Ook Google komt met e-books

Door: Siebren Verhoef - 17 reacties

Google komt dit jaar met een nieuwe dienst voor de verkoop van e-books. Het bedrijf gaat hiermee de strijd aan met onder andere Amazon en Apple. De nieuwe e-bookwinkel, die Google Editions gaat heten, zou al in juni of juli van dit jaar gelanceerd moeten worden.

De e-books zijn niet te lezen op één specifiek apparaat, maar op elk apparaat met een internetverbinding, dus ook op de iPad. Google Editions zal beschikbaar zijn via verschillende websites. Ook uitgeverijen krijgen de mogelijkheid om boeken aan te bieden op hun eigen website.

Apple biedt in Amerika met de iBookstore al langer e-books aan voor de iPad. Inmiddels zijn er in deze store al 1,5 miljoen titels gedownload. Eerder bleek al dat Google het plan heeft om in de toekomst een tablet-apparaat uit te brengen dat rechtstreeks met de iPad moet concurreren.

Reacties

17 reacties
 • Profielfoto
  spacefreek

  Wat is er nou nog niet van Google, wat Apple wel doet, of andersom.. Tja op computers na, maar Google kiest zoals Micro$oft enkel voor het besturingssysteem.. ’t worden echt 2 vrij identieke bedrijven onderhand..

 • Profielfoto
  wout-l

  ze kunnen echt niks zelf verzinnen eerst dat buzz en nu dit weer

 • Profielfoto
  sally

  Ja, Google is geworden wat het is omdat ze niets zelf kunnen verzinnen……..

 • Profielfoto
  THX-1138

  Ach, Apple heeft de GUI ook niet zelf verzonnen. Wat is daar mis mee? Het feit dat al die bedrijven elkaar de loef af proberen te steken is alleen maar in het voordeel van ons, de consument.

 • Profielfoto
  Dick de Roos

  Dat ze boeken gaan verkopen kan ik nog bevatten, maar de reden om ook weer een tablet uit te moeten brengen ontgaat mij.

 • Profielfoto
  Waffle ಠ_ಠ

  Steekt Google z’n neus nu ook al hier in? Langzamerhand wordt Google een beetje vervelend vind ik…:slant:

 • Profielfoto
  aardbeiensiroop

  Ik vind ook dat Google een beetje vervelend word, dit is gewoon puur Apple sarren.

 • Profielfoto
  yinjan

  Beter goed gejat dan slecht verzonnen..

 • Profielfoto
  tim.prove

  Ach, laat ze lekker gaan.
  Het zijn beide prima bedrijven met een aantal zeer goede producten/diensten.:lol:

 • Profielfoto
  BigAL

  Google is nal heel lang bezig met electronische versies van boeken, zoals ze bijvoorbeeld al die oude boeken op electronisch formaat hebben gezet en een grote deal met de boekensector hebben gemaakt. Dit speelt toch al enkele jaren. Om nou te zeggen dat ze Apple sarren en apple het eerste was met dit soort initiatieven (iemand toevallig van Amazon en de Kindle gehoord?), is een wat flagrante verdraaiing van de werkelijkheid

 • Profielfoto
  Koetjesreep

  Concurrentie is goed! De meeste mensen met een Apple bril hier. Apple aapt ook genoeg na zoals de GUI.

 • Profielfoto
  Sanderman1992

  Laat ze maar lekker doen wat ze willen. Ik gebruik het toch niet (denk ik), en een beetje concurrentie is nooit slecht! Het zou ook wel leuk zijn als Google ook nog de hardware ingaat!

 • Profielfoto
  Petje

  Google wordt veel te machtig op het web, dus het wordt tijd om heel google links te laten liggen, zodat hun wereldwijde machtspositie wordt uitgehold.

 • Profielfoto
  1984

  Jongens, jongens, jullie doen net of de e-books een uitvinding van Apple is, en of die iPad nu zo geschikt is om rustig een boek te lezen daar twijfelde ik al eerder aan,de iLiad van het Eindhovense bedrijf iRex Technologies. Deze apparaten maken gebruik van e-ink waardoor ze een rustig beeld geven, in tegenstelling tot het beeldscherm van een computer of mobiele telefoon.zoals de iPad &iPhone

 • Profielfoto
  rdesign

  Google wordt vervelend inderdaad. Ik denk dat ik voortaan maar ga zoeken met Ping. Of Ling. Of Kling. Dat zoekding van M$ dat nog nooit iemand gebruikt heeft.

 • Profielfoto
  maarten_m4

  Ik vind ook dat Google een beetje vervelend word, dit is gewoon puur Apple sarren.

  Ik denk dat ze het gewoon doen om centjes te verdienen. En ze hebben nog gelijk ook. Als het nou een grote markt blijkt te zijn dan zijn ze toch gek als ze er niet in mee gaan. Of mag het niet omdat ze anders apple voor de voeten lopen?

 • Profielfoto
  ctxppc

  Ik zou dit één jaar geleden zeer kwaadaardig vinden van Google, net zoals elke andere fanboy. Maar nu denk ik als een consument en ik zie de resultaten: dank u Google voor het forceren van Apple tot méér innovatie!:razz:

  [size=small]Just to be clear: I would never buy something from Google of M$ that is invented by started by Apple, unless if Apple is so wrong.[/size]