Statenweg
Statenweg Nieuws 19 mei 2010

Steve Jobs loopt $10 miljard mis

Als CEO van Apple ontving Steve Jobs rond de eeuwwisseling een pakket callopties, die snel in waarde toenemen zodra het aandeel van het bedrijf boven een bepaalde koers raakt. Door het barsten van de internetzeepbel daalde de beurswaarde van Apple echter flink en leek een herstel naar het niveau waarop de opties geld opbrachten ver weg. Hierdoor besloot Jobs in 2003 gebruik te maken van een regeling binnen zijn bedrijf om de opties in te wisselen voor een handjevol aandelen.

Het liep echter allemaal anders dan Jobs had voorzien. Apple vond opnieuw de weg naar succes met de introductie van producten als de iPod en iPhone. Als gevolg daarvan ging de beurswaarde van Apple door het dak. De aandelen van Steve zijn nu ruim 2,5 miljard dollar waard. Had hij zijn opties niet ingeruild, dan zouden deze nu een waarde hebben van $12,8 miljard. Een verschil van ruim $10 miljard…

Natuurlijk behoort Steve ondanks deze onhandige transactie nog altijd tot de meest welvarende personen ter wereld. En zeg nou eerlijk, zou hij niet gelukkiger zijn nu hij ziet dat Apple onder zijn leiding is geworden wat het vandaag de dag is?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Steve Jobs loopt $10 miljard mis
Sluiten