Anth
Anth Nieuws 3 mei 2010

Tabletontwikkelaars gooien het bijltje er bij neer.

Dat de iPad een daverend succes is zullen maar weinig mensen durven te ontkennen. Het was dan ook niet verwonderlijk dat meer ontwikkelaars aankondigden met een Tablet te komen. De meest bekende potentiële concurrent van de iPad is de Microsoft Courier. Hoewel het apparaat nooit officieel is aangekondigd staan er op internet meerdere filmpjes die conceptontwerpen van de Courier tonen. Vorige week werd echter bekend dat Microsoft heeft besloten het project niet langer te zullen ontwikkelen. Vrij opvallend, als je bedenkt dat het apparaat door veel fans werd binnengehaald als ‘dé iPadkiller’. Maar wat heeft de Courier uiteindelijk de kop gekost? Kwam het door het  succes van de iPad of bleek Windows 7 toch niet zo’n geschikt besturingssysteem? Computergigant Hewlett-Packard was in ieder geval niet tevreden met Windows 7 op hun ‘HP Slate‘. Deze tablet zou later dit jaar het levenslicht zien maar ook dit project is voorlopig in de ijskast gezet. De HP Slate zou draaien op Windows 7, maar dit besturingssysteem zou de batterij van het apparaat in vijf uur volledig leeg trekken.
Maar hoe komt het dat de iPad wel zo succesvol is? Komt het door de zorgvuldig opgebouwde hype rond het apparaat, de media-aandacht of door het gebruiksgemak? Hebben Microsoft en HP zich niet teveel gericht op de technologische factoren van hun tablets in plaats van de gebruiksvriendelijkheid van de apparaten?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tabletontwikkelaars gooien het bijltje er bij neer.
Sluiten