Anth
Anth Nieuws 31 mei 2010

Ondertussen in China, de iPed

Terwijl Apple de wereldwijde vraag naar de iPad nauwelijks aan kan zitten ook de vakkopieerders in China niet stil. Twee maanden na lancering van de befaamde tablet van Apple is in China namelijk de iPed opgedoken. De verpakking van de iPed lijkt sterk op die van de iPad, enkel het woord iPod is vervangen door ‘iPed’. Ook het uiterlijk van de tablet kent veel gelijkenissen met ‘the real deal’.

Zo heeft de iPed de ‘homebutton’ die we ondertussen kennen van de iPhone, iPod touch en iPad. Onder de motorkap moet de iPed toch echt zijn meerdere erkennen in het paradepaardje van Apple. De iPed beschikt over een Intel processor, heeft 128 mb intern geheugen en 16 GB opslagruimte aan boord. Wel heeft de iPed, in tegenstelling tot de iPad, een USB-poort en een SD kaartlezer. De iPed kan, zoals in het filmpje kort te zien, worden ingesteld op de Nederlandse taal. De iPed draait op Android net als veel andere concurrenten van Apple’s iPad. Al met al geen iPadkiller, maar wat wil je ook voor omgerekend 150 dollar?

Reageer op artikel:
Ondertussen in China, de iPed
Sluiten