Anth
Anth Nieuws 10 mei 2010

Obama: “informatie door iPad steeds meer afleidend”

Over de hele wereld worden technologische ontwikkelingen toegejuicht. Zo zijn er vergaande plannen om de schoolboeken te digitaliseren zodat studenten enkel nog een iPad of Kindle mee hoeven te nemen naar colleges. Toch lijkt niet iedereen even tevreden met de invloed van iPads, Playstations en iPods op de hedendaagse cultuur. President Obama hield dit weekend een toespraak op een universiteit in Virginia. Tijdens deze toespraak besprak hij het effect dat moderne apparataten hebben op informatieverspreiding. “Berichten worden opgeklopt door weblogs en informatie wordt steeds meer een afleiding in plaats van een middel voor educatie en emancipatie” aldus Obama.

You’re coming of age in a 24/7 media environment that bombards us with all kinds of content and exposes us to all kinds of arguments, some of which don’t always rank all that high on the truth meter

With iPods and iPads and Xboxes and PlayStations — none of which I know how to work — information becomes a distraction, a diversion, a form of entertainment, rather than a tool of empowerment, rather than the means of emancipation.

Wat denk jij? Heeft Obama gelijk of heeft moderne technologie juist een positief effect op de samenleving?
Bron

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Obama: “informatie door iPad steeds meer afleidend”
Sluiten