Anth
Anth Nieuws 21 juni 2010
Leestijd: 1 minuut

iOS 4 nu te downloaden

Het langverwachte nieuwe besturingssysteem voor de iPhone en iPod touch is nu beschikbaar. Op 8 april 2010 deed Steve Jobs iOS 4 voor het eerst uit de doeken tijdens een speciale keynote. Apple lanceert hiermee naar eigen zeggen ‘een grootse stap voorwaarts.’

Allereerst is het nieuwe besturingssysteem enkel beschikbaar voor de iPhone 3Gs, iPhone 3G ,iPod touch 2G en iPod touch 3G. Gebruikers van de iPhone 3G en iPod touch 2G  lopen wel tegen beperkingen aan. Zo is multitasking op deze apparaten niet beschikbaar en ook het instellen van een springboard-achtergrond gaat aan deze gebruikers voorbij.

De meestbesproken functie van het nieuwe OS is zonder twijfel multitasking. In de laatste versie heeft Apple een functie toegevoegd waarbij applicaties gebruik kunnen maken van bepaalde API’s. Dit zijn ingebouwde mogelijkheden om bijvoorbeeld audio op de achtergrond af te kunnen spelen of applicaties in een ‘bewaarstand’ te zetten. Apps onthouden zo waar je gebleven bent en na herstarten kun je razendsnel weer verder.

Andere features van iOS 4 zijn onder andere verbetering in de mailapplicatie, de zogenaamde unified inbox, folders om je applicaties mee te organiseren en de mogelijkheid om de achtergrond van je ‘springboard’ te wijzigen.

Gebruikers van de iPad moeten nog even geduld hebben, Apple heeft aangekondigd dat iOS 4 deze herfst beschikbaar komt voor de de iPad.

Steeds meer applicaties worden momenteel omgetoverd tot versies die de nieuwe functies van iOS 4 ten volste benutten. Eerder al werd duidelijk dat Dropbox voor iOS 4 is geoptimaliseerd en ook Skype heeft aangegeven binnenkort met een update te komen.

iOS 4 is te downloaden in iTunes. Mogelijk duurt het binnenhalen van de software vanwege massale belangstelling langer dan je gewend bent.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
iOS 4 nu te downloaden
Sluiten