Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 28 juli 2010

Apple activeert Extensions in Safari 5.0.1

Vandaag heeft Apple Safari 5.0.1 uitgebracht met één belangrijke nieuwe functie: Safari Extensions. De functie zat al in 5.0, zodat ontwikkelaars extensies konden ontwikkelen. Met 5.0.1 komen de pas gecompileerde pareltjes ook echt beschikbaar voor gewone stervelingen.

Met Safari Extensions kan de functionaliteit van Safari eenvoudig worden uitgebreid met extra knoppen, contextuele menuutjes en informatie in de toolbar.

Zo kun je makkelijker twitteren, je veilingen op eBay bijhouden terwijl je andere sites bezoekt en het laatste nieuws volgen. Er is zelfs een extensie die alle gevallen van Comic Sans vervangt naar het mooie Helvetica.

Om het vinden van extensies makkelijk te maken heeft Apple meteen een Safari Extensions Gallery geopend, waarin alle beschikbare extensies worden opgesomd in een aantal heldere categorieën. Extensies zijn echter niet beperkt tot deze Gallery. Er is dus geen approval-proces als bij de App Store.

De update brengt verder de bekende kleine verbeteringen en bug-fixes en is te vinden onder het appeltje bij Software-update.

Op welke extensies zit jij te wachten?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple activeert Extensions in Safari 5.0.1
Sluiten