“Google bezig met muziekservice”

Door: Anth - 15 reacties

Apple en Google zijn de laatste jaren steeds meer concurrenten van elkaar geworden. Google heeft Android, Admob en Google Tv, Apple heeft iOS, iAds en Apple Tv. Volgens bronnen binnen de muziekindustrie wordt Google binnenkort op nog meer markten een rivaal van Apple: Google zou namelijk een muziekservice willen lanceren.

Deze nieuwe dienst zou in twee fases worden ingevoerd. Allereerst lanceert Google volgens de bronnen eind dit jaar een webwinkel, het bedrijf zou hier al gesprekken over hebben gevoerd met grote platenmaatschappijen. Deze webwinkel zou geĆÆntegreerd worden in de zoekmachine van Google zodat gebruikers bij het opzoeken van artiesten direct muziek kunnen aanschaffen en downloaden.

Vervolgens wil Google in 2011 een abonnementsdienst aanbieden waar consumenten door middel van cloud-services muziek naar hun Android-telefoon kunnen streamen. Er wordt al lang gespeculeerd dat Apple een soortgelijke dienst aan het voorbereiden is. Enkele weken geleden sloot de door Apple overgenomen streamingsdienst LaLa haar digitale deuren. Ondertussen gaan er hevige geruchten dat LaLa het veld heeft moet ruimen voor een iTunes online muziekservice.

Overigens is Google ook ambitieus over andere online initiatieven. Het bedrijf heeft namelijk vergaande plannen voor het openen van een digitale boekenwinkel. E-books zijn de laatste maanden vooral in de Verenigde Staten sterk in opkomst. Mocht Google ook deze markt betreden dan moet het concurreren met bedrijven als Barnes&Nobles, Amazon en -jawel- Apple.

Reacties

15 reacties
 • Profielfoto
  THX-1138

  Prima! Concurrentie is een goeie zaak.

 • Profielfoto
  Gezalfde

  Concurrentie stimuleert alleen maar de verdere en betere ontwikkeling van producten. Houden zo.

 • Profielfoto
  rdesign

  Na-apertjes. Maar, inderdaad, concurrentie is altijd leuk, vooral als het Google is, want da’s natuurlijk niet zĆ³maar iemand.. Ben benieuwd! Go Apple!

 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  Als ze slim zijn kopen ze Spotify. Makkelijk zat.

 • Profielfoto
  Rano

  @Gijs: volgens mij hebben die ook al gesprekken gehad..

 • Profielfoto
  B-mac-fan

  Ik gebruik iTunes echt een stuk minder nu ik Spotify aan het uitproberen ben. Het werkt echt heel erg goed.

  En ik denk dat Apple ook snel met zoiets moet gaan komen, voordat meer mensen het gemak van Spotify ontdekken.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Slimme jongens bij Google. Maar ik denk niet dat Google of welke andere concurrent dan ook het ijzersterke -alles in ƩƩn hand- concept van Apple kan overtreffen. Niet in gebruikersgemak en ook niet commerciƫel, qua verkoopaantallen.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Apple doet er wel goed aan snel met een audio en video streamingservice te komen

 • Profielfoto
  mrchablis

  Die streamingservice had er al mogen zijn. Dat van die verkoopaantallen durf ik overigens te betwijfelen. Er zijn nu al meer AndroĆÆd smartphones in omloop dan iPhones, globaal bekeken, dus ik denk dat Google een geduchte concurrent is op alle vlakken. Er mag ook wel wat concurrentie komen. Apple is veranderd van een klantvriendelijk bedrijf is een arrogante en dominante mogol zoals Microsoft dat vroeger was. Het “hippe” en “trendy” imago is ook wel een beetje verdwenen nu iedere puber met een iPhone, Macbook of, binnenkort, iPad rondloopt…

 • Profielfoto
  maxim22

  Google weet toch precies echt niet meer wat doen…
  Maar ja, concurrentie is altijd goed!

 • Profielfoto
  Maikelw

  Word vast net zo prachtig als Android:nerd:

 • Profielfoto
  gipsman

  Concurrentie OK.
  Maar ooit had Microsoft Apple bijna weggeconcureerd.
  Waar waren we dan gebleven?
  Concurrentie kan een stimulans zijn maar kan ook veel kapot maken.

 • Profielfoto
  Yip

  Na-apertjes.

  Wat nou?
  Er zou veel minder muziek zijn als het niet verkocht zou worden. Dus wat doet Google: muziek verkopen… duh! -_-‘

 • Profielfoto
  Neptunus

  Spotify is inderdaad echt een topprogramma. Zodra de iOS-app van Spotify klaar is waarmee d.m.v. multitasking de muziek op de achtergrond door kan spelen, wordt het op mijn iPhone een serieuze bedreiger voor iTunes! Hoeveel makkelijker is het om gewoon alle muziek die je kan bedenken paraat te hebben, in plaats van downloaden (betalen) en op je iPod synchroniseren? Bedenk dat een premiumaccount van Spotify (ā‚¬ 9,99 per maand) goedkoper is zodra je elf nieuwe liedjes per maand downloadt. Geweldig programma!

 • Profielfoto
  MB12

  Dit wordt een mislukking. #fail