Anth
Anth Nieuws 10 juni 2010

WebOS-ontwikkelaar keert terug bij Apple

Notificaties verschijnen op de iPhone prominent in beeld zodat je ze niet kan missen. Het notificatiesysteem van WebOS werkt daarentegen subtieler, met een smalle balk die de gebruikers attent maakt op aandachtspunten. De ontwerper van dit notificatiesysteem, Rich Dellinger, is onlangs door Apple in dienst genomen.

Dellinger is geen onbekende voor Apple, van 1999 tot 2006 werkte hij onder andere bij de  technische ondersteuning van het bedrijf. Na zijn vertrek bij Apple in 2006 ging Rich Delinger aan de slag bij Palm waar hij als designer en ontwikkelaar WebOS grondig onder handen nam. Volgens LinkedIn zit Dellinger sinds maart echter weer op het oude nest in Cupertino. Palm heeft de laatste maanden te maken met een ware leegloop. In april vertrok Mike Abott, VPN of Software, naar Twitter en Matias Duarte, hoofdontwerper van WebOS, ging aan de slag bij Android.
Rich Dellinger is bij Apple aangesteld als Senior User Interface Designer waar hij wellicht zijn licht zal schijnen op het notificatiesysteem van iOS.

Het notificatiesysteem van WebOS getoond op een Palm Pre.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
WebOS-ontwikkelaar keert terug bij Apple
Sluiten