Statenweg
Statenweg Nieuws 16 juli 2010

Apple geeft gratis hoesjes weg aan kopers iPhone 4

Tijdens de persconferentie over de antenneproblemen van de iPhone 4, heeft Apple’s CEO Steve Jobs laten weten dat klanten die de iPhone 4 gekocht hebben een gratis hoesje ontvangen van Apple.

Volgens Steve Jobs blijkt uit uitgebreide tests dat elke smartphone van welk merk dan ook last heeft van een terugval in signaalsterkte wanneer je deze in je hand houdt. Zo ook de iPhone 4. Steve Jobs noemt dit een “uitdaging voor de hele bedrijfstak.”

Jobs noemt de ‘antennagate’ rondom de iPhone 4 dan ook overdreven. Zo zou slechts een zeer klein percentage van de gebruikers problemen ondervinden. Dit blijkt uit het feit dat slechts 0,55% van de kopers contact opgenomen heeft met Apple over dit probleem. Ook blijkt dat slechts 1,7% van de kopers hun iPhone 4 teruggebracht heeft naar de winkel omdat ze er niet tevreden mee waren. Bij de kopers van de iPhone 3GS vorig jaar was dit nog 6%.

Toch blijkt uit gegevens van telecomprovider AT&T dat er meer gesprekken wegvallen op de iPhone 4 dan op eerdere modellen, zij het minder dan 1 op de 100 extra. Steve verklaart dit doordat voor de iPhone 4 minder hoesjes in omloop zijn die dit euvel kunnen tegengaan.

Daarom komt Apple kopers van de iPhone 4 tegemoet door ze een gratis ‘bumper’ aan te bieden, omdat het bedrijf wil dat élke klant tevreden is. Een bumper is een rubberen band ter bescherming van je iPhone. Deze zorgt er tevens voor dat het signaal van de telefoon minder snel wegvalt. Heb je al een bumper gekocht? Dan krijg je het aankoopbedrag terug. Omdat Apple niet genoeg bumpers kan produceren op tijd, zullen ook andere hoesjes weggegeven worden.

Kopers die desondanks niet tevreden zijn met hun iPhone 4 kunnen deze binnen 30 dagen kosteloos terugbrengen naar de winkel en krijgen dan hun geld terug. Ook komt Apple binnenkort met een software-update die problemen met de proximity sensor verhelpt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple geeft gratis hoesjes weg aan kopers iPhone 4
Sluiten