Anth
Anth Nieuws 17 mei 2010

Orden je bezittingen met Compartments

We hebben tegenwoordig steeds meer waardevolle spullen in onze huizen. Deze spullen kunnen onverhoopt verloren gaan bij een inbraak of brand. De meeste mensen zijn voor deze ongemakken verzekerd maar hoe bewijs je dat de verloren spullen ook daadwerkelijk in je huis stonden? Om gesteggel hierover te voorkomen raden verzekeringsmaatschappijen aan een inventarisatielijst op te stellen inclusief foto’s en bonnetjes. Dit kan natuurlijk veel makkelijk, of zoals Apple zou zeggen: ‘There’s an app for that’. Met Compartments van LittleFin kan je namelijk eenvoudig al je bezittingen ordenen in een database.

Het programma is zeer makkelijk in gebruik. Na installatie kan je beginnen met het toevoegen van locaties. Dit kan van alles zijn. Denk bijvoorbeeld aan een kantoor, een huiskamer, slaapkamer of keuken. Maar als je bij wilt houden wat er in je kluis zit kan je ook dit als locatie toevoegen. Nadat je de locaties hebt ingedeeld is het tijd om producten toe te voegen. Dit kan variëren van elektronische apparaten tot productcodes van bijvoorbeeld softwarepakketten of belangrijke documenten. Bij het invoeren van de producten kan ook een waarde vermeld worden, evenals een registratiecode en foto’s. Compartments stelt je ook in staat je producten te taggen zodat ze makkelijk terug te vinden zijn.

Het kan natuurlijk gebeuren dat ook je computer bij een brand of inbraak verloren gaat. Daarom is het mogelijk je Compartments-database op te slaan met behulp van Mobile Me en Dropbox. Compartments kan ook eenvoudig een verzekeringsrapport van de verdwenen spullen voor je maken zodat dit direct aan de verzekeringsmaatschappij overhandigd kan worden.

Nieuwsgierig geworden? Een licentie voor Compartments kost tijdelijk $19,95 en is hier te koop. Daarnaast is de licentie geldig voor alle computers in je gezin.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Orden je bezittingen met Compartments
Sluiten