De toekomst van Wired Magazine op de iPad

Door: Anth - 13 reacties

Eind mei lanceerde Wired een digitale versie van Wired Magazine voor de iPad. Het digitale tijdschrift was een groot succes, in de eerste 24 uur werd de applicatie maar liefst 24.000 keer gedownload. De meningen over de nieuwe weg die Wired in leek te slaan waren verdeeld. Veel mensen waren lyrisch over het interactieve magazine dat Wired in de App Store geplaatst had, anderen zagen er nog niet ‘de toekomst van tijdschriften’ in.

Toch bestaat er nog veel onduidelijkheid over de toekomst van het digitale magazine. Zo vragen veel mensen zich af of er meer edities komen en of er in de toekomst een abonnement af te sluiten is. Door middel van een e-mail schept Wired meer duidelijkheid.

In de  e-mail die Wired momenteel stuurt staat dat ze meerdere verbeteringen willen doorvoeren in de nieuwe editie. Zo wordt geprobeerd de grootte van de applicatie terug te brengen (de eerste versie slokte maar liefst 527 mb aan opslagruimte op) en kunnen video’s ook embedded worden afgespeeld. Nu is het enkel mogelijk de video’s in fullscreen te bekijken.
Ook maakt Wired duidelijk dat ze in de herfst met abonnementsvormen komen, waaronder de mogelijkheid een gebundeld abonnement te nemen op de digitale en de printversie van Wired Magazine.

Ook de prijsstelling is voor velen nog een obstakel, in de Verenigde Staten betalen consumenten voor zowel de geprinte als de digitale versie 5 dollar. De huidige app krijgt een upgrade waardoor gebruikers gewaarschuwd worden als er een nieuw magazine uit is, waarna deze in de applicatie zelf kan worden aangeschaft. Voor iedereen die de eerste editie van het magazine op de iPad heeft aangeschaft kosten toekomstige tijdschriften nog maar 4 dollar.
Wired Magazine is voor €3,99 te koop in de App Store.

Ben jij tevreden met de huidige digitale versie van Wired Magazine?

Met dank aan de tipgever.

Reacties

13 reacties
 • Profielfoto
  Steph

  Kijk, hiervoor is de iPad nou bedoeld. Dit weer een grote vooruit gang na de boekdrukkunst:)

 • Profielfoto
  error

  Ik heb zowel de print als de iPad editie van de meest recente uitgave… Hoe spectaculair het iPad magazine er ook op het eerste gezicht uitziet, geef ik toch de voorkeur aan de papieren editie.

  Qua vormgeving is het iPad magazine prachtig, maar dat is te verwachten van een Wired uitgave. Als je het echt gaat lezen is het minder prettig. Tekst in meerdere kolommen werkt op papier prima, maar op scherm niet in alle gevallen.

  Ook heb je geen idee of een artikel/advertentie bestaat uit 1 pagina of meerdere subpagina’s (boven elkaar). Er ontbreekt een heldere visuele aanduiding hiervoor.

  Een ander probleem is dat het blad bestaat uit een grote stapel PNG bestanden (via enkle tools van Adobe gegenereerd uit een InDesign bestand). Pixels dus. Hierdoor is bijvoorbeeld zoeken of tekst selecteren/vergroten niet mogelijk is. Ook het bookmarken van artikelen is niet mogelijk.

  Conclusie: door de iPad editie heb ik alleen zitten swipen. Beetje op de video’s klikken of op de ‘interactieve’ knopjes bij sommige artikelen. Switchen tussen portraid en landscape is ook geinig: elke pagina (incl. advertenties) is tweemaal ontworpen. Ziet er spectaculair uit hoor!

  Echter: lezen heb ik in de papieren versie zitten doen.

  Benieuwd wat Wired met alle kritiek gaat doen en kijk dus uit naar de volgende versie. Die prijs mag wel naar beneden…

 • Profielfoto
  Maikelw

  Zo hoort het inderdaad. Als ik zo bijvoorbeeld de MacFan en de iCreate kan lezen: Helemaal geweldig!

 • Profielfoto
  Spongebob

  eye candy

 • Profielfoto
  Bor

  Ik vind het nog steeds jammer dat Wired in Nederland zo duur is.. Het is een geweldig blad maar hier betaal je twee tot vier keer meer afhankelijk van waar je het koopt.

