WWDC: de geruchten op een rij

Door: Anth - 90 reacties

Nog ruim vijf uur voordat The World Wide Developers Conference wordt afgetrapt met een keynote door his Steveness. Volgens de geruchten zal Steve Jobs vanavond niet om gespreksstof verlegen zitten. We zetten de verwachtingen op een rijtje.

Nieuwe iPhone
Het is vrijwel zeker dat we vanavond een nieuwe iPhone te zien krijgen. Deze iPhone zou naast 16 en 32 GB ook beschikbaar zijn met een opslagruimte van 64 GB. Ook zou de nieuwe iPhone voorzien zijn van een front-camera én een camera met flits aan de achterkant. Verder kan iPhone OS 4.0 op de nieuwe iPhone natuurlijk naar hartelust gebruikt worden.

Safari 5
Een nieuwe browser die 25% sneller met Javascript om kan gaan, waarbij je Bing kunt toevoegen aan de zoekbalk, met 16 nieuwe HTML5 functies en een nieuwe RRS-reader layout. Het Franse MacGeneration denkt dat we die vanavond in de software update kunnen vinden.

Mac mini
Ook de Mac mini zou op het WWDC een update krijgen. Vorige week kwamen er berichten binnen dat de voorraden van deze computer aan het opraken waren. In de nieuwe Mac mini zou de DVI-poort vervangen zijn voor HDMI.

Cinema LED display 27-inch
De beeldschermen van Apple zouden vandaag ook een opfrisbeurt krijgen. Het 24″ cinema display zou er binnenkort wel eens een grote broer bij kunnen krijgen. In de nieuwe Cinema Displays zou dezelfde techniek worden gebruikt als in de iMac 27″.

Cloud iTunes
Er gaat een gerucht dat iTunes binnenkort gebruik gaat maken van ‘Cloud-technologie’. Het is dus niet langer nodig content op te slaan op de computer, dit wordt allemaal online bewaard. Deze geruchten zijn aangewakkerd door de grote serverfarm die Apple heeft gebouwd en de overname van streamingdienst LaLa.

Mac Pro
Deze krachtpatser kan ook een update gebruiken. Op 3 maart 2009 werd de Mac Pro voor het laatst vernieuwd en veel gebruikers staan te springen om een nieuwe Mac Pro.

Macbook Air
De ultradunne Macbook Air van Apple loopt enigszins achter bij de rest van de notebookmodellen. Er gaan al langer geruchten dat we binnenkort kennis kunnen maken met een nieuwe Macbook Air.

Mobile Me gratis
Mobile Me zou wel eens gratis kunnen worden. Apple zou de diensten gratis aan willen bieden om concurrentie te bieden aan de online diensten van Google. De recentelijke wijziging van veel abonnementsomschrijvingen maken dit gerucht alleen maar waarschijnlijker. De betaalde versie zou overigens blijven bestaan en meer opties bieden dan de gratis variant.

Apple TV vernieuwd
Met de aankondiging van de Google Tv kan Apple eigenlijk niet achter blijven. De nieuwe Apple Tv zou dezelfde processor aan boord hebben als de iPad en draaien op het iPhone OS. Verder zou de Apple Tv drastisch verkleind zijn en een flash geheugen aan boord hebben. De prijs zou ook dalen, het nieuwe apparaat gaat volgens de geruchten zo’n 99 dollar kosten. Het is niet bekend of de Apple Tv op het WWDC aangekondigd wordt.

Magic Trackpad
Dit gerucht is vanmorgen pas ontstaan. Apple zou vanavond wel eens een ‘Magic Trackpad’ kunnen introduceren, een invoerapparaat met aanraakbesturing. De Magic Trackpad zou via Bluetooth aan je computer gekoppeld kunnen worden om aldaar functies van de muis over te kunnen nemen.

iLife ’10
Tenslotte zou ook de iLife-suite vernieuwd worden. iLife ’09 doet alweer mee sinds januari 2009 en een nieuwe versie is dan ook zeer welkom. Wellicht kan iWeb dan optimaal gebruik maken van de functies die HTML5 voor ons in petto heeft en die Apple sinds verleden week toont op een speciale pagina.

