Pre-order iPhone 4 kent problemen

Door: Anth - 16 reacties

Vanaf dinsdag kunnen consumenten in vijf landen waaronder de Verenigde Staten en Duitsland de iPhone 4 bestellen. En men stond massaal te trappelen om een iPhone veilig te stellen. Gisteren liet Apple namelijk weten dat er in minder dan 24 uur meer dan 600.000 toestellen zijn besteld. Om bij de krachttermen te blijven die Steve Jobs in z’n laatste keynote aangreep: dat zijn bijna 7 bestelde iPhones per seconde!

Toch ging het bestelproces bij veel mensen niet zonder slag of stoot, dinsdag bezweken de Apple Online Stores meerdere keren onder de immense belangstelling. T-Mobile Duitsland liet weten dat de vraag naar de iPhone 4 tien keer hoger ligt dan tijdens de lancering van de iPhone 3Gs een jaar geleden,hierdoor was de website van de operator moeilijk bereikbaar. Ook in de Verenigde Staten, waar het toestel wordt verkocht met een abonnement van AT&T, waren er grote problemen. Door overbelasting en een fout in de bestelpagina’s ging het systeem van AT&T plat en kregen consumenten (creditcard)gegevens van willekeurige mensen voorgeschoteld. Door deze overbelasting gingen ook de computers in de winkels van AT&T op zwart, bestellingen werden uiteindelijk zelfs met pen en papier genoteerd.
Apple reageerde op de problemen met het onderstaande persbericht:

“Yesterday Apple and its carrier partners took pre-orders for more than 600,000 of Apple‚Äôs new iPhone 4. It was the largest number of pre-orders Apple has ever taken in a single day and was far higher than we anticipated, resulting in many order and approval system malfunctions. Many customers were turned away or abandoned the process in frustration. We apologize to everyone who encountered difficulties, and hope that they will try again or visit an Apple or carrier store once the iPhone 4 is in stock.”

Dit alles resulteerde in de mededeling dat Apple wereldwijd al door de eerste lichting iPhones heen is, nieuwe bestellingen zullen niet meer in juni geleverd worden.
Ook de accessoires voor de nieuwe iPhone doen het erg goed. Zo worden bestellingen van de nieuwe iPhone dock niet voor 2 juli geleverd en consumenten die van plan zijn een Apple Bumper aan te schaffen moeten in veel gevallen tot 16 juli wachten.

Wat dit alles betekent voor de voorraden van Apple is niet bekend, eerder bleek wel dat Apple genoeg onderdelen afneemt om 3 miljoen iPhones per maand te fabriceren.

Reacties

16 reacties
 • Profielfoto
  bartje

  Dat kunnen ze toch van tevoren bedenken.
  Waarom ze niet vooraf 1,5 miljoen iPhones hebben liggen vraag ik mij nog altijd af. Ze raken toch wel op uiteindelijk. Maar wel pas na een aantal dagen ipv 2 uur ofzo :/

 • Profielfoto
  Jasperduck78

  wtf 60o.000 toestellen in nog géén 24 uur!:money:

 • Profielfoto
  Harrie86

  ik denk dat ze voorzichtig zijn met grote aantal, i.v.m. met kinderziektes die in een nieuwe productie eruit gehaald moeten worden.

 • Profielfoto
  iErnst

  Dat de vraag een jaar geleden lager lag, is wel redelijk logisch: veel personen hadden al een iPhone 3G waar ze op dat moment nog een jaar aan vast zaten. Nu veel van die contracten aflopen, is het een logisch gevolg dat deze mensen de iPhone 4 willen, aangevuld met een nieuwe groep mensen die deze gadget willen hebben.

 • Profielfoto
  NArthurNO

  Waarom ze niet vooraf 1,5 miljoen iPhones hebben liggen vraag ik mij nog altijd af. Ze raken toch wel op uiteindelijk. Maar wel pas na een aantal dagen ipv 2 uur ofzo :/

  Meer lezen: http://www.onemorething.nl/2010/06/pre-order-iphone-4-kent-problemen/#ixzz0r6OMxMTX

  Kom een keer een college volgen met mij op de uni, leg ik je het daarna in normale woorden nog een keer uit.

  September mag ik alweer mijn contract verlengen, ga er wel van uit dat de productie de vraag dan wel aan kan.

