Meer dan 1,7 miljoen iPhone’s 4 verkocht

Door: Jan David Hanrath - 19 reacties

We zijn het inmiddels gewend. De rijen voor de winkel, de hype die zorgvuldig wordt geregisseerd vanuit Cupertino én de records. Vandaag laat Cupertino ons met een persbericht weten dat er drie dagen na de introductie van de iPhone 4 in de Verenigde Staten, Duitsland, Frankrijk, Japan en het Verenigd Koninkrijk meer dan 1,7 miljoen exemplaren van de iPhone 4 zijn verkocht.

Steve Jobs heeft het over de “succesvolste introductie in onze geschiedenis”, waarmee ik voor de zekerheid aanneem dat hij de geschiedenis van Apple en niet de wereldgeschiedenis bedoelt. Ook biedt Steve – net als Albert Heijn heeft gedaan voor zijn Beesies – z’n verontschuldigingen aan voor een niet toereikende voorraad, waardoor sommige klanten zijn teleurgesteld.

Wij moeten nog even wachten tot eind juli totdat de iPhone 4 ook in Nederland en België verkrijgbaar is. Inmiddels duikt de iPhone 4 via de parallelle import wel zo nu en dan op in het Nederlandse straatbeeld.

Reacties

19 reacties
 • Profielfoto
  Evil Otto

  volgens mij is het iPhone 4’s in plaats van iPhone’s 4. Bovendien is iPhone een engels woord dus dan zou het iPhones 4 moeten zijn.

 • Profielfoto
  maluku-nick

  Wijsneus:P

 • Profielfoto
  KarelWillem

  iPhone’s 4 betekent 4 van iPhone.
  Dus dat klopt inderdaad niet.

 • Profielfoto
  strigoi

  Ik kijk eerst nog even de aap uit de boom. Geweldig toestel maar dat gedoe met die antennes is toch een grove designfout. De reactie van Apple (Steve), dat je het toestel dan maar niet zo moet vasthouden, is behoorlijk arrogant. Ook de oplossing van €29 (de bumper) vind ik niet elegant en als er dan toch een bumper omheen moet doe dat plastic ding er dan gratis bij.. Wat een absolute winner had kunnen en moeten zijn heeft hiermee toch een behoorlijke deuk opgelopen. Blijkbaar drukt dit de verkoopcijfers voor als nog niet, maar ik denk wel dat Apple vele klachten omtrent deze fout gaan krijgen. Niet goed voor imago en waarde van het bedrijf.

 • Profielfoto
  spacefreek

  Mooie cijfers, minder mooie titel

 • Profielfoto
  wout-l

  maak er dan van:1,7 miljoen keer de iPhone 4 verkocht

 • Profielfoto
  Matthijn

  @Strgioi, of het is weer eens overdreven zoals elke ‘launchfout’ die de voorgaande iPhone’s hadden. Daarnaast wordt dit ‘probleem’ verholpen met de toekomstige update.

 • Profielfoto
  KR1275

  Dus dat betekent een terugroepactie van 1,7 miljoen exemplaren. Want die klachten krijgen natuurlijk een staartje. Zeker in de VS weten die advocaten er wel raad mee. Mijn abonnement loopt nog tot november, misschien is er dan een verbeterde versie (via Vodafone)? Let’s pray.

 • Profielfoto
  Juriaan

  Ik heb ook het antenne probleem, maar heb nog nooit problemen gehad met bellen of sms-en of iets dergelijks. Zolang ’t voor mij niet stoort met bereikbaarheid en functioneren maakt ’t me vrij weinig uit.

 • Profielfoto
  rainiervanes1

  Apple verdiend bakken met geld en wij worden er alleen maar armer van

 • Profielfoto
  dikketienes

  Weet iemand hoe het zit met de voorraden in London?
  Ga namelijk donderdag en ben van plan er een te halen als hij er is natuurlijk.

 • Profielfoto
  Aerea

  Apple verdiend bakken met geld en wij worden er alleen maar armer van

  Ik las ergens dat het niet verplicht is om iets van Apple af te nemen.

