Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 30 juni 2010

“Apple richt pijlen op Televisie-industrie”

De afgelopen tijd is Apple flink losgegaan in het aankopen van ondernemingen in nieuwe bedrijfstakken. Van computerchips tot streaming muziekdiensten, advertentieplatforms en omgeving-gerelateerde zoekmachines. Met meer dan 40 miljard dollar in contanten kan Apple zijn expansiedrift makkelijk financieren.

Business Insider denkt dan ook dat Apple’s koopjesjacht nog lang niet ten einde is. Het bedrijf zou zelfs van plan zijn 1 miljard dollar uit te geven om voet aan de grond te krijgen in de televisie-industrie. Dit project zou geleid worden door Adrian Perica, een voormalig bankier die recent in dienst gekomen is bij Apple.

De geruchten dat Apple een grotere speler wil worden in de televisiewereld zijn er al jaren. Recent nog werd beweerd dat een nieuwe, cloud-based versie van de Apple TV aanstaande zou zijn, gebaseerd op iOS 4. Recent zei Apple CEO Steve Jobs nog in een interview dat het computerbedrijven niet zomaar lukt om voet aan de grond te krijgen in de televisiewereld. Omdat mensen niet bereid zouden zijn veel geld te betalen voor een set top box is een compleet nieuwe strategie nodig om geld te kunnen verdienen in die markt. Wellicht dat een goedkope Apple TV in combinatie met deals met Studio’s en omroepen de markt kunnen openbreken. Het zal echter moeten blijken of een investering van 1 miljard daar wel genoeg voor is.

Reageer op artikel:
“Apple richt pijlen op Televisie-industrie”
Sluiten