‘Ook Vodafone gaat iPhone verkopen’

Door: Koen van Tongeren - 27 reacties

Volgens iPhoneclub zit het er nu écht aan te komen: Vodafone  gaat als tweede operator in Nederland de iPhone verkopen. Dit concludeert de site aan de hand van bronnen binnen het bedrijf. Wie een iPhone 4 van Vodafone wil hebben moet echter geduld oefenen: in eerste instantie zal alleen de 3GS verkocht worden.

Officieel kan Vodafone de iPhone nog niet leveren, daarvoor moet eerst een contract met Apple gesloten zijn. Het bedrijf heeft daarom 3000 stuks iPhone 3GS gekocht die via de webwinkel iVoordeel van de hand worden gedaan in combinatie met een Vodafone-abonnement. Later dit jaar zal de iPhone 4 verkocht worden in alle landen waar Vodafone actief is, dus ook in Nederland.

Over het aanbieden van de iPhone door Vodafone zijn ook bij OMT diverse tips binnengekomen van binnen het bedrijf. Geen van de tipgevers kon echter met zekerheid zeggen wanneer de verkoop zou starten. Ook iPhoneclub durft nog geen datum te noemen al kan de iPhone 3GS nu al gekocht worden bij iVoordeel. In september of oktober zou de iPhone 4 volgen, zo doen de bronnen vermoeden.

Is dit goed nieuws of ‘too little too late’? Bespreek het in de OMT community.

Reacties

27 reacties
 • Profielfoto
  JH90

  Laat dan net mijn abbonement aflopen:)

 • Profielfoto
  Synapse88

  zou er dan een kans zijn dat ook Proximus dit in België gaat aanbieden? ze zijn tenslotte partner van Vodafone

 • Profielfoto
  KingChaos

  Zelf zit ik nog een tijdje vast aan mijn abonnement. Maar ik heb genoeg vrienden die erg graag een iPhone willen maar niet bij T-Mobile willen en/of hem te duur vinden (meerdere aanbieders = lagere prijzen lijkt mij?), voor hun zou dit een oplossing zijn! Liefste bij KPN eigenlijk nog. Alle vrienden die KPN hebben hebben WEL altijd 3G overal.

 • Profielfoto
  brad

  mocht wel eens tijd worden!
  als er maar geen lelijk vodafonelogo op komt..

 • Profielfoto
  indravd

  Is allemaal leuk dat hij ook bij vodafone komt maar als hij pas in Oktober komt:S vindt ik wel te lang duren hoor. Dan haal ik hem toch maar bij T-Mobile.

 • Profielfoto
  NArthurNO

  Ik vind T-mobile prima. Woon in Groningen city en heb daar zo goed als altijd bereik. Die ene keer dat ik even geen bereik heb neem ik wel voor lief.

 • Profielfoto
  macjk

  @Brad dat mag niet van Apple. (is maar goed ook)

 • Profielfoto
  eroplos

  Liever geen KPN!! Sowieso vind KPN de minimale afname te groot waardoor ze hem niet gaan verkopen en vriend van me heeft zo genaamd onbeperkt internet op zijn N900, maar na 250MB wordt zijn snelheid terug gebracht tot maar een paar kb/s!!! Soort van fair-use bullsh** waarbij KPN jaren terug ging kijken naar het gemiddelde internet gebruik, dat lag toen op 25MB pp en nu gebruiken ze dat nog als maatstaaf..
  En van Vodafone ben ik dan ook erg benieuwd naar de abonnementen die ze gaan doen. De deals bij T-Mobile zijn toch best goed, zeker met onbeperkt internet erbij in!

 • Profielfoto
  arthur1511

  Het zou goed nieuws kunnen zijn. Weet iemand ook al te vertellen hoe het abo eruit ziet? Bij T-Mobile weet ik dat het data abo geen grenzen heeft, dus echt onbeperkt is. Ik heb ooit eens een KPN abo gehad met onbeperkt data abo icm de iPhone 3G, en kreeg na 1,5 week al een sms dat ze gingen knijpen als ik mijn datagebruik niet terug bracht. Dan is er op de iPhone ineens veel minder te beleven. Dus behalve de combinatie iPhone + abo, lijken mij ook de prijs en de vorm van het abo van belang…Maar dat T-Mobile niet meer de excusieve rechten heeft op de verkoop is zeker een goede ontwikkeling

 • Profielfoto
  PfBee

  @KingChaos Op lagere prijzen zou ik niet rekenen. De iPhone is in Nederland al erg goedkoop vergeleken met andere landen en Vodafone is daarnaast over het algemeen duurder dan T-Mobile. Ik verwacht dat de prijzen bij Vodafone iets boven die van T-Mobile zullen liggen. Daarnaast zal de iPhone 4 waarschijnlijk ook weer duurder zijn dan de 3GS.