 • Profielfoto
  dijkie

  Die trailer geeft me wel hoop voor de toekomst van de ipad.
  Ik ga hem nu nog niet kopen, wacht sowieso tot versie 2/3 maar het geeft wel aan dat het de toekomst is net zoals de iphone.

 • Profielfoto
  brinkey

  Ik vind het nog steeds jammer dat Wired in Nederland zo duur is.. Het is een geweldig blad maar hier betaal je twee tot vier keer meer afhankelijk van waar je het koopt.

  Dan neem je toch een abonnement? 70 dollar voor een jaar. Dat heb je er zo uit.

 • Profielfoto
  Absrnd

  Ik denk dat vele Uitgevers nog hun draai moeten vinden, en uit proberen wat het beste werkt op de iPad, er zal in het begin fouten worden gemaakt, en het is aan ons om aan te geven wat we wel en niet leuk vinden.

  ik koop diverse Magazines puur om te kijken wat ze gedaan hebben met de digitale uitgave, en door mijn aankoop de uitgevers laten zien dat er een markt voor is.

  voor mijn gevoel is dit de toekomst, de analoge versie zal er nog lang blijven, maar de mogelijkheden voor de digitale zijn wel heel breed.

 • Profielfoto
  eelcomaljaars

  Voor mij zijn er 2 zaken die er voor kunnen zorgen dat ik de iPad snel ga halen :
  – veel uitgevers die voor redelijke prijzen NL content leveren
  – fatsoenlijke streaming van recente films.

  Doe me 1 van die of beide en ik kom met mijn pinpas zwaaien aan de balie. apps zijn verder leuk, maar ik heb al een iPhone dus ben voorzien. Wat wired probeert te doen lijkt me een goede manier om te overleven. ben benieuwd waar het toe leidt:-)

 • Profielfoto
  Yip

  @syncaddict: De iPad is nog niet eens verkrijgbaar in NL en je wil al NL content, niet bepaald logisch.

 • Profielfoto
  error

  Nou, syncaddict, dat met die films gaat nog jaaaren duren hier. De filmindustrie in de EU laat liever mensen films op schijfjes kopen en met veel tijdrovende handelingen een digitale kopie maken voor hun gadgets… of illegaal downloaden dan een goed legaal digitaal alternatief te bieden.

  Ik keek gisteren nog even in de US iTunes Store… en dan zie je maar weer eens hoe leeg die NL buurtwinkel is. Geen films (huur/koop), geen boeken van levende schrijvers…

 • Profielfoto
  Cenobyte

  Ik denk dat Wired te ver is doorgeslagen. Als ik het zo hoor gebruikt men geen tekst maar afbeeldingen voor de tekstblokken? Da’s niet alleen onhandig voor zoeken e.d., maar slokt ook kostbaar geheugen op. Niet slim. Persoonlijk zou ik Adobe en hun InDesign buiten trappen (als het daaraan ligt) en zelf iets maken wat meer op HTML5 is geënt.

 • Profielfoto
  eelcomaljaars

  Tja dat met die films was ik al bang voor. Ik snap ook echt niet dat je in Europa Apple TV kan kopen :-/ Heel erg jammer want ik ben echt bereid om eurootjes te storten aan diegene die me iets fatsoenlijks levert. En Apple is wel het bedrijf wat me de juiste gebruikerservaring kan leveren. Jammer dat het verenigd europa het nog niet makkelijk maakt om dit soort dingen in 1 klap te regelen voor een bedrijf als Apple.

  Tot die tijd is de Piratebay mijn vriend denk ik :'(

  Las wel dat ergens dat Sanoma plannen heeft (uitgever bladen), ben erg benieuwd hoe dat eruit gaat zien en welke titels we dan kunnen kopen. Een echte digitale NRC Next zou ik ook wel voor gaan denk ik.

  Ik geloof echt dat dit apparaat niet los gezien kan worden van de diensten. Alleen het stuk hardware zou bij mij na een paar weken strelen en kwijlen denk ik toch ongebruikt in de hoek komen te liggen. Vandaar dat ik maar even afwacht tot er echt content is. Dit apparaat is volgens mij wel deel van de toekomst, weet alleeen nog niet wanneer ie echt begint:)