Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 10 mei 2010

Nintendo richt pijlen op Apple

Satoru Iwata, president van Nintendo, is wakker geworden. Na jaren van spectaculaire groei dankzij revolutionaire spelcomputers als de WII en de Nintendo DS, lijkt de opwaartse lijn doorbroken. Het bedrijf maakt nog steeds respectabele winst: 2,4 mld dollar in het gebroken boekjaar dat eindigde op 31 maart 2009, maar dit is wel 18% minder dan de winst het jaar ervoor. Voor 2010 wordt gerekend op een nog lagere winst van 2,1 mld dollar.

Om het tij te keren beschouwt Iwata de concurrentiestrijd met Sony als gewonnen en richt hij al z’n aandacht op Apple. Met de iPhone, iPod touch, iPad en een App Store vol goedkope games hebben veel mensen hun Nintendo DS namelijk aan de wilgen gehangen en Mario Kart ingeruild voor Crash Bandicoot Nitro Kart 3D. Opvallend is dat een groot deel van deze switchers kort daarvoor de winstcijfers van Nintendo enorm had opgestuwd. Met spellen als Brain Trainer en WII Fit heeft Nintendo namelijk een veel bredere doelgroep aan het gamen gekregen, maar juist deze veelal oudere doelgroep kiest sneller voor één gecombineerd apparaat.

Analysten twijfelen overigens aan de stelling van Nintendo dat de strijd met Sony echt is gewonnen. Ze denken dat door het grote performance verschil tussen de WII en de PS3 steeds meer ontwikkelaars voor Sony zullen gaan kiezen.

Heb jij nog tips voor Nintendo om er weer bovenop te komen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nintendo richt pijlen op Apple
Sluiten