Toekomstige iPhones kunnen wellicht hartslag meten.

Door: Anth - 13 reacties

Op de website Patently Apple is vandaag een opmerkelijke patentaanvraag van Apple verschenen. De aanvraag beschrijft namelijk de toevoeging van een hartslagsensor in de toekomstige iPhones. Deze sensor zou bij het oppakken van het toestel gelijk kunnen bepalen of de eigenaar het toestel in z’n handen heeft. Deze metingen zouden bijvoorbeeld gerealiseerd kunnen worden door metalen oppervlaktes aan de buitenkant van het toestel.

Het patent beschrijft een functie die unieke eigenschappen van de hartslag van een persoon kan opslaan en herkennen, zodat de telefoon weet wanneer de eigenaar het toestel vast heeft. Ook zou de functie kunnen dienen als toegangscode voor het regelen van persoonlijke dingen zoals bankzaken.
In de patentaanvraag wordt ook verwezen naar een al eerder aangevraagd patent van Apple. Dit patent beschrijft een functie waarbij een iPhone de stemming van de gebruiker kon meten en aan de hand van die resultaten bepaalde muziek voorschotelde.

“For example, the electronic device can identify media having beats per minute or other characteristics that are associated with or related to a user’s cardiac signal or heart rate, and play back the identified media,” the application reads. “As another example, the media provided can have beats per minute faster or slower than the user’s current heart rate to direct the user to work harder (e.g., during a workout) or to cool or calm the user down (e.g., at the end of a workout).”

De muziek die het toestel voorstelt zou je bijvoorbeeld aan kunnen sporen om harder te sporten tijdens een trainingssessie.
De patentaanvraag betekent echter niet dat het zeker is dat iPhones in de toekomst met deze functie worden uitgerust. Apple vraagt wel vaker patenten aan waar uiteindelijk niets mee gebeurt.

Reacties

13 reacties
 • Profielfoto
  yinjan

  Nu nog een patent voor de spirituele gezondheid…

 • Profielfoto
  RobinH

  Zeker wel leuk en slim bedacht! Het is alleen de vraag of het er ooit van gaat komen. Maar dat zal vast wel een keer, aangezien er ieder jaar weer iets nieuws van ze wordt verwacht.:)

 • Profielfoto
  spacefreek

  Denk niet dat hier ooit iets mee gedaan gaat worden

 • Profielfoto
  Ouistiti

  Onzin

 • Profielfoto
  Robbylator

  Onzin? Denk aan een samenwerking met Nike! Hartslagmeting bij het lopen of fietsen.

 • Profielfoto
  PowerMac

  Inderdaad, niet voor niets tijdje terug een human interface iemand aangenomen. In samenwerking met de Nike+ kan dit goede zaken opleveren.

 • Profielfoto
  PowerMac

  Las dit zojuist op AI: “Great. So when I’m having a heart attack I can’t call 911.”:D

 • Profielfoto
  PowerMac

  “maybe it senses you are having a heart attack and phones for you…”

 • Profielfoto
  Siri

  Ik weet nog dat ze zo’n patent hadden aangevraagd dat je met je iSight kon inloggen, dat als je achter je Mac ging zitten, dat ‘ie je gezicht zag, en dat ‘ie meteen zou inloggen op de gebruiker die achter de computer zit.

 • Profielfoto
  BigAL

  @powermac: 1e opmerking: het zou zo maar eens kunnen kloppen, een hartslag wordt namelijk gemeten met die zogenaamde spike die je op de foto ziet. En die veranderen bij een hartaanval.
  2e opmerking: hoewel de iPhone veel kan, kan hij dit niet, want voor het vaststellen van een hartaanval heb je een ecg met meerdere afleidingen op het lichaam nodig nodig. Een verandering van een enkele afleiding zoals deze is volledig onbetrouwbaar.

  Daarnaast denk ik dat de iPhone nog meer moeite zal hebben met mensen met een pacemaker.

 • Profielfoto
  Ikreisrond

  Handig, mountainbiken of skaten met de iPhone constant in je hand…!!!

  Ik denk dat Apple het wél juist heeft: op het moment dát je ‘m in je hand hebt, (dus gewoonlijk niet tijdens sporten) zou het muziek kunnen afspelen afhankelijk van de mood.

  Al wil de één juist opgehitst worden in een dipje, en de ander speelt dan liever rustige muziek. Ben benieuwd hoe ze dát gaan oplossen…:cool:

 • Profielfoto
  BigAL

  de hartslag als maat voor je mood… het moet niet veel gekker worden. Dan maakt elektrische weerstand beduidend meer kans, hoewel die kans alsnog uitermate klein is

 • Profielfoto
  Koning Frank

  wtf