 • Profielfoto
  MatthieuPesesse

  Overal staat dat de iPhone 4 “out of stock” was in een paar uur en toch kon Apple zo’n 1,7 meloen exemplare verkopen.. hoe doen ze’t nu? Er wordt maximaal 2 iPhone/persoon verkocht.. dan vliegen ze letterlijk over de toonbank.. en zoef.. weer 2 iPhone de deur uit!:-D

 • Profielfoto
  andrevdvries

  De titel maar ook dit

   
  waardoor sommige klanten zijn teleurgesteld
   

  klinkt een beetje vreemd..

 • Profielfoto
  Verwijderen

  Ik snap dit echt niet, als je echt god kijkt naar dit product, dan kan je eigenlijk niet anders concluderen dat het binnen 1-2 maanden van de markt moet worden gehaald.
  – Als je hem verkeerd vasthoud is je ontvangst slecht
  – Scherm krast snel
  – t-moble laat geen tethering toe, bij andere telefoons kun je dat wel (dit is een fors nadeel voor vele mensen die een laptop hebben)
  – Je zit vast aan een 2-jarig abonnement, over een jaar loop je met een toestel rond die je liever vervangen had willen hebben met een nieuwer model
  – Geen verwisselbare batterij (voldoet niet aan EU richtlijnen/wetgeving)
  – Batterij duur is niet langer zoals Apple aangeeft, maar korter (men heeft een truc uitgehaald met de scherm helderheid, die absoluut gezien lager is. Als je dan op 50% gaat zitten dan doe je de meting dus op een netto lagere helderheid. In de praktijk zul je dus een lagere gebruiksduur krijgen van de batterij)
  – Bluetooth blijft zeer beperkt benaderbaar/bruikbaar
  – Maximaal 32 GB opslag, dit had 64GB OF verwisselbaar moeten zijn
  – Foto kwaliteit is matig (alleen geschikt voor kleinformaat foto’s, groot formaat is bijzonder vervaagt)
  – Video kwaliteit is zeer slecht (schokkerig, waardoor het in de praktijk niet bruikbaar is, ongeacht de beeldkwaliteit, kijk daar maar eens langer dan 10 seconden naar…)
  – Het neerzetten van icoontjes over een aantal schermen is achterhaald. Mensen willen menu’s en op het beginscherm een overzicht krijgen van de belangrijkste aandachtspunten (weer, agenda, berichten, tijd, datum, etc).
  – Apps alleen via de appstore van Apple
  – Strenge regeles mbt toelaten van Apps (met zeer merkwaardige regels),
  – Etc, etc..

  Waarom kopen mensen nog zo’n ding?? Status,…dat is het enige. Denk daar maar eens over na. Als je eerlijk bent zul je inzien dat ik gelijk heb!

  @Evil Otto: iPhone is een naam. Als je kritiek hebt dan moet die wel gegrond zijn (zoals bij mij, zie bovenstaand lijstje).

 • Profielfoto
  wmaat


  – Je zit vast aan een 2-jarig abonnement, over een jaar loop je met een toestel rond die je liever vervangen had willen hebben met een nieuwer model

  Je kan ook gewoon een 1-jarig abbo afsluiten. Vriendin heeft keurig een 1-jarig abo afgesloten in December, ook zij kan dus al in september de nieuwe iphone aanschaffen.

  Bovendien is het een rekensom. Losse iPhone met zeer goedkoop abo versus een goedkope iPhone 4 met een (T-Mobile) abonnement.

 • Profielfoto
  Jandejoop

  Tja, die iPhone 4 lijdt wel aan allemaal kinderziektes…

 • Profielfoto
  Cenobyte

  @Swiftly: sorry, maar je meeste argumenten zijn vergezocht of niet correct. “Het scherm krast snel” is geen veelgehoorde klacht en ja, als je de iPhone 4 tijdens een potje tennis op de gravelbaan uit je zakken laat pleuren zitten er krassen op. Apple heeft nog even een diamant scherm overwogen, maar een kostprijs van 600.000 vond men te hoog:razz:

  Ik begrijp trouwens niet dat je zelf niet dat revolutionaire toestel hebt ontwikkeld met alle voordelen die je noemt?

 • Profielfoto
  gertvandam

  @Swiftly:
  Als je de visie van Apple niet deelt kun je je gewoon vergapen aan al dat pracht dat Nokia en Samsung jouw biedt. Kun je elke maand een andere telefoon nemen met de meest onbenulligen toevoegingen, uitvoeringen en componenten. Veel plezier met die geweldige producten maar klets niet zo mateloos uit je nek op deze site…….