Zoals je kunt zien zijn er genoeg onderwerpen waar Steve het vanavond over zal hebben. Wat denk jij dat Apple vanavond presenteert en waar kijk jij het meest naar uit?

Reacties

90 reacties
 • Profielfoto
  Steph

  LoL is het vanavond al? Dacht morgen. Omdat dinsdag meestal de dag is voor de keynote. Kom ook net terug van vakantie, dus heb niet alles kunnen volgen.

  Haha, scheelt weer een nachtje:D

  Die geruchten zijn leuk voor met de lekkermakerij. Maar nu is het eerst zien dan geloven. Afwachten tot vanavond dus:)

 • Profielfoto
  iErnst

  Blijft afwachten tot 19:00 vanavond.

  Ik hoop op de nieuwe iPhone. De mijne heb ik vorig jaar zwemles gegeven, wat ‘ie niet leuk vond. Inmiddels doet de trilfunctie het ook weer, na bijna een jaar (zou ‘ie dan toch eindelijk opgedroogd zijn?:lol: ) Hij begint nu een aantal andere kuren te vertonen, dus wat mij betreft…

 • Profielfoto
  Steve Brooklyn

  De sms dienst heb ik van de week al ingeschakeld;)

 • Profielfoto
  Xcode

  Dat clouded iTunes klinkt erg aannemelijk, maar ik denk niet dat het vanavond al geïntroduceerd o.i.d. gaat worden. Het lijkt me dat ze dat samen met de introductie van de nieuwe iPods doen, wat naar alle waarschijnlijkheid voor september gepland staat.

  Maarja, het blijft Apple hè…:grin:

 • Profielfoto
  Maverick9898

  Pff als je het idd zo optelt heb je wel heel veel geruchten! Wel mooi want dan wordt het ook echt spannend!

 • Profielfoto
  JaNiintendo

  Ik kijk ernaar uit! De nieuwe spullen lijken mij best mooi.
  iLife ’10 zit ik het meest naar uit te kijken.

 • Profielfoto
  Maikelw

  Ik hoop echt een Mac mini of iets dergelijks, maar dan compleet nieuw.

  Ze zijn goed bezig maar ik heb het idee dat de aandacht even wat meer naar de iPhone uit gaat dan naar de computers.

  Een sneek peek van OS 10.7 zou ook niet verkeerd zijn:)

 • Profielfoto
  dijkie

  ik ga wel uit van de iphone. Verder hoop ik op gratis mobile me.

  En voor andere zou het wel fijn zijn als de mac pro een keer geupdate wordt. Maar zou hem toch niet aanschaffen dus daar lig ik niet wakker van.

 • Profielfoto
  Inktkiller

  Gratis MobileMe zou wel een feest zijn!:lol:

 • Profielfoto
  Melle

  MAC PRO

 • Profielfoto
  rjfalcon

  Ik hoop vanavond op:
  Nieuwe iPhone
  Gratis Mobile Me,
  Nieuwe Apple TV. Het is naar mijn mening nog steeds niet echt gelukt om dit goed te krijgen, hopen dus dat ze het nu wel lukt, dan koop ik er zeker een.
  En Cloud iTunes lijkt me ook wel wat hebben.

 • Profielfoto
  TandMac

  Gratis Mobile Me… krijg ik dan mijn geld voor de nog niet opgebruikte maanden dan ook terug…?
  :slant:

 • Profielfoto
  wimbers

  iTunes cloud. En dan mijn volledige lib van 100Gig (staat een hoop video in ook) uploaden zeker??

