Anth
Anth Nieuws 24 juni 2010
Leestijd: 1 minuut

“Google bezig met muziekservice”

Apple en Google zijn de laatste jaren steeds meer concurrenten van elkaar geworden. Google heeft Android, Admob en Google Tv, Apple heeft iOS, iAds en Apple Tv. Volgens bronnen binnen de muziekindustrie wordt Google binnenkort op nog meer markten een rivaal van Apple: Google zou namelijk een muziekservice willen lanceren.

Deze nieuwe dienst zou in twee fases worden ingevoerd. Allereerst lanceert Google volgens de bronnen eind dit jaar een webwinkel, het bedrijf zou hier al gesprekken over hebben gevoerd met grote platenmaatschappijen. Deze webwinkel zou geïntegreerd worden in de zoekmachine van Google zodat gebruikers bij het opzoeken van artiesten direct muziek kunnen aanschaffen en downloaden.

Vervolgens wil Google in 2011 een abonnementsdienst aanbieden waar consumenten door middel van cloud-services muziek naar hun Android-telefoon kunnen streamen. Er wordt al lang gespeculeerd dat Apple een soortgelijke dienst aan het voorbereiden is. Enkele weken geleden sloot de door Apple overgenomen streamingsdienst LaLa haar digitale deuren. Ondertussen gaan er hevige geruchten dat LaLa het veld heeft moet ruimen voor een iTunes online muziekservice.

Overigens is Google ook ambitieus over andere online initiatieven. Het bedrijf heeft namelijk vergaande plannen voor het openen van een digitale boekenwinkel. E-books zijn de laatste maanden vooral in de Verenigde Staten sterk in opkomst. Mocht Google ook deze markt betreden dan moet het concurreren met bedrijven als Barnes&Nobles, Amazon en -jawel- Apple.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
“Google bezig met muziekservice”
Sluiten