Anth
Anth Nieuws 23 juni 2010

Elgato komt met filter tegen vuvuzela

Voetbal lijkt slechts bijzaak tijdens deze wereldkampioenschappen. Het evenement in Zuid-Afrika wordt namelijk vooral overschaduwd door de Vuvuzela, de lokale blaastoeter. Er is in de media wereldwijd natuurlijk al veel over gesproken. Sommigen noemen het lawaai maar de NOS wilde het geluid aanvankelijk niet filteren omdat het bij de cultuur van Zuid-Afrika zou horen. Ook bleek het filteren in de praktijk lastiger dan je in eerste instantie zou verwachten, de vuvuzela produceert namelijk geluid op 7 frequenties.

Mensen die de voetbalwedstrijden kijken met behulp van Elgato’s Eyetv hoeven zich binnenkort in ieder geval niet meer druk te maken over het monotone gezoem. De fabrikant heeft namelijk aangekondigd dat de nieuwe software-update die  nu te downloaden is een vuvuzelafilter bevat. Als de wereldkampioenschappen voetbal afgelopen zijn wordt de filter met een nieuwe update weer gewist. Uit vergelijkingsmateriaal dat Elgato levert blijkt dat het probleem helaas maar deels opgelost is, maar het vervelende geluid is wel degelijk enigszins gedempt.

De Eyetv is een combinatie van een tuner en software waarmee je televisie kunt kijken op je Mac en andere producten van Apple zoals de iPad en iPhone.

De video waarin de functie wordt getoond is hier te bekijken. De software-update kan hier gratis gedownload worden.
Ondergetekende wordt nog steeds niet erg vrolijk van de vuvuzelafilter en bekijkt voetbal voorlopig nog even zonder geluid.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Elgato komt met filter tegen vuvuzela
Sluiten