Statenweg
Statenweg Nieuws 29 mei 2010

[Update] Skype op de iPhone voegt bellen via 3G toe

De langverwachte versie 2.0 van Skype voor de iPhone maakt het mogelijk om onderweg te bellen en gebeld te worden via het mobiele datanetwerk 3G. Dit kon eerder al via Wifi.

Door deze mogelijkheid ben je niet meer uitsluitend aangewezen op je belminuten van de mobiele provider om telefoongesprekken te voeren. Met Skype is het namelijk (tegen een vergoeding) eveneens mogelijk om vaste- en mobiele nummers te bellen. Andere Skype-gebruikers bel je gratis.

Aan het bellen via 3G kleeft echter ook een nadeel: na augustus zal Skype hiervoor een vergoeding gaan vragen. Ook moet je rekening houden met eventuele datakosten van je provider (iPhone-klanten van T-Mobile in Nederland hebben een onbeperkt data-abonnement).

Gebeld worden is nu nog een beetje onhandig, omdat de app open moet staan om gesprekken te kunnen ontvangen. Met de komst van iPhone OS 4.0 deze zomer, dat over een vorm van multi-tasking beschikt, verdwijnt deze beperking.

Skype 2.0 voor de iPhone heeft eveneens een verbeterde audiokwaliteit (bijna cd-kwaliteit). Ook zou de nieuwe versie wat sneller in gebruik zijn.

[Update] Op de blog van Skype staat inmiddels dat bellen via Skype met de iPhone gratis is tot eind 2010.

Download Skype in de App Store (gratis).

Reageer op artikel:
[Update] Skype op de iPhone voegt bellen via 3G toe
Sluiten