Statenweg
Statenweg Nieuws 21 juni 2010
Leestijd: 1 minuut

FaceTime laat belminuten ongemoeid

iPhone 4 komt met FaceTime, ofwel videobellen via Wifi. FaceTime begint echter met een normaal telefoongesprek. Je belt iemand, drukt op de ‘FaceTime’-knop en vervolgens start een videoverbinding via internet (VoiP). FaceTime kent geen buddy list zoals in iChat, de toestellen vinden elkaar aan de hand van het telefoonnummer.

Omdat ieder gesprek via FaceTime begint met een ‘ouderwets’ telefoongesprek, rijst de vraag of deze door blijft lopen ondanks dat beeld en geluid over internet gaan. Dit zou nodig kunnen zijn als back-up, mocht de internetverbinding haperen, of voor de telefoonbedrijven om geld te kunnen innen voor een videogesprek.

Apple heeft dit weekend tegenover Business Insider laten weten dat ‘het telefoongesprek eindigt zodra een FaceTime-gesprek tot stand komt.’ VoiP via Wifi wordt betrouwbaar gevonden en een back-up is daardoor niet nodig. Goed nieuws dus! Je hoeft je geen zorgen te maken om je belminuten tijdens het videobellen.

Of FaceTime in de toekomst ook via 3G (mobiel internet) mogelijk wordt is nog onduidelijk. Steve Jobs zei tijdens zijn keynote dat Apple hierover in gesprek is met de telefoonproviders. Het is afwachten of zij daarvoor wél kosten in rekening gaan brengen. Veelvuldig gebruik van videobellen zou namelijk een flinke belasting van hun datanetwerken tot gevolg hebben, terwijl de meeste klanten nu nog over een onbeperkte databundel beschikken voor een vast bedrag per maand.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
FaceTime laat belminuten ongemoeid
Sluiten