar de iPhone 4? Want geen 1 3G loopt goed sinds iOS4. Al mn vrienden met een 3G hebben precies hetzelfde probleem. Enige wat even helpt is een harde reset te doen, dan gaat ie weer even beter, maar al snel loopt ie weer zo traag als voorheen….

 • Profielfoto
  rogiertje

  Sinds gister weer terug naar os 3.1.3. Via de onderstaande link is het eenvoudig te doen:-)

  http://lifehacker.com/5572003/how-to-downgrade-your-iphone-3g%5Bs%5D-from-ios-4-to-ios-313

 • Profielfoto
  Mista FraggadeliX

  Kan het volledig beamen, ik werd er zo doodziek van dat ik mijn telefoon heb ge-downgrade naar 3.1.3. Door een sync probleem dat ik al een tijdje had (nog voor mijn upgrade naar 4), was ik wel een hoop contacten en veel foto’s kwijt.

  Desondanks ben ik blij dat ik het gedaan heb, mijn iPhone is eindelijk weer bruikbaar, ik begon bijna een hekel aan het ding te krijgen en ik moet nog een paar maanden voor mijn contract op is….

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  Downgraden naar een eerdere versie is na installatie namelijk niet zomaar mogelijk

  En dat is een valkuil waar ik niks van snap. Ik heb mijn eigen iPhone om zeep geholpen met de hulp van Apple. Onbegrijpelijk dat ze dit zonder waarschuwing door je neus boren! Het is iig geen goede reclame want telkens wanneer ik iemand wat wil laten zien, staan mensen fronsend naast me te kijken naar een iPhone waar alles in slow motion lijkt te gebeuren…

 • Profielfoto
  Michiel Aptroot

  Herkenbaar probleem, heb het inmiddels bij 2 iPhone 3G’s op kunnen lossen door het volgende stappenplan te volgen:

  1. Backup je iPhone 3G
  2. Download iOS 4.0.1
  3. Restore iPhone naar factory defaults
  4. Installeer iOS 4.0.1
  5. Zet de backup terug op je iPhone 3G (apps, muziek, contacten
  6. Na eerste keer opstarten 2x een harde direct achter elkaar uitvoeren (home en sleep/wake button ingedrukt houden tot Apple logo verschijnt

  Tadaa! Je iPhone 3G is weer even rap als voor iOS4.

 • Profielfoto
  Grave

  @Michiel. Ja dat werk een halve dag. Heb het idee dat de 3G in iOS4 het geheugen gewoon steeds weer vol gooit en daarom dat ie zo traag wordt. Met een harde reset van je iPhone 3G doet ie het ook even weer wat sneller, maar al snel is het weer hetzelfde liedje. Probeer je muziek library maar eens te openen, of instellingen of je smsjes. Zelfs na een harde reset gaat dat niet zo als het voor iOS4 was.

 • Profielfoto
  bbones

  Ik ben zelf in het bezit van een 3G maar ik ondervind totaal geen problemen met IOS4 (laatste versie).
  Na de laatste update is ie zelfs vlotter geworden.
  wat ik wel doe na elke update “Herstel locatiewaarschuwingen” en een herstart.:smile:
  Maar dit is niet de oplossing voor de diverse problemen die men heeft.
  Ook hier geldt weer even afwachten wat de uitkomst van Apple is.

  groet

 • Profielfoto
  Ezra

  Ik heb ook de iPhone 3G. Ben blij dat Apple waarschijnlijk er iets aan doet! Ik ben er al een beetje gewend aan geraakt maar het is wel vervelend!

 • Profielfoto
  iMacDonalds

  Wat een fantastisch plaatje bij het artikel! Zelf gemaakt of van internet geplukt?

  Mijn iPod touch 2g is ook aanzienlijk langzamer geworden. Maar gek genoeg na een jailbraik voor wallpapers en multi-tasking is die gek genoeg sneller!

 • Profielfoto
  xionix

  wat ik raar vind is dat mijn vriendin met haar 3g wel super erg last heeft van vertragingen en crashes van apps maar ik had het op mijn oude 3g (gister verkocht) helemaal niet :slant:
  ik vraag me dan ook af of wel alle gebruikers van een 3g het merken?

 • Profielfoto
  mixthead

  Ik had het zelfde probleem met mijn 3G(jb)
  Maar Zins ik features (for3g) heb ge√Įnstalleerd via jb.
  Werkt alles een stuk sneller en kan ik multi tasken en werkt wall paper wel.
  Denk dat het komt dat ik nu alles kan uitzetten op de achtergrond.
  Vooral safari en mail zijn volgens mij het probleem en misschien zelfs wel het afknijpen van de nieuwe functies in os4 zelf wel.
  Ruikt naar opzet om je voor een nieuwe iPhone te laten gaan.