 • Profielfoto
  Rolf

  Loopt NET mijn KPN af…. ;-))

  Of misschien koop ik dan TOCH maar een unlockte iPh4 bij Phoneshop (maar in ieder geval meer keuze van $%^#^%$@# T-Mobile…. ;-))))

 • Profielfoto
  ronald

  Op zich natuurlijk goed nieuws.
  en Vodafone biedt nu de 3GS aan tegen korting
  even lezen, aha 24 maanden contract en 6 maanden 50% korting
  daarna dus hoofdprijs betalen

 • Profielfoto
  Xcode

  Goed nieuws, maar van mij mogen ze wel opschieten. Ben aan een nieuw toestel toe… en ik vertik het nog steeds om een abonnement bij T-Mobile af te sluiten: zelfs in ‘Groningen city’ is het bereik soms matig. En daarbuiten is het op sommige plekken zwaar teleurstellend.

 • Profielfoto
  Vaarkamp

  als ze um bij Vodafone of t-mobile niet sim-lock vrij en zonder abonnement gaan verkopen koop ik um gewoon in België.

 • Profielfoto
  iDecide

  “Is dit goed nieuws of ‘too little too late’? Bespreek het in de OMT community.”, precies goed, laat nou net in september me abonnement aflopen bij Vodafone (nu iPhone 3G)

 • Profielfoto
  Harrie86

  Wat een lullige actie van die 3gs… Je krijgt heel sneu 100 eurotjes korting over 6 maanden verspreidt. Niet echt een rede om voor een ouder toestel te gaan?

 • Profielfoto
  spacefreek

  Beter laat dan nooit!

 • Profielfoto
  wmaat

  Hieperdepiep! Iedereen overstappen naar Vodafone!

  (Blijf ik bij T-Mobile, eindelijk eens netwerkbreedte genoeg…)

  Zonder gekheid: Wie gaat er over? Of wie wil er over?

 • Profielfoto
  petethefreeze

  Vaarwel Tmobile. Jullie zullen mij nooit weer terug zien.

 • Profielfoto
  EdPOD

  Heb nu 3G, met Vodafone. Zeer tevreden. Vrijwel overal 3G en snel! :thumbsup:
  T-Mobile in het verleden zoveel gezeur mee gehad, die verdienen mij niet meer als klant.:grin:

  Begin nov. loopt mijn abo af. – > Zeker weer Vodafone!

  Weet iemand of je garantie hebt in NL op een Franse Simlockvrije iPhone 4G ? Dat zou dan nog een optie zijn om tijdens de zomervakantie aan te schaffen..:cool:

 • Profielfoto
  MacFundamentalist.nl

  Ik heb eens naar dat abonnement gekeken van iVoordeel, maar het is geen cent goedkoper dan dat van T-Mobile. Zes maanden 17,50 en 18 34,50, reken maar uit. Je krijgt wel meer belminuten, maar ik krijg mijn 150 minuten al niet op, ik sms, e-mail en twitter alleen maar met mijn iPhone, ik schrik al als iemand belt.

 • Profielfoto
  thijsvanzwam

  YESSS!!! eindelijk!

 • Profielfoto
  mallepietje

  Ik vind het goed dat er een tweede partij komt die ook de Iphone kan leveren met een abbo. Dit geeft niet meer het alleen recht aan T-Mobile.
  Helaas is mijn abonnement net verlengd, heb er dus maar 1 gereserveerd op http://www.deiphone4g.nl , want nog een abonnement erbij voor de iphone wordt mij wat te duur:-)

 • Profielfoto
  dj bazzie wazzie

  @mallepietje: Ik ben hiermee wel voorzichtiger geworden met het bestellen van iPhones online. Kan zich iemand nog de iphonehelpdesk herinneren? Ik was een van de honderden gedupeerden:sad:

 • Profielfoto
  MacMini_Ragazza

  Die website is fucked, van deiphone4g.nl. Die kolommen schieten alle kanten op als ik hem open. Lekker betrouwbaar?

 • Profielfoto
  dino2

  Hierbij de kosten Vodafone, zoals die na een telefoongesprek met een vriendin van mij zijn gemaild aan haar. Der Vodafone medewerker wilde haar graag als klant houden en kon onderstaande aanbieding doen.

  Gaat trouwens over 3G en 3Gs toestellen. Over 4 kon hij nog geen mededelingen doen.

  Verder wordt binnen drie dagen geleverd en worden 7,50 euro afleverkosten in rekening gebracht.

 • Profielfoto
  hen3

  Wat ik mij afvraag: de gratis navigatie software die T-Mobile beschikbaar stelt, kan ik dat ook op m’n Vodafone iPhone zetten?

  Ik kan nl. binnenkort weer gaan shoppen en zit te twijfelen tussen Vodafone (m’n huidige provider) of T-Mobile. Beiden hebben pros en cons.