WK volgen op je iPhone, iPad of Mac

Door: Koen van Tongeren - 22 reacties

Het aftellen is begonnen. Nog even en de aftrap van Nederlands’ eerste wedstrijd op het wereldkampioenschap Voetbal in Zuid Afrika is een feit. Maar hoe kunnen OMT’ers de wedstrijden tegen Denemarken, Japan en Kameroen nu het beste volgen op hun Apple gadgets? One More Thing helpt je door de wirwar van sites, Apps en gadgets.

TV
Alle Apps en websites ten spijt gaat er niets boven het kijken van een wedstrijd op televisie. Voor wie geen tv binnen handbereik heeft Elgato een aantal handige gadgets op de markt gebracht, te beginnen met de EyeTV DTT Deluxe. Dit minuscule USB-stickje met antenne ontvangt DVB-T freeview signalen, wat neerkomt op Nederland 1, 2 en 3. Zolang je signaal hebt kijk je daarmee dus gewoon alle wedstrijden, voor- en nabeschouwingen live op je Mac. Mocht signaalsterkte een probleem zijn of ben je vaak onderweg, dan is de EyeTV Diversity een beter alternatief. Dit stickje is groter, maar heeft wel twee antennes, waardoor het signaal sterker is en je (volgens Elgato) zelfs TV kan kijken vanuit de auto of de trein. Ben je van plan om thuis te kijken, dan is de EyeTV NetStream DTT. Dit kastje vangt de zelfde DVB-T signalen op, maar stuurt het beeld via ethernet of WiFi door naar alle Macs binnen je eigen netwerk. Omdat het apparaat een dubbele tuner heeft, hoeft niet iedereen tegelijkertijd naar het zelfde programma te kijken. Dus terwijl jij ‘onze jongens’ de sterren van de hemel ziet spelen, kan je wederhelft gewoon detectives op het andere net kijken.

Een bijkomend voordeel van alle Elgato apparaten is de EyeTV 3 software waarmee het live signaal vrij eenvoudig via het netwerk gestreamd kan worden naar je iPhone, iPod touch of iPad. Dat betekent dat je zelfs met hoge nood de wedstrijd kan blijven volgen in het kleinste kamertje. Hiervoor moet je wel de Eye TV App downloaden.

Web
Verwacht wordt dat 20% van het internetverkeer in Nederland WK-gerelateerd zal zijn tijdens de wedstrijden van het Nederlands Elftal. De NOS heeft dan ook flink ingezet op verslaglegging via het web. Zo worden alle wedstrijden live gestreamd. Deze streams zijn te bekijken op de Mac, iPad én de iPod touch. Opvallend genoeg zijn ze niet toegankelijk op de iPhone. De NOS is het niet gelukt een deal te maken met de FIFA om de beelden op mobiele telefoons uit te zenden, waardoor deze functie voor iPhones en andere telefoons is uitgeschakeld.

Dit jaar probeert de NOS iets nieuws door naast de video streams een tweede scherm in te zetten. Deze website toont alle extra informatie rondom de wedstrijd zonder de wedstrijd zelf te tonen. Ideaal om op je iPad of Mac paraat te houden naast de tv.

Apps
Wie via z’n iPhone op de hoogte gehouden wil worden van het WK heeft een overvloed aan betaalde en gratis Apps tot z’n beschikking. Uiteindelijk kunnen ze stuk voor stuk echter niet wat je het liefst zou willen: live mobiel voetbal kijken. ‘The next best thing’ is echter een compleet overzicht van alle wedstrijden, achtergronden, video’tjes en het aller belangrijkste: directe pushberichten bij een doelpunt van het land dat je wil volgen. Daarom raadt OMT de WK App van Voetbal International aan. De App kan al het hierboven staande en is bovendien helemaal gratis.

Met bovenstaande hardware, websites en Apps voorkom je dat je ook maar iets van het WK zal missen. Rest er nog één vraag: wie treffen we in de finale?

Reacties

22 reacties
 • Profielfoto
  P-j

  http://www.eurovisionsports.tv is ook een handige voor op de mac!

 • Profielfoto
  Koetjesreep

  Je TV, dat werkt ook goed!
  En nu naar het cafe.

