iOS 4 applicaties mogen ingestuurd worden

Door: Anth - 7 reacties

Gisteren is Apple begonnen met het accepteren van iOS 4 applicaties in de Appstore. Dit betekent dat de ontwikkelaars applicaties ter goedkeuring kunnen aanbieden die gebruik maken van de ruim 1500 nieuwe API’s die iOS 4 met zich mee brengt.

De belangrijkste nieuwe features van iOS 4 zijn multitasking, folders, verbeteringen in de mailapplicatie, iAds en iBooks. Ook biedt iOS 4 betere ondersteuning aan bedrijven. Op 21 juni kan de nieuwe firmware gedownload worden voor de iPhone 3G, 3Gs, iPod touch 2G en iPod touch 3G. Gebruikers van de iPhone 3G en iPod touch 2G kunnen echter niet van alle nieuwe functies van iOS 4 gebruik maken. Zo zal bijvoorbeeld multitasking aan gebruikers van deze modellen voorbij gaan.

Tegelijkertijd heeft Apple voor ontwikkelaars een handige applicatie toegevoegd in de App Store. Het betreft ‘iTunes Connect Mobile’, een applicatie waarmee ontwikkelaars op de iPhone, iPod touch gemakkelijk hun verkoopstatistieken kunnen raadplegen.

De applicatie iTunes Connect Mobile stelt ontwikkelaars in staat verkoopstatistieken van iTunes Connect te raadplegen. Je kan gegevens bekijken van dagelijkse of wekelijkse verkopen van je applicaties . Of je nou op kantoor, thuis of onderweg bent, iTunes Connect Mobile houdt je vanaf je iPhone of iPod touch direct op de hoogte van je verkoopcijfers.

De applicatie is overigens alleen nuttig voor ontwikkelaars, om toegang te krijgen tot gegevens zijn inloggegevens nodig. iTunes Connect Mobile is hier te downloaden.

Bron

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  JM-Y

  Hoop niet dat het downloaden van iOS4 apps resulteert in het verdwijnen van de apps op mijn iphone 1st gen..

 • Profielfoto
  Maikelw

  iOS 4 apps werken volgens mij niet op je iPhone van de eerste gen. iOS 4 ondersteund die iPhone niet meer.

 • Profielfoto
  JesseP

  Ik heb sinds gisteren de GM iOS4 draaien op m’n 3Gs. Merkbare snelheidsverbetering! Voor de rest niet veel bijzonders. Even wachten totdat alle apps gebruik maken van de features die iOS4 met zich mee brengt. Tot die tijd deel ik m’n 9 homescreens even netjes in foldertjes!:)

 • Profielfoto
  Elrithranduil

  Draai ook sinds gisteren de GM van iOS4.
  Bevalt me goed maar hoop dat alle apps snel geupdate worden
  want anders heb je bar weinig aan dat multitasking (muv van Apples eigen apps) want dan start hij gewoon normaal de app op zonder te onthouden waar je hem achtergelaten had.

 • Profielfoto
  tinux

  Ik neem aan dat “1500 nieuwe API’s” 1500 nieuw API Calls of methoden zullen zijn….

 • Profielfoto
  JM-Y

  iOS 4 apps werken volgens mij niet op je iPhone van de eerste gen. iOS 4 ondersteund die iPhone niet meer.

  iOS4 apps zullen op mijn eerste gen iphone niet werken nee. Maar wat ik mij afvraag is wat er gebeurt als ik een app update (naar iOS4+) en mn telefoon sync. Kan ik dan nog mijn 3.0.3 versie van de app gebruiken of knikkert itunes alle apps met een hogere versie van mijn telefoon

 • Profielfoto
  csteelooper

  @Elrithranduil Je refereert nu specifiek naar een iOS4 API (Saved State). Deze moet inderdaad in de apps worden geïmplementeerd; dat geldt overigens voor de overige Multi-Tasking APIs ook; Maar dat is wel aan de ontwikkelaars. Ik heb zelf nu van twee ontwikkelaars beta’s draaien van iOS4-versies van hun apps, maar die kan ik nog niet goed testen omdat ik nog geen toegang heb tot iOS4 zélf. Ben dus benieuwd hoe die zich vanaf 21 juni gaan gedragen…