Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 14 mei 2010

Undercover 4 voor Mac, iPhone en iPad

We schreven een paar jaar geleden al over Undercover, de software van het Belgische bedrijf Orbicule die helpt bij het terugvinden van je Mac wanneer deze gestolen is. Sinds een jaar vindt Undercover ook je iPhone terug en nu natuurlijk ook je iPad. Maar de concurrentie heeft in de tussentijd ook niet stil gezeten. Apple biedt Find my iPhone aan als onderdeel van MobileMe en er is het gratis programma Prey.

Orbicule zegt dat een beetje concurrentie ze scherp houdt. Niet gek dus dat ze kortgeleden Undercover 4 hebben gelanceerd met een aantal nieuwe functies die het terugvinden van je dierbare Apple goodies nog makkelijker moet maken. Nieuw is dat UndercoverCenter, de website die werd geïntroduceerd voor de iPhone-versie van Undercover, nu ook Macs ondersteunt. De website lijkt op Find My iPhone, waarbij je op een kaart ziet waar je Mac,  iPhone, iPad of iPod touch voor het laatst verbinding heeft gehad met internet. Je kunt ook screenshots en camerabeelden van de iSight bekijken die de Mac automatisch doorstuurt.

Deze gegevens en een connectie-log kun je met een druk op de knop als zip-bestand downloaden, om vervolgens aan de politie te overhandigen. Mocht je geen vertrouwen hebben in het op deze manier terugkrijgen van je Mac, dan kun je nog overstappen op plan B: het volledig locken van je Mac op afstand en het weergeven van een instelbare tekst op het scherm. Daarnaast vertelt synthesizerstem Alex iedereen in de omgeving van de Mac dat de computer gestolen is.

Undercover 4 is een gratis upgrade voor geregistreerde gebruikers en kost voor nieuwe gebruikers 42,- euro voor 1 Mac, 51,- euro tot 5 Macs en 213,- euro tot 25 Macs. Studenten krijgen 8,- euro korting op de 1 Mac-versie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Undercover 4 voor Mac, iPhone en iPad
Sluiten