T-Mobile nu met microsim maar zonder iPhone 3G

15 reacties

T-Mobile heeft gisteren middels een persbericht laten weten dat de provider vanaf 28 mei microsimkaarten aan zal gaan bieden. Klanten die interesse hebben in deze kleinere kaarten kunnen vanaf deze datum terecht in de T-Mobile Shops. Verwacht wordt dat steeds meer apparaten gebruik gaan maken van het nieuwe formaat. Zo is de microsimkaart al benodigd in de iPad 3G en ook de nieuwe iPhone zou van het formaat gebruik gaan maken. Voor klanten die gebruik willen maken van de microsim in een device waar het oude formaat in past zijn adapters beschikbaar.

Daarnaast tipte MaikelW ons dat de iPhone 3G stilletjes uit de online T-Mobile shop verdwenen is. Het oude model was nog verkrijgbaar naast de iPhone 3Gs met een opslagruimte van 8 GB. Ook navraag bij de T-mobile klantenservice leert ons dat de iPhone 3G inderdaad niet meer te bestellen is. Het verdwijnen van de voorganger van de iPhone 3Gs komt zo’n drie weken voor de verwachte aankondiging van de iPhone 4G/HD. De iPhone 3Gs is nog wel zonder problemen te bestellen in alle varianten.

KPN en Vodafone hadden al eerder aangekondigd dat ook zij microsimkaarten zullen gaan leveren. Wanneer deze providers dit gaan doen is echter nog niet bekend.

Reacties

15 reacties
 • Profielfoto
  iekozz

  Dit is puur de voorbereiding voor de iPhone 4G/HD. Maar wat nu als je een 3G hebt, en die gaat stuk? Krijg je dan een 3GS van T-Mobile?

 • Profielfoto
  Steph

  Begrijp ik het goed dat je je huidige (grote) simkaart kan omruilen voor een microsimkaart. En dat een adaptertje bij kan krijgen als je een device hebt waar een grote in moet?

  Dat zou wel mooi zijn. Want dan zou ik alvast een nieuw abonnement (met de nieuwe iPhone) kunnen afsluiten en laten ingaan als mijn huidige abonnement afloopt (in september). In dat geval zou ik dan met mijn huidige abonnement de nieuwe iPhone kunnen gebruiken, aangezien ik dan in het bezit ben van een microsimkaart.

  Snap?!:)

 • Profielfoto
  Chantal C.

  Levert Vodafone al microsimkaarten?

 • Profielfoto
  petrakev

  Hoe zit het eigenlijk als de iPhone 4G/HD ook een MicroSIm heeft. Kan je dan je dan ook de SIM gebruiken voor de iPad? Alhoewel op-en-neer gaan van de simkaart niet handig is, denk ik dat het voor sommige een aantrekkelijkere optie kan zijn dan 2 abonnementen.

 • Profielfoto
  Anth

  @Chantal
  Ja ook zij zullen dit gaan doen. Goed punt, heb het toegevoegd aan het artikel!

 • Profielfoto
  Chantal C.

  @Anth thanks. Ga over 2 weken over van T-mobile naar Vodafone met iPhone 3G. Wacht op een nieuwe iPhone.

 • Profielfoto
  Chantal C.

  Ik lees trouwens net dat Vodafone UK sinds begin deze maand al microsimkaarten levert.

 • Profielfoto
  florisappelaar

  hatse gelijk je in iPad 3g proppen:)

 • Profielfoto
  spacefreek

  @petrakev, dat zou in principe moeten kunnen ja..

 • Profielfoto
  PowerMacje

  Ghehe, heb 2 weken geleden mijn 3G binnen gekregen van T-Mobile:lol:
  Niet het nieuwste model, maar met een fikse korting en een abbonement wat ik wél kan betalen:yum:

 • Profielfoto
  denn915

  Hoe zit het eigenlijk als de iPhone 4G/HD ook een MicroSIm heeft. Kan je dan je dan ook de SIM gebruiken voor de iPad? Alhoewel op-en-neer gaan van de simkaart niet handig is, denk ik dat het voor sommige een aantrekkelijkere optie kan zijn dan 2 abonnementen.

  Het is ook mogelijk (in ieder geval t mobile) een bij 1 abbonement 2 sim kaartjes te krijgen.

 • Profielfoto
  eiskoud

  Hoe zit het eigenlijk als de iPhone 4G/HD ook een MicroSIm heeft. Kan je dan je dan ook de SIM gebruiken voor de iPad? Alhoewel op-en-neer gaan van de simkaart niet handig is, denk ik dat het voor sommige een aantrekkelijkere optie kan zijn dan 2 abonnementen.

  Het is ook mogelijk (in ieder geval t mobile) een bij 1 abbonement 2 sim kaartjes te krijgen.

  klopt helemaa.. een collega heeft ook een iphone en daarbij een duo sim aangevraagd (2e sim kaart) en die zit in een 3g usb modem in z’n laptop.. hij gebruikt het al dik een jaar en nooit problemen mee (als je niet wilt bellen en internetten tegelijk..) maar hij hoeft niet te switchen

 • Profielfoto
  Ezra

  Wat zijn de voor- en nadelen van zo’n nieuwe microsimkaart?

 • Profielfoto
  appleholic

  Ook navraag bij de T-mobile klantenservice leert ons dat de iPhone 3G inderdaad niet meer te bestellen is.

  Fijn. Daarom duurt mijn reparatie zolang. Mijn 3G ligt al zeven weken bij Pro-Assist. Zou ik nu een 3GS krijgen:razz:

 • Profielfoto
  Joe Speedboot

  http://gizmodo.com/5545620/another-purported-white-iphone-4g-case-spotted-somewhere

  dit kan toch niet? een witte Iphone ook nog uitgelekt?
  ik blijf er bij. dit is niet het Design wat Apple zou gebruiken. vooral die witte niet.