Anth
Anth Nieuws 25 juni 2010

“Lieve Steve” over de iPhone 4

In de rubriek “Lieve Steve” behandelen we persoonlijke e-mails die Steve Jobs de wereld in stuurt. Het nieuws over Apple werd deze week vooral gedomineerd door de nieuwe iPhone. Toen de eerste iPhone op 23 juni bij consumenten thuis werden afgeleverd waren de reacties nog positief, gisteren kwamen de eerste grote problemen aan het licht.

Enkele websites die de iPhone mochten testen constateerden dat de behuizing een stuk minder krasvast is dan je van het gepatenteerde glas zou verwachten. De achterkant van verschillende toestellen vertoonden na gebruik krassen. Onduidelijk was echter of het glas aan beide kanten van het toestel hetzelfde is, en of beschadigingen dus ook aan de voorkant van de iPhone 4 verwacht kunnen worden.
Pasquale Dileo waagde het erop en stuurde een e-mail aan Steve Jobs.

“Hello Steve,
I’ll get my new iPhone 4 32gb tomorrow, but I heard some bad info about the back protective glass. Isn’t it manufactured by Gorilla Glass as the front one?
I saw too many scratches after 5 days of use.
Any suggestions about how to prevent this?
Many thanks for this amazing new iPhone.
Cheers”

Het is inmiddels wel bekend dat Steve niet vaak lang van stof is en ook deze keer wist hij zijn antwoord in één zin te formuleren.

“The back glass is the same as the front.”

Een mogelijkheid om de krassen te voorkomen wordt door Steve niet voorgedragen, wellicht helpt een Apple Bumper al een heel stuk.

Dat de bumpers van Apple een uitkomst zijn bij een ander groot probleem waar Apple mee te maken heeft moge duidelijk zijn. Gisteren kwam namelijk aan het licht dat het verwerken van de antennes in de buitenkant van de iPhone misschien toch niet zo’n lumineus idee was. Het aanraken van de linkeronderkant van de metalen behuizing zou namelijk ontvangstproblemen veroorzaken. De iPhone Bumpers zouden de ‘kortsluiting’ van de antennes kunnen voorkomen.
Het euvel wordt in de volgende video gedemonstreerd.

Rory Sinclair vroeg Steve om uitleg:

“So, um, just got my iPhone 4. It’s lovely and all, but this ‘bridge the two antennae to kill your reception’ thing seems to be a bit serious. If I bridge them with my hand or with a piece of metal the bars slowly drop to ‘Searching..’ and then ‘No Service’.
It’s kind of a worry. Is it possible this is a design flaw?
Regards – Rory Sinclair”

Designfout? Ben je gek, je houdt de telefoon gewoon verkeerd vast!

“Nope. Just don’t hold it that way.”

Het is natuurlijk van de zotte dat je je splinternieuwe iPhone niet vast kan houden zoals jij dat graag wilt. Wat is jouw mening over het ontvangstprobleem? Opgeblazen of zorgwekkend?

Reageer op artikel:
“Lieve Steve” over de iPhone 4
Sluiten