  We kunnen langzaam toch wel vast stellen dat apple :

  A. op hardware gebied steeds weer opnieuw producten aflevert die rammelen.
  B. dat deze hardware onder super slechte omstandigheden geproduceerd word.
  C. hun klanten steeds meer gewoon voorliegen en belazeren door smerige marketing strategie√ęn.

  voor het geld wat je neer moet tellen voor producten van apple verwacht ik dat ik hier ook een tijd mee kan werken.
  En niet als klant opgejaagd word om maar mijn hardware te upgraden
  omdat mijn aangekochte producten onbruikbaar gemaakt worden door software updates die weinig toevoegen aan mijn product.
  Als apple sneller wilt gaan met de ontwikkeling van producten dan hebben zij de morele plicht om in elk geval mijn product een tijd te ondersteunen en door te ontwikkelen tot het limiet naast de nieuwe producten.

 • Profielfoto
  Yip

  Wat een fantastisch plaatje bij het artikel! Zelf gemaakt of van internet geplukt?

  Mijn iPod touch 2g is ook aanzienlijk langzamer geworden. Maar gek genoeg na een jailbraik voor wallpapers en multi-tasking is die gek genoeg sneller!

  Jij had je SHSH-blob zeker nog. (o.i.d.) Ik wil mijn iPod Touch 2G al heel lang jailbreaken, maar ik kan niet downgraden…:(

 • Profielfoto
  Michiel Aptroot

  @grave Heb je wel eerst een restore gedaan? En een dubbele reset? Mijn iPhone 3G is na een week nog steeds snel met iOS4. SMS, instellingen en iPod openen direct.

 • Profielfoto
  Djmichel

  Mijn collega heeft ook de 3G terwijl ik zelf een 3GS heb. Het is inderdaad een wereld van verschil. Ik ben hierin ook wel teleurgesteld in Apple dat ze hier geen rekening mee gehouden hebben. Apple laat wel een hoop steekjes vallen de laatste tijd… Mijn collega heeft nu zelfs zijn iPhone maar aan de kant geschopt voor een oud mobieltje. Op de 3GS werkt hij prima, alleen jammer dat T-mobile nog steeds zo’n drama is… Ik hoop op verbetering!

 • Profielfoto
  Studio Lex

  Onbruikbaar is inderdaad de goede benaming…. Alles liep vast, liep traag of flipte helemaal. Ik kon er nog geen foto meer mee nemen. Hopeloos…

  Ik heb de truc van de iPhone Club geprobeerd en ben terug gegaan naar iOS 3 en ben weer blij dat ik mijn snelle machientje terug heb:-)

 • Profielfoto
  Oldekamp

  Ik heb hier ook last van, maar een hard reset geeft wel een flinke boost. Hard reset raak je niets mee kwijt, duurt maar 5 minuutjes (of zelfs minder). Wat je doet is terwijl hij aan is de home-knop en de power knop tegelijkertijd indrukken. Dan zul je slide to power off zien, dat moet je negeren. gewoon blijven indrukken tot je apple logo ziet. Dan loslaten en wachten. Ging bij mij toen een stuk sneller (maar nog niet als in iOS 3).

 • Profielfoto
  Roggie

  Mijn 3g is sinds de update veranderd in een ding waar ik helemaal blij mee was in een ding dat ik al een paar keer tegen de muur heb willen gooien…sommige programma’s zijn zooooo traag.
  Nu maar hopen dat ik een beetje snel aan de beurt ben op de wachtlijst voor de iphone4.

 • Profielfoto
  macmedicine

  Fix is super simpel jongens! Ga naar Instellingen/Algemeen/Thuisknoop/Spotlight-zoekactie…
  Zet alles uit behalve programmas en contacten. Het maakt het functie van zoeken natuurlijk minder handig in sommige instanties maar de snelheid winst is meteen te voelen! Als je de contacten app of Agenda open maak ben je niet meer 15 seconden aan het wachten voor je wat kan doen maar bijna meteen. Het maakt ook zeker geen 3GS van je 3G maar het wordt weer leefbaar.
  Ik hoor het graag als het voor iedereen werkt. Voor mij werkt het zeker en kan ik nog een paar dagen verder mee werken voordat ik mijn iPhone4 ga ophalen(-:

 • Profielfoto
  gertvandam

  Onbruikbaar….inderdaad, komt vaak in me op…..

 • Profielfoto
  Fransjr

  Mijn 3G is inderdaad ook traaaaaaaaaag geworden.:confused:

 • Profielfoto
  mmmac

  Extreem traag 4.0 op 3G. Ben weer terug naar versie 3. Alsof ik een nieuwe telefoon heb!

 • Profielfoto
  Henriboersema

  mijn familie zal trots op mij zijn…ik geloof!!!!

 • Profielfoto
  kappa

  Inmiddels gedowngrade. Jammer want OS 4 had wel wat leuke gimmicks en mail was overzichtelijker.

  Downgrade ging soepel. Maar wel weer wat apps opnieuw instellen.

 • Profielfoto
  maconly

  ik wist het al van te voren en heb ios4 maar even overgeslagen, Apple wil gewoon de vervangingsvraag wat versnellen.

 • Profielfoto
  Eldon

  :angry: wat een spijt van de upgrade, was zo tevreden met mijn 3G. Nooit het gevoel gehad dat ik een telefoon had van meer dan een jaar oud. Maar nu is het niet meer werkbaar.

 • Profielfoto
  Aardbeihoofd

  Heb net IOS3 terug gezet. telkens 10 sec wachten voor je een smsje kon typen was net te veel van het goede… Handleiding gevolgd en ging super!

 • Profielfoto
  Macman

  Die van mij is ook trager geworden(3G). Gelukkig ga ik morgenochtend mijn nieuwe iPhone 4 ophalen!:lol:

 • Profielfoto
  gruiter

  Goede tip wbt het uitzetten van Spotlight. Werkt weer een stuk soepeler.

 • Profielfoto
  jerb

  hij is inderdaad vrij traag helaas

 • Profielfoto
  macmedicine

  Lezen jullie wel de tips? Ik heb een paar bladzijden geleden een goud tip gegeven… probeer maar(-:

 • Profielfoto
  Anillusion

  @me.com thanks voor je tip. Het toestel voelt nu weer een stuk sneller.

  Ik merkte het vooral aan als de telefoon ging dat de trilfunctie al een tijdje aan het werk was en dat pas enkele seconden later m’n ringtone af ging. En helemaal vervelend, als je dan op accept drukte terwijl hij net de ringtone wilde instarten dan werd het de iPhone teveel en crashte de Phone app. Ik zit op dit moment in Hong Kong dus ik kan pas over 2 weken testen of je tip ook dit euvel heeft verholpen.

 • Profielfoto
  deechtehuub

  Ik heb zelf een 3Gs. Met de overgang naar os4 heb ik werkelijk geen enkel probleem ondervonden. Ook staan al mijn spotlight vinkjes aan. De batterijduur is nog steeds 2 dagen en geen vertragingen. Het moet ergens aan liggen dat mensen problemen hebben met hun iPhone, maar volgens mij ligt het niet aan spotlight of zo.

 • Profielfoto
  E.

  Hier staat een duidelijke uitleg over hoe je 3G te downgraden van 4.0 naar 3.1.3

  http://www.mobielnieuwsnet.nl/iphone/downgrade-je-iphone-3g-van-ios-4-naar-iphone-os-3-1-3/

  Mijn 3G werkt nu gelukkig weer als een zonnetje!

 • Profielfoto
  vintage47

  Ik ben ertoe in staat uit mijn 3G iphone het pinnetje te trekken en hem als een granaat de lucht in te gooien.
  Sinds de update iOS4 gaat hier regelmatig wat fout.
  Mijn iphone is nu bijna 3 jaar (misschien ligt het daar wel aan) en soms valt hij volledig uit en moet ik inpluggen en hard resetten. Dan weer werkt het fototoestel niet , dan de muziek , bij het openen van een of ander apps valt hij terug uit , synchroniseert hij maar de helft .
  Voor de moment haat ik da spul , tenzij iemand een goede en blijvende oplossing weet . Behalve een nieuwe te kopen natuurlijk

 • Profielfoto
  granduce

  ik heb op mijn 3G versie 4.2.1 draaien. deze middag zag ik dat het op versie 4.1 mogelijk is om met een dubbelklik op de home-toets alle openstaande apps te zien, bij mij werkt dit echter niet. agenda is echt supertraag en daardoor onbruikbaar. kent iemand een goede oplossing hiervoor?

 • Profielfoto
  granduce

  @ macmedicine: haalt niets uit, jammer. agenda blijft supertraag. er moet een betere oplossing zijn.:-)

 • Profielfoto
  granduce

  reset via itunes haalt evenmin iets uit, de agenda blijft traag, zelfs na het verwijderen van enkele apps en zeker 3/4e van het geheugen van de iphone is leeg. grr..