Anth
Anth Nieuws 1 juni 2010
Leestijd: 1 minuut

“Apple gaat medewerkers Foxconn meer betalen”

De afgelopen weken is het bedrijf Foxconn, dat onder andere producten voor Apple fabriceert, vaak negatief in het nieuws gekomen. De werkomstandigheden in de fabrieken van Foxconn zouden slecht zijn met als gevolg de zelfmoord van tenminste 10 werknemers. Analisten merkten toen al op dat het zelfmoordpercentage in de fabrieken van Foxconn in China lager ligt dan het landelijk gemiddelde. Toch gaf Apple vorige week aan de zaak te onderzoeken en de gezondheid van de fabrieksarbeiders hoog in het vaandel te hebben staan.

De website Gizmodo heeft nu een gerucht gepubliceerd waaruit blijkt dat Apple van plan is de werknemers mee te laten delen in de winst op producten. Zo zouden werknemers die iPhones fabriceren zo’n 1 á 2% van de winst van een iPhone ontvangen. Hiermee hoopt Apple de salarissen van de fabrieksarbeiders wat omhoog te stuwen en zo ook het moraal onder de werknemers op te krikken. Werknemers die in de fabrieken van Foxconn werken  moeten het nu doen met een maandelijks salaris van omgerekend zo’n 130 dollar. Foxconn maakt niet alleen producten voor Apple, ook HP en Dell laten hun computers door Foxconn in elkaar zetten.
Is het eigenlijk wel aan Apple om zich met de bedrijfsvoering van Foxconn te bemoeien?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
“Apple gaat medewerkers Foxconn meer betalen”
Sluiten