WWDC 2010 binnen acht dagen uitverkocht

Door: Anth - 8 reacties

Vorige week kondigde Apple aan dat de Worldwide Developers Conference dit jaar plaats zal vinden van 7 tot en met 11 juni. Vandaag heeft Apple laten weten dat er geen tickets meer voor het evenement in San Francisco beschikbaar zijn. Na acht dagen is het evenement volledig uitverkocht. Het is niet de eerste keer dat alle kaarten verkocht worden, sinds 2008 zit het evenement elk jaar compleet vol.

Iedereen verwacht dat Apple tijdens het evenement de nieuwe iPhone zal presenteren. Ook de rest van de conferentie zal vooral in het teken staan van de mobiele besturingssystemen van Apple. Zo zullen er workshops en lezingen kunnen worden bijgewoond over het programmeren van applicaties voor de iPhone en iPad. Daarnaast worden de Apple designawards dit jaar weer uitgereikt aan de best ontworpen iPhone- en iPad-apps.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  BigAL

  Hoeveel kaartjes waren er eigenlijk in de verkoop? Weet iemand dat?

 • Profielfoto
  Anth

  volgens Wikipedia:

  The number of attendees usually varies between 2,000 to 4,200 developers; however, during WWDC 2007, Steve Jobs noted that there were over 5,000 attendees.

  Kaartjes zijn een slordige 1600 dollar..

 • Profielfoto
  ctxppc

  Apple wordt gevaarlijk.

  volgens Wikipedia:

  The number of attendees usually varies between 2,000 to 4,200 developers; however, during WWDC 2007, Steve Jobs noted that there were over 5,000 attendees.

  Kaartjes zijn een slordige 1600 dollar.

  Een kleine (slordige) berekening: $ 1.600 maal 5.000 leden = $ 800.000 (€ 600.000). Ik ben zeer zeker dat ze het hele gebouw (incl. computers en labs) probleemloos kunnen afbetalen.:evil:

 • Profielfoto
  yinjan

  @ctxppc
  Niet alleen het hele gebouw, maar de hele “app universe”. Voor een luttele 1.600 dollar zit je toch maar mooi in het centrum ervan…

 • Profielfoto
  The - DDD

  Psst…

  @ctxppc:
  Je vergeet een nul. Geen 800.000 maar 8.000.000. Naast die 5000 man loopt er ook nog even 1000 man van Apple rond.

  Een conferentie van het formaat van WWDC oganiseren kost makkelijk meer dan 8 miljoen.

  Een kleine indicatie, een Software engineer bij Apple verdient makkelijk een ton per jaar. Salarissen zijn in de VS iets anders dan in Europa namelijk. Dat is een kleine 2000 dollar per week per ontwikkelaar. Dat keer 1000 engineers maakt 2 miljoen alleen al aan salaris kosten voor personeel wat geen ene drol aan de uitvoering van het congress bijdraagt anders dan wat praatjes en presentaties.

  Ik kan zo nog wel even doorgaan, maar je onderschat werkelijk waar wat zoiets organiseren kost.:) Ok ze krijgen nog wel wat geld binnen omdat bedrijven ook dik moeten lappen om op de WWDC een standje te mogen hebben. Maar ik denk dat Apple er in de boekhouding erg weinig harde cash overhoud aan de WWDC.

 • Profielfoto
  Thomash

  Net zo snel als Lowlands:P

 • Profielfoto
  KingChaos

  Ga ik toch liever naar Lowlands:P

 • Profielfoto
  Лукас

  San Francisco is DUUR. Leven, werken en dus ook conferences. Daar wordt misschien nog meer op de centen gelet dan hier in NL.