 • Profielfoto
  ravedave

  http://www.phoneshop.nl/iphone4
  iPhone 4 met KPN netwerk!

  ook een iDee

 • Profielfoto
  Lexis

  600.000 is bizar, bizar.
  Ze hebben echt al wel meer dan 3 miljoen iPhones klaarliggen, maar behalve de pre-orders willen ze ook nog voorraad in de winkels én voorraad voor de internationale launch. Vandaar dat ze nu de iPhone supply in de VS schorten (de volgende pre-order datum staat op 14 juli).
  Er staan MILJOENEN mensen te popelen om deze iPhone.

 • Profielfoto
  Kristofke

  Ik steun dit niet meer. Was gisteren in Londen en ipv de ipad in de rekken te leggen moest je in een rij gaan staan wachten tot een medewerker je verder zou helpen (lees: nog vanalles aansmeren), minstens een half uur. Heb bedankt en zal hem wel eens online bestellen. Toevallig trouwens was de 3G versie enkel de duurste beschikbaar, nog zo een truc die ze met de iPhone uithalen, hopen dat mensen dan toch maar voor de duurste gaan. Apple weet goed genoeg welke modellen over de toonbank vliegen.

 • Profielfoto
  Lexis

  Oh, en als je wilt lachen moet je de reacties op Tweakers eens doorlezen.

 • Profielfoto
  Steve Brooklyn

  Phonehouse wil vast geld verdienen, wat zijn de T-Mobile’s (nog) duur.
  KPN en Vodafone zijn helemaal duur!!

 • Profielfoto
  Ikreisrond

  Oh, en als je wilt lachen moet je de reacties op Tweakers eens doorlezen.

  Lang geleden dat ik op Tweakers in de reacties heb gelezen. Juist vanwege de domheid van nog best een behoorlijk aantal.
  Nu is het wel weer lachen inderdaad…:grin:

  Wel netjes dat OMT in dit geval betere berichtgeving heeft dan Tweakers, die zelfs beweren dat de releasedatum verschoven is…!!! :thumbsdown:

 • Profielfoto
  JohnDillinger

  Wel netjes dat OMT in dit geval betere berichtgeving heeft dan Tweakers, die zelfs beweren dat de releasedatum verschoven is…!!! :thumbsdown:

  Dat beweren ze helemaal niet. Ze zeggen alleen dat mensen die ‘m nu nog bestellen waarschijnlijk moeten wachten tot 14 juli. De mensen die wel bij die 600.000 pre-orders zitten krijgen ‘m gewoon op 24 juni. Althans, als Apple dat waarmaakt natuurlijk. Snow Leopard pre-orderen was niet de beste keuze kan ik me herinneren;-)

  Edit: Oh wacht, ik zie waar je op doelt… in de lead. Ja, dat is niet echt handig. Want hoe ze het verder in het bericht uitleggen, dat kan wel kloppen dat nieuwe pre-orders later geleverd worden. Maar dat leggen ze er in de lead niet bij uit. Inderdaad slordig.

 • Profielfoto
  eiskoud

  zal dan wel even duren voor hij in NL daadwerkelijk leverbaar is.. ben ‘blij’ dat ik 30 augustus pas kan verlengen.. dan is de 1e drukte hopelijk voorbij:)

 • Profielfoto
  Elinious

  Wanneer kunnen wij eigenlijk preorderen?

 • Profielfoto
  Sbojevets

  Nu al uitverkocht in alle landen die een maand eerder de iPhone verkopen dan in NL. En verwachte leverdatum half juli… jaja. Dus 15 juli, wanneer Nederland mag verkopen is er eigenlijk niks om te verkopen en moeten we allemaal wachten.

  Fijn! Als ik er dus 1 wil hebben moet ik wachten tot december…

  De HTC Hero lag voldoende op voorraad toen die uitkwam. Daar zijn er ook miljoenen van over de toonbank gegaan in de eerste maand. Meteen leveren, dat is toch top! Ze zijn toch alweer met de iPhone 5 bezig, dan wil je die “oude” toch meteen kwijt? Cashen? Ik zal wel gek zijn…

  Als iedereen een half jaar moet wachten op zijn nieuwe telefoon dan is dat toch slechte reclame? Als je hem dan krijgt is hij alweer oud en komt er bijna een nieuwe.

  Toch wacht iedereen en besteld iedereen. Dus rest mij niets anders dan “to shut up and wait, just like everybody else”.

 • Profielfoto
  mymac

  Maar wanneer valt dat ding in NL te bestellen..? De VS boeit me vrij weinig nu ik er niet woon:razz: