Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 9 juli 2010

10 juli wordt Appsgiving Day

Morgen, 10 juli 2010, is een bijzondere dag. Op die dag bestaat de App Store namelijk 2 jaar. Een aantal mensen vond dat deze gebeurtenis meer verdiende dan een simpele vermelding of een feestje. Nee, 10 juli wordt vanaf morgen een ‘officiële’ feestdag: Appsgiving Day.

Het idee is simpel: zoek morgen een App in de Store waarmee je iemand anders met een iPhone, iPod touch of iPad blij kan maken. In plaats van de App te kopen klik je op het pijltje ernaast en kies je voor ‘Schenk deze App’. Een digitale wijnkelder voor je vader, Yogalessen voor je vriendin of een bloeddorstige moordgame voor je kleine broertje, het kan allemaal op Appsgiving day.

Commercie is natuurlijk de motor achter deze nieuwe feestdag, maar daarmee is Appsgiving Day voor de meesten van ons niet anders dan valentijnsdag, Kerstmis of Sinterklaas. Blijft de vraag: wie ga jij morgen verblijden en met welke App?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
10 juli wordt Appsgiving Day
Sluiten