Anth
Anth Nieuws 12 mei 2010
Leestijd: 1 minuut

Steam klaargestoomd voor Mac

Vandaag is een mooie dag voor veel liefhebbers van gaming op de Mac. Gamenetwerk Steam wordt vandaag namelijk geïntroduceerd op de Mac en verwacht wordt dat Steam hoge ogen gaat gooien.

Voor wie niet bekend is met het systeem, Steam is een distributienetwerk voor de meest uiteenlopende games. Via het Steam Network kunnen computerspellen gekocht en gedownload worden. Inmiddels zijn er ruim 1.100 games beschikbaar via Steam en elke week worden er nieuwe titels aan de collectie toegevoegd. Steam is niet de kleinste, in januari van dit jaar verwelkomde het netwerk de 25 miljoenste actieve bezoeker. Lange tijd was het netwerk alleen maar geschikt voor computers waar Windows op draaide, begin maart verschenen echter afbeeldingen op  internet die een komst naar de Mac aankondigden. En nu, twee maanden later, is het zover. De introductie van een netwerk voor de Mac lijkt misschien niet bijzonder maar Steam zou wel eens een enorme boost kunnen geven aan het aantal gamers op het besturingssysteem van Apple.

Bij de lancering van Steam voor Mac zullen meerdere spellen beschikbaar zijn. Onder andere ‘Portal’ van Valve en het door reviewers goed ontvangen ‘Torchlight’ zullen vanaf 12 mei te downloaden zijn voor de Mac. Daarnaast zullen nieuwe spellen die omgezet worden naar Mac op woensdagen in de Steam Store verschijnen.

Veel gamers met een Mac maakten voorheen gebruik van Bootcamp om toch te kunnen werken met Steam. Steam heeft bekend gemaakt dat deze gebruikers spellen die op Windows zijn aangeschaft ook kunnen gebruiken op de Mac-versie van Steam. Hierbij moet wel opgemerkt worden dat niet alle spellen direct voor Mac beschikbaar komen en het dus enige tijd kan duren voordat je op beide systemen van je aangeschafte spellen kunt genieten.
[Update] Steam is inmiddels hier te downloaden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Steam klaargestoomd voor Mac
Sluiten