Nieuwe MacBook: meer batterij, meer snelheid en duurder

De geruchten bleken op waarheid berust. Apple heeft vandaag een nieuw model MacBook uitgebracht. De meest opvallende vernieuwingen zijn een snellere processor, langere batterijduur én hogere prijs.

De verbeteringen aan de nieuwe MacBook zitten allemaal aan de binnenkant. Allereerst heeft de Core 2 Duo processor een bescheiden upgrade gekregen van 2,26 naar 2,4 Ghz en de NVIDIA 9400M grafische chip is vervangen voor de nieuwe GeForce 320M. Het grootste nieuws van de MacBook update is echter z’n batterij. Die gaat nu, net als bij z’n grote broers tot 10 uur mee op één lading. Volgens de specificaties beschikt de nieuwe Macbook ook over een verlicht toetsenbord.

Het ligt in de lijn der verwachting dat de Mini DisplayPort nu ook audio kan uitsturen. Deze functie is weliswaar nog niet bevestigd maar werd onlangs al geïntroduceerd in de laatste generatie MacBook Pro.

Helaas komt al dit moois wel met een prijs, een hogere prijs welteverstaan. Was de MacBook tot vandaag nog €899,-, de nieuwe MacBook kost €999,-, binnen 24 uur uit voorraad leverbaar, dat dan weer wel.

Reageer op artikel:
Nieuwe MacBook: meer batterij, meer snelheid en duurder
Sluiten