 • Profielfoto
  rembertnotte

  http://www.sporza.be

  Belgische website waar live wordt gestreamed in goede kwaliteit van op de openbare omroep (één en canvas)

 • Profielfoto
  rikkie123

  ik heb gewoon via nos alle wedstrijden op me ipad gezien…..

 • Profielfoto
  Chillie

  In het buitenland (Antillen) kan je nouwelijks livestreams op internet kijken, is allemaal gebonden aan het land waar je je bevind… erg hinderlijk.

 • Profielfoto
  ctxppc

  Dat betekent dat je zelfs met hoge nood de wedstrijd kan blijven volgen in het kleinste kamertje.

  :razz:

 • Profielfoto
  error

  Ik kijk momentel Nederland 1 met een oude EyeTV Hybrid (met geluid uit). Werkt perfect. Alleen bloedsaaie wedstrijd, dus ik werk ondertussen gewoon door.

 • Profielfoto
  WernerT

  De Slingbox verdient het om ook genoemd te worden.

  Handige oplossing om alle zenders ‘van thuis’ te zien.

 • Profielfoto
  Steve Brooklyn

  Woe hoe!! 2-0 voor ons;)

 • Profielfoto
  Ikreisrond

  Ik vraag me af of de NOS streams ook op de iPad WiFi + 3G te volgen zijn… :sarcastic:
  Is uiteindelijk voorzien van dezelfde technologie als de iPhone, dus zou ook niet mogelijk zijn…? Interessant om even te vermelden in het artikel.

 • Profielfoto
  Koetjesreep

  Nou, 1-0, dat ene doelpunt was niet van ons. Wat een belabberde wedstrijd. Ik hoop dat van Marwijk dat egotrippen er uit slaat.

 • Profielfoto
  Geert

  Het is toch mogelijk om je iPhone te laten denken dat het een iPod touch is? Weet iemand hoe dit moet (met jailbreak).

 • Profielfoto
  staaf

  Ik mis een kalender voor iCal met een speelschema. Overigens heb ik wel wat gevonden, maar die geeft geen standen weer… Da’s dus een slechte. Iemand een suggestie?

 • Profielfoto
  chrisje123

  k vraag me af of de NOS streams ook op de iPad WiFi + 3G te volgen zijn… [sarcastic]

  Net even geprobeerd. Werkt niet op iPad via 3G, alleen via WiFi.

 • Profielfoto
  rikkie123

  Bij mij wel via 3g

 • Profielfoto
  Soap

  Op mijn iPod krijg ik een Quicktime teken met een streep erdoor?

 • Profielfoto
  vlecht

  De livestream van de NOS verlangt een Silverlight-versie, die niet is te installeren op een PPC-Mac. Weet iemand hier een oplossing voor?

 • Profielfoto
  Poezenbeest

  Ik mis een kalender voor iCal met een speelschema. Overigens heb ik wel wat gevonden, maar die geeft geen standen weer… Da\’s dus een slechte. Iemand een suggestie?

  http://www.markthisdate.com/calendar/WK_Voetbal_2010_volledige_speelschema_65.html Ik meen dat ze op die wel de finales invullen zodra die bekend zijn.

 • Profielfoto
  hkees

  De app van de Telegraaf mag er ook zijn. Beter dan Voetbal International.

 • Profielfoto
  hansilan

  justin tv daar vind je meestal ook wel een live stream dus kan je wel op je iphone kijken

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  Net de Elgato Netstream DTT ontvangen. Let op: dit apparaat doet alleen free-to-air TV dus alleen NED 1, 2 en 3. That’s it.
  Verder is het beeld op mijn intel iMac (1,5 jaar oud) in het begin schokkerig. Het lijkt wel of hij moet bepalen welke compressie het beste is.
  Ik heb een wifi-n verbinding met breedband kanalen (apple airport extreme laatste versie). Via de iPad app tv kijken gaat soms wel soms niet. De iPad tv app kan soms de eyetv niet vinden. Je moet dan even de flight mode aan/uit zetten. Dan werkt het wel.
  Al met al een gemixde ervaring. Het idee is perfect. De technisch uitwerking in de praktijk is niet zo gelikt als het lijkt….

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  Nog een aanvulling: je kan in je netwerk alleen op 2 mac’s tegelijk tv kijken….er zitten twee licenties bij voor de eyetv software. Daarnaast kan de tuner maar twee kanalen tegelijk aan.