 • Profielfoto
  mijnnaamisramon

  Het enige wat ik wil is een nieuwe Mac Pro. Please? Daddy needs a new workhorse,…

 • Profielfoto
  iDarwin

  nice nice nice

 • Profielfoto
  SirRens

  Ik ben al een tijdje aan het kijken voor een externe monitor voor m’n MacBook Pro, en heb uiteindelijk toch besloten om voor de LED Cinema Display te gaan. Uiteraard zal een 27″ niet verkeerd zijn ten opzichte van de 24″ die ze nu al verkopen! Daarbij is het ook goed mogelijk dat de prijs van de 24″ omlaag gaat!:)

 • Profielfoto
  MacBeer2

  Maar het mooiste van een Apple Keynote zijn de teleurgestelde reacties achteraf. Vurig had men gehoopt op de Powerbook G5, de nieuwe Mac Pro en een nieuwe versie van FCP. Of wellicht wel die nieuwe MacBook Air die toch echt heel snel moet komen. En dan heb ik het niet eens over de Cinema Displays die al jaren over datum zijn en (uiteraard) veel te duur. Vergeet ik nog iets? Ach ja, de Mac mini en de nieuwe $99,- Apple TV en de iMac. Want ja, die laatste is al veel te oud! En dan heb ik de nieuwe (gratis) Mobile Me nog niet genoemd.

  Nee, deze jongen slaat de Keynote over maar gaat straks onmiddellijk na de Keynote de fora langs om zich kostelijk te amuseren om de reacties van al die teleurgestelde verwende apen.

 • Profielfoto
  Simon

  Als Steve dat allemaal moet vertellen, ga ik best na het blokken nog om een zakje borrelnootjes voor bij een whiskytje:)

 • Profielfoto
  Afroman

  Mijn verlanglijstje
  iPhone
  MobileMe Gratis
  En voor de rest laat ik me verassen.

 • Profielfoto
  Hansi2124

  Dat is niet zo leuk voor je nabestaanden op dit moment:sad:

 • Profielfoto
  Chuck Sterk

  hmm, de introductie van spotify heeft me wel heel nieuwsgierig gemaakt naar een cloud Variant van iTunes.
  En een iphone.

 • Profielfoto
  michielrutjes

  Die trackpad lijkt me wel wat. Er wordt al jaren gesproken over touch input en dit lijkt me een hele logische manier. De combinatie van een tablet met trackpad technologie, lijkt mij prima werken! Zou mooi zijn als het ook precies genoeg is om mee te werken in photoshop etc. En nog mooier als je ‘em standaard bij een iMac krijgt, want die staat op het verlanglijstje:)

 • Profielfoto
  prullenbak

  nieuwe iphone
  os 4 vanaf nu
  ilife 10 zou mooi zijn
  mobile me gratis? graag!

  verder kijken ze maar:)

 • Profielfoto
  Ruud Ravenhorst

  iLife. Altijd handig om in een Windows/Office omgeving met fraaie Keynote effecten te scoren:innocent:

 • Profielfoto
  Paulebeer

  Ik kijk uit naar iLife 10!

 • Profielfoto
  knekkie

  Apple komt “meestal” toch maar met 3 introducties op een steve note?

 • Profielfoto
  Matthijn

  Ik hoop dat ze met wat moois komen voor Webdevvers:)

 • Profielfoto
  McHank

  ben eigenlijk alleen benieuwd naar de nieuwe apple tv en een gratis variant van mobile me. Rest kan me niet veel boeien.

 • Profielfoto
  ProBookMac

  iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone – iPhone –

 • Profielfoto
  gyvonk

  Het is inderdaad een grote lijst.
  Ik ga de bingokaart ook weer bij de hand houden. Altijd leuk.
  Wat mij betreft mag Mobile Me gratis, iPhone OS 4.0, iTunes in the Cloud en iLife ’10 wel doorkomen:smile:

 • Profielfoto
  prullenbak

  iLife. Altijd handig om in een Windows/Office omgeving met fraaie Keynote effecten te scoren:innocent:

  in de war met iwork?

 • Profielfoto
  reven

  ik mis de dramatiek – een vette countdown – teller op de homepage.
  of is de keynote niet echt relevant of belangrijk Onemorething?

 • Profielfoto
  gipsman

  Ik wil:

  *films in iTunes store (voor apple tv en ipad)
  *boeken in iTunes bookshop
  *iChat compatibel met al de rest en als
  voip app in de iPhone/iPad
  *verbeterde iWork waardoor 100%
  conversie iWorkOffice
  *all-in-one modem/router/backup/music&movies&tv
  wireless device

  en daarnaast alles van de rumours…

 • Profielfoto
  martijnsch

  IK gok dat alles wat met iTunes en Apple TV te maken heeft in ieder geval pas in september wordt aangekondigd, zoals elk jaar.

 • Profielfoto
  gipsman

  Plus een veel betere iPhone batterij.

 • Profielfoto
  Lustigson

  Alle geruchten zouden toffe nieuwe producten/diensten zijn, maar ik let speciaal op de nieuwe iPhone. ‘k Sta op het randje van abonnementsvernieuwing en als vanavond niet helder is of de nieuwe iPhone snel in Nederland te koop is, ga ‘k toch maar weer voor een 3GS.

 • Profielfoto
  martijnsch

  Trouwens: iLife (’10) for iPad … ?

 • Profielfoto
  error

  En dan staat de release van Safari 5 er nog niet tussen. Of was dat gerucht een hoax?

 • Profielfoto
  Mrwhoopie

  Vind het echt raar dat de meeste nu gratis Mobileme willen…beetje hypocriet eigenlijk ma soit.
  Ik hoop op een nieuwe iPhone en als er een nieuwe iLife of iWork komt koop ik deze wel voor de sport want eigenlijk mis ik niets in de 09.

 • Profielfoto
  bas-macfan

  22″ iMac met i5 processor, trackpad:-) en MobileMe gratis….. Those are my wishes….

 • Profielfoto
  NI3LS

  Volgens mij gaat dit het worden:

  – iPhone 4G launch (direct leverbaar in US, Europa volgt binnen een maand)
  – Bekendmaking datum OS 4.0 (niet nu, begin juli)
  – Magic Trackpad (direct leverbaar, weinig voorraad)
  – Update iTunes (direct te downloaden)

  Voor de rest denk ik dat alle geruchten teveel zijn voor deze keynote!

 • Profielfoto
  error

  En de release van iPhone 4.0 Software voor de iPhone 3G, 3GS en latere generaties iPod touch modellen.

 • Profielfoto
  Remcovanderveer

  Al deze geruchten zijn harstikke mooi, hopelijk worden ze ook nog werkelijkheid! Apple zou dan wel een stapje vooruit gaan lopen!

 • Profielfoto
  ricknice

  Zijn allemaal wel dikke dingen:D
  Hoop eigelijk niet dat de nieuwe iPhone zo wordt als die prototype die gelekt was. die was echt veel lelijker dan de vorige. de nieuwe lijkt erg veel op de LG KS20.

 • Profielfoto
  PretPedKadet

  Als je zo dat rijtje ziet, dan word het wel heel spannend. Om over-optimistische gevoelens te dempen verwacht ik dat deze keynote vooral om de iPhone zal gaan. Wellicht een update voor de computers maar dan meer speed-bumps etc.

 • Profielfoto
  mulderd

  Gratis Mobile Me natuurlijk,iPhone 4 en de Apple TV.

 • Profielfoto
  Appelschil

  Weet bijna wel zeker dat er een groter Cinema Display aan gaat komen. Want als je goed keek in de APR’s, viel het op dat er geen 30 inch ACD meer te zien was. En vaak als ze iets van te voren weghalen, betekend dat dat er iets nieuws aankomt…

 • Profielfoto
  prullenbak

  Vind het echt raar dat de meeste nu gratis Mobileme willen…beetje hypocriet eigenlijk ma soit.

  mwa…ik vind mobile me heel veel geld voor wat t biedt. Ik vind de gedachte die ik her en der las heel logisch: een (simpele) (i-ad supported ?) gratis versie van mobile me, en een betaalde, uitgebreidere versie voor de power-user. Ik denk dat het logisch is, en ik hoop erop:)

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Benieuwd of de nieuwe iPhone nog (iets) anders is dan de uitgelekte modellen. Ik denk het eigenlijk niet. Gratis Mobile Me en m’n iTunes in de clouds zou wel prettig zijn. Scheelt me 80Gb op mijn iMac:)

  En verder krijgen de medewerkers van Foxconn in China (de iPhonebouwers) na hun recente salarisverhoging in oktober een verdubbeling van hun salaris. Dat is ook fijn. Voor die mensen.

 • Profielfoto
  Retyro

  Volgens mij gaat dit het worden:

  – iPhone 4G launch (direct leverbaar in US, Europa volgt binnen een maand)
  – Bekendmaking datum OS 4.0 (niet nu, begin juli)
  – Magic Trackpad (direct leverbaar, weinig voorraad)
  – Update iTunes (direct te downloaden)

  Voor de rest denk ik dat alle geruchten teveel zijn voor deze keynote!

  iPhone 4G direct leverbaar maar OS 4.0 pas over een maand?? lijkt me sterk.

  Anyway: heb een nieuwe telefoon nodig dus als de iphone 4G/HD maar binnen niet al te lange tijd komt vind ik het allemaal wel best. Maar tegen safari 5 en een nieuw iLife pakket zeg ik geen nee!

  Ik vind het trouwens frappant dat niemand het over iAd heeft: ik verwacht namelijk wel wat meer info hierover.

 • Profielfoto
  Vinhelper

  Wie weet krijgen we toch een heel rijtje nieuwe dingen. Iedereen liep na 27 januari te zeuren dat ze alleen maar een ”Grote iPhone” hadden.
  2010 zou ‘the big year in Apple history’ moeten worden, dus ik ben benieuwd wat we te zien/horen krijgen vanavond.:yum:

 • Profielfoto
  Thomash

  Als ze dat 27″ IPS paneel gaan gebruiken zoals in de iMac (met pracht nep glas plaat) gaan ze echt aan geen enkele serieuze fotograaf nog een beeldscherm verpatsen…

  Als ze nou eens gewoon een mooie matte 30″ in en hippe behuizing neerzetten of de huidige generatie voorzien van een aanvaardbare prijs maken ze denk ik heel wat mensen blij..

  Daarnaast moeten ze een Mac Mini met dedicated GPU maken, dat zou echt super zijn vooral in combinatie met dat Valve tegenwoordig spelletjes maakt voor OS X.

  En de macbook air mag wat mij betreft uit het assortiment verdwijnen..

 • Profielfoto
  DNibbeling

  Ik zou het wel lachen vinden als Steve vanavond met de 2e generatie iPad op de proppen zou komen! Verder hoop ik natuurlijk (zoals volgens mij iedereen) op de nieuwe iPhone. We zullen zien… Time will show us the good stuff!:lol:

  Het enige waar ik niet op zit te wachten is gratis MobileMe, mits er nog een betaalde versie blijft bestaan. Ik gebruik het voor mijn bedrijf en zit dan het te wachten op automatisch meegestuurde reclame zoals dat ook gebeurd bij bijvoorbeeld Windows Live Mail!

 • Profielfoto
  JimS

  Denken jullie dat de iPhone OS 4.0 vanavond ook gereleased wordt? Meestal zijn die na de Keynote te downloaden toch…

 • Profielfoto
  Mrwhoopie

  @prullenbak als je het zo beziet…ja dan kan je een punt hebben.

  Het zou echt erg zijn moest Apple Europa weer achterop stellen.Ze weten nu goed genoeg hoe de afzetmarkt is en ze kunnen de productie makkelijk al maanden aan het doen zijn.Dus…

 • Profielfoto
  Donnie Darko

  De Volkskrant weet te melden dat Apple met de “iDig” komt!
  http://www.onemorething.nl/community/topic/het-wtf-momentje-van-de-dag-topic/page/8#post-1978034

  (nieuwstip?!)

 • Profielfoto
  bakkenez

  ik hoop op meer info over OS4! Misschien nog wat nieuwe coole features. En dat we na de conferentie em kunnen downloaden op onze 3G(S) iphones:D

 • Profielfoto
  Anillusion

  Ik kijk het meeste uit naar de nieuwe iPhone omdat die op dit moment boven aan mijn eigen lijstje staat om aan te schaffen.

  Omdat het een Developer Conference is, verwacht ik dat het meeste toch over nieuwe technologie zal gaan. Dus Xcode 4, Safari 5 en misschien zelfs een eerste blik in de richting van 10.7.

  Als webdeveloper ben ik vooral heel erg benieuwd naar wat Safari 5 ons gaat brengen. Ik verwacht het niet, maar ik hoop dat ze er ook voor kiezen om de WebM (vp8) codec van Google te gaan ondersteunen naast H.264. Want als ze dat doen dan hebben we in feite een nieuwe standaard voor HTML5 video, omdat alle andere browser makers al voor deze codec hebben gekozen.

  Als ze met meer hardware gaan komen, dan hoop ik dat ze eindelijk eens USB 3.0 op de machines gaan stoppen. Dit zou qua snelheid eindelijk een alternatief zijn op bijvoorbeeld de Expresscard Slot die ze van de MacBook Pro 15″ hebben gehaald.

  Wat steve ook gaat vertellen, can’t wait :).

 • Profielfoto
  erhen

  Safari 5?

 • Profielfoto
  syltheboy

  Jammer dat ik vanavond weg ben, anders had ik de keynote wel willen volgen.:wink:

 • Profielfoto
  mattiman

  De sms dienst heb ik van de week al ingeschakeld;)

  Ha! Thanks, bijna vergeten!:wink:

 • Profielfoto
  prullenbak

  Dat er hier al mensen beginnen over OS X 10.7 ! Wat dan? 10.6 is nog geen jaar oud! we zitten nu op 10.6.3? en de updates 10.6.1, 2 en 3 waren niet van die grote als sommige van leopard waren.

  Dus ik denk persoonlijk dat er hier nog wel een paar jaartjes rek in zit…

 • Profielfoto
  Afroman

  Logisch. 10.6 was een update en 10.7 wordt een upgrade. En sowieso.. Toen 10.6 niet eens uit was gekomen waren de ontwikkelingen van 10.7 al aan de gang.

 • Profielfoto
  iJeroen

  Haha, gisteren artikel geschreven met precies dezelfde titel. Ben benieuwd!

 • Profielfoto
  Anillusion

  Dat er hier al mensen beginnen over OS X 10.7 ! Wat dan?

  Vergeet niet dat de eerste info over 10.6 al 2 jaar geleden aan de developers werd gepresenteerd. Het is een developers conference tenslotte, ik verwacht 10.7 niet eerder dan najaar 2011.Ik heb rumors gehoord over een TouchOS, dus multitouch op de Mac, maar other than that..geen idee.

 • Profielfoto
  Peter733

  Het valt me op dat er deze keer geen covered banners zijn.

 • Profielfoto
  Bart01

  iPhone OS4 die vanavond uit komt, dat zou GE-WEL-DIG zijn!:D

 • Profielfoto
  Mac Erger Je Niet

  Een nieuwe Mac Pro zou slecht voor m’n banksaldo zijn…

 • Profielfoto
  RoyHochstenbach

  Developer Preview van Mac OS X 10.7.

 • Profielfoto
  iJeroen

  iPhone OS4 die vanavond uit komt, dat zou GE-WEL-DIG zijn!:D

  Dat kan ik je verzekeren, iPhone OS4 met de nieuwe iPhone wordt vanavond geïntroduceerd. Dit heeft Apple al drie jaar op rij zo gedaan, en zou toch wel erg raar zijn als ze dit i.v.m. de uitgelekte iPhone niet zouden doen.

 • Profielfoto
  iDaan98

  Ik hoop op een nieuwe Mac Mini. En als die zwart zou zijn zou dat errug mooi zijn!

 • Profielfoto
  Harrie86

  Toch wel fijn dat iJeroen zekerheid biedt.

  Wat kunnen we nog meer verwachten iJeroen?

 • Profielfoto
  Evil Otto

  gratis mobileme… dat zou F*cking awesome zijn, behalve dat ik dan een ander mailadres zou krijgen.

 • Profielfoto
  jvers

  Ik vind dat het op zowel Ned1, Ned2 en Ned3 live uitgezonden moet worden! Als je het over nieuws en de toekomst hebt is dit toch wat de wereld bezig houdt?

 • Profielfoto
  prullenbak

  @anillusion en afroman

  Ok, ok…dat is wel waar misschien. Dat is dan ook wel 1,5 jaar inderdaad…maar snow leopard kreeg ook een evenement op zich, meen ik me te herinneren? De wwdc staat de laatste jaren altijd in het teken van iPhone gerelateerde zaken, dus verwacht ik dat eigenlijk nu weer.

  @iJeroen
  ik denk dat Bart01 bedoelt dat t gaaf zou zijn als ie meteen te downloaden was. Dat was vorige keren niet zo, meteen na de wwdc. (op de nieuwe versie voor ontwikkelaars na, uiteraard.)

 • Profielfoto
  Harrie86

  Wel opmerkelijk dat veel mensen in de lijn der verwachtingen denken… Think different?!

 • Profielfoto
  prullenbak

  @harre86

  Zeg dat dan meteen…Ik verwacht iphone OS5! Een nieuwe iPad, en natuurlijk OS 11:P

 • Profielfoto
  fatboysmart

  iChat voor iPhone zodat je die Front camera ook echt kunt gebruiken.

 • Profielfoto
  Munchlax

  Gratis MobileMe met iTunes cloud ingebouwd op je iPhone/iPod touch/iPad.
  En dan je MobileMe pagina met HTML5!

  Dat zou een zeer grote OMGZOMG verdienen als het geïntroduceerd wordt.
  (En een snelle blik op Mac OS Plantenbak…)

 • Profielfoto
  Willem92

  Jullie zijn Safari 5 vergeten :sarcastic:

 • Profielfoto
  bedhead

  Sluit dit spel hier weer? Kunnen we ook deze keer live volgen op OMT?

  Verder hoop ik een nieuwe Mac Pro, mijn toestellen zijn aan ‘vernieuwing’ toe.

 • Profielfoto
  filenox

  Mijn bespreking & bedenkingen over de WWDC staat hier;)

 • Profielfoto
  Ief

  Voor mij mag er ook zeker een nieuwe Mac Pro aankomen.
  Mijn Powermac G5 is van eind 2004. Ik ben er nog tevreden van alleen steeds meer en meer kan ik mijn software niet meer updaten omdat die nu enkel voor Intel chips is.

 • Profielfoto
  Blixa

  iTunes Cloud en gratis MobileMe zie ik wel zitten.

 • Profielfoto
  Appletosh

  omt live nog niks te zien?

  appleinsider is al volop bezig

 • Profielfoto
  fatboysmart

  iChat voor iPhone zodat je die Front camera ook echt kunt gebruiken.

  Wat heb ik nu gewonnen?:wink:

 • Profielfoto
  bas-macfan

  Alleen maar over de iphone. Vergeet Apple zijn basis? De Mac? Ik ben teleurgesteld. Ik hoopte op een iMac i5 maar nee, blijkbaar niet.

  Wat denken jullie. Komt er deze week nog een aantal stille upgrades en verrassingen???

 • Profielfoto
  Simon

  Ik vind het ook jammer dat er geen Macs / toepassingen voor Mac werden voorgesteld…:(

 • Profielfoto
  Elmo0o

  @Bas de iMac i5 is er al?

 • Profielfoto
  mulderd

  Erg jammer dat alleen maar aandacht was voor de iPhone en aanverwant. Ik had gehoopt op een upgrade van de Mac Pro en Me.com gratis gemaakt. We zullen zien wat er de komende dagen nog